A renunţat la celebritate pentru a-şi urma visul. Îl urmăriţi de 18 ani la televizor, dar acum s-a retras EXCLUSIV

Ultima actualizare:
Cozonacii lui Gheorg  sunt plini de nucă  şi cântăresc 2 kg fiecare
Cozonacii lui Gheorg sunt plini de nucă şi cântăresc 2 kg fiecare

A renunţat la televiziune pentru a se dedica în exclusivitate afacerii sale cu prăjituri. Chiar dacă a fost o alegere grea, schimbarea de macaz i-a adus zâmbetul pe buze bucătarului Gheorg, având în vedere că în fiecare lună iese pe plus cu banii. Numai de Paşte a vândut 15.000 de cozonaci, iar la un botez a făcut un tort de 100 de kilograme.

Savarine, amandine, eclere cu ness sau cu ciocolată, mousse, tarte şi fursecuri de toate felurile! O grămadă de prăjituri îţi fac cu ochiul prin vitrină, iar mirosul care vine din laborator, te îndeamnă la „păcate” culinare.

Cea mai ieftină prăjitură costă 3,5 lei, iar cea mai scumpă este 5 lei şi se numeşte „Visul fructelor”. Cam aşa stau lucrurile la cofetăria “Casa Gheorg” unde, bineînţeles, patron este celebrul bucătar care s-a făcut remarcat acum 18 ani, în emisiunea „Dimineaţa devreme”, cu Teo Trandafir şi Mircea Badea.

În 2013, Gheorg, pe numele lui din buletin George Vitan, a renunţat la colaborarea cu Etno TV, unde realiza emisiunea “Veselie în bucătărie”, şi şi-a deschis această cofetărie pe care a compartimentat-o destul de bine: are loc de joacă, terasă, laborator propriu, la o aruncătură de băţ de casa lui, în comuna 1 Decembrie, la 20 km de Bucureşti. Ne-a deschis uşa cu zâmbetul pe buze şi ne-a povestit, la o prăjitură, cum i s-a schimbat viaţa dincolo de micul ecran.

De Paşte a vândut 15.000 de cozonaci

Şi plăcinta cu brânză  dulce şi stafide are  mare trecere la cofetărie
Şi plăcinta cu brânză dulce şi stafide are mare trecere la cofetărie

Restaurantul este  o afacere de familie.  Îl ajută soţia şi fiul
Restaurantul este o afacere de familie. Îl ajută soţia şi fiul

„Îmi ocupa foarte mult timp acel job şi a trebuit să aleg între televiziune şi cofetărie. Mi-am închis cele 7 cofetării pe care le deschisesem de 15 ani în Bucureşti, pentru că făceam bilanţul doar ca să constat lipsurile. Mă furau angajaţii ca în codru, aşa că am deschis aici, lângă casă, şi totul merge bine. Lumea este încântată, pentru că produsele noastre sunt bio, fără chimicale”, ne-a spus Gheorg. Nici nu are cum să-i meargă rău, având în vedere că tot familionul se ocupă de cofetărie.

„Soţia este inima afacerii, ea administrează totul. Fiul meu cel mare, Alex, este student la SNSPA, dar după ore merge după marfă, face şi pe ospătarul, se ocupă de pagina de Facebook a cofetăriei”, ne-a mai spus Gheorg.

Cu aşa artilerie grea, afacerea este în floare. Numai de Paşte au vândut 15.000 de cozonaci şi au înregistrat un record cu un tort de 100 de kilograme, pentru un botez din zonă. La restaurantul lui Gheorg nu sari direct la desert, căci în meniu găseşti tot felul de preparate, de la mici, pizza, paste şi tot felul de fripturi ademenitoare.  În plus, prăjitura casei, denumită „Bună rău”, urmează să devină celebră, întrucât George Vitan este în discuţii cu un supermarket celebru, în care să o distribuie.   

Celebrul bucătar a preparat chiar sub ochii noştri  prăjitura casei, “Bună rău”. Are blat de cacao, cremă de  ciocolată, mousse de vanilie, glazură şi costă 4,5 lei
Celebrul bucătar a preparat chiar sub ochii noştri prăjitura casei, “Bună rău”. Are blat de cacao, cremă de ciocolată, mousse de vanilie, glazură şi costă 4,5 lei


    Celebrul bucătar a preparat chiar sub ochii noştri  prăjitura casei, “Bună rău”. Are blat de cacao, cremă de  ciocolată, mousse de vanilie, glazură şi costă 4,5 lei
Celebrul bucătar a preparat chiar sub ochii noştri prăjitura casei, “Bună rău”. Are blat de cacao, cremă de ciocolată, mousse de vanilie, glazură şi costă 4,5 lei

A debutat în emisiunea lui Teo 

Petrişor Tănase
Petrişor Tănase

În urma unui concurs, George Vitan (43 de ani) urma să devină în anul 1997 „bucătarul Gheorg”, la matinalul „Dimineaţa devreme”, prezentat de Teo Trandafir şi Mircea Badea, la Antena 1. După acest proiect, a urmat o altă emisiune la Naţional TV, însă a revenit lângă Teo în emisiunea cu acelaşi nume, de la PRO TV. În 2009, Gheorg a fost luat sub aripă de Adriana Bahmuţeanu , la Kanal D, în emisiunea “La şuetă cu Bahmu”, apoi a poposit la Etno TV, post la care a prezentat matinalul până în 2013. 

Şi ei s-au retras din TV, dar s-au apucat de reclame

Antonio  Passarelli
Antonio Passarelli

Gheorg şi Teo  au rămas prieteni
Gheorg şi Teo au rămas prieteni

Bucătari pricepuţi şi cooptaţi pe micile ecrane datorită talentului lor au mai fost şi Petrişor Tănase (56 de ani)  şi Antonio Passarelli (56 de ani). Primul a fost un pionier al emisiunilor culinare, având în vedere că în anii ‘90 a fost co-prezentatorul lui Teo Trandafir la ProTV, apoi a apărut la Prima TV, TVR 2, Acasă TV, Euforia TV. De mai mulţi ani, el s-a retras din televiziune şi este director la “Şcoala de artă culinară Petrişor Tănase”. Italianul Passarelli s-a bucurat de popularitate după ce a apărut în emisiunea “Dănutz S.R.L.”, moderată la TVR, de Dan Bittman, apoi a lucrat cu Teo Trandafir, la Kanal D, până anul trecut. Acum, Pasarelli şi Petrişor au fost cooptaţi să promoveze un cunoscut lanţ de supermarketuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
kate middleton printesa diana foto getty profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banner Leonard Doroftei
Cristela și Călin Georgescu jpg
Banner Emily Burghelea
Banner Gabriel Cotabita
Ioana Ginghină forțează Sărbătorile foto: Instagram
Banner Rona Hartner
cub sebastian dobrincu png
Cher  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net