A renunţat la celebritate pentru a-şi urma visul. Îl urmăriţi de 18 ani la televizor, dar acum s-a retras EXCLUSIV
A renunţat la televiziune pentru a se dedica în exclusivitate afacerii sale cu prăjituri. Chiar dacă a fost o alegere grea, schimbarea de macaz i-a adus zâmbetul pe buze bucătarului Gheorg, având în vedere că în fiecare lună iese pe plus cu banii. Numai de Paşte a vândut 15.000 de cozonaci, iar la un botez a făcut un tort de 100 de kilograme.
Savarine, amandine, eclere cu ness sau cu ciocolată, mousse, tarte şi fursecuri de toate felurile! O grămadă de prăjituri îţi fac cu ochiul prin vitrină, iar mirosul care vine din laborator, te îndeamnă la „păcate” culinare.
Cea mai ieftină prăjitură costă 3,5 lei, iar cea mai scumpă este 5 lei şi se numeşte „Visul fructelor”. Cam aşa stau lucrurile la cofetăria “Casa Gheorg” unde, bineînţeles, patron este celebrul bucătar care s-a făcut remarcat acum 18 ani, în emisiunea „Dimineaţa devreme”, cu Teo Trandafir şi Mircea Badea.
În 2013, Gheorg, pe numele lui din buletin George Vitan, a renunţat la colaborarea cu Etno TV, unde realiza emisiunea “Veselie în bucătărie”, şi şi-a deschis această cofetărie pe care a compartimentat-o destul de bine: are loc de joacă, terasă, laborator propriu, la o aruncătură de băţ de casa lui, în comuna 1 Decembrie, la 20 km de Bucureşti. Ne-a deschis uşa cu zâmbetul pe buze şi ne-a povestit, la o prăjitură, cum i s-a schimbat viaţa dincolo de micul ecran.
De Paşte a vândut 15.000 de cozonaci
„Îmi ocupa foarte mult timp acel job şi a trebuit să aleg între televiziune şi cofetărie. Mi-am închis cele 7 cofetării pe care le deschisesem de 15 ani în Bucureşti, pentru că făceam bilanţul doar ca să constat lipsurile. Mă furau angajaţii ca în codru, aşa că am deschis aici, lângă casă, şi totul merge bine. Lumea este încântată, pentru că produsele noastre sunt bio, fără chimicale”, ne-a spus Gheorg. Nici nu are cum să-i meargă rău, având în vedere că tot familionul se ocupă de cofetărie.
„Soţia este inima afacerii, ea administrează totul. Fiul meu cel mare, Alex, este student la SNSPA, dar după ore merge după marfă, face şi pe ospătarul, se ocupă de pagina de Facebook a cofetăriei”, ne-a mai spus Gheorg.
Cu aşa artilerie grea, afacerea este în floare. Numai de Paşte au vândut 15.000 de cozonaci şi au înregistrat un record cu un tort de 100 de kilograme, pentru un botez din zonă. La restaurantul lui Gheorg nu sari direct la desert, căci în meniu găseşti tot felul de preparate, de la mici, pizza, paste şi tot felul de fripturi ademenitoare. În plus, prăjitura casei, denumită „Bună rău”, urmează să devină celebră, întrucât George Vitan este în discuţii cu un supermarket celebru, în care să o distribuie.
A debutat în emisiunea lui Teo
În urma unui concurs, George Vitan (43 de ani) urma să devină în anul 1997 „bucătarul Gheorg”, la matinalul „Dimineaţa devreme”, prezentat de Teo Trandafir şi Mircea Badea, la Antena 1. După acest proiect, a urmat o altă emisiune la Naţional TV, însă a revenit lângă Teo în emisiunea cu acelaşi nume, de la PRO TV. În 2009, Gheorg a fost luat sub aripă de Adriana Bahmuţeanu , la Kanal D, în emisiunea “La şuetă cu Bahmu”, apoi a poposit la Etno TV, post la care a prezentat matinalul până în 2013.
Şi ei s-au retras din TV, dar s-au apucat de reclame
Bucătari pricepuţi şi cooptaţi pe micile ecrane datorită talentului lor au mai fost şi Petrişor Tănase (56 de ani) şi Antonio Passarelli (56 de ani). Primul a fost un pionier al emisiunilor culinare, având în vedere că în anii ‘90 a fost co-prezentatorul lui Teo Trandafir la ProTV, apoi a apărut la Prima TV, TVR 2, Acasă TV, Euforia TV. De mai mulţi ani, el s-a retras din televiziune şi este director la “Şcoala de artă culinară Petrişor Tănase”. Italianul Passarelli s-a bucurat de popularitate după ce a apărut în emisiunea “Dănutz S.R.L.”, moderată la TVR, de Dan Bittman, apoi a lucrat cu Teo Trandafir, la Kanal D, până anul trecut. Acum, Pasarelli şi Petrişor au fost cooptaţi să promoveze un cunoscut lanţ de supermarketuri.