Actorul George Mihaiță abia se mai ținea pe picioare. Cât a băut ca să ajungă la o asemenea alcoolemie și ce riscă

Ultima actualizare:

    Actorul George Mihăiță riscă condamnarea cu suspendare și anularea permisului de conducere
Actorul George Mihăiță riscă condamnarea cu suspendare și anularea permisului de conducere

1,05mg/l alcool pur în aerul expirat, adică în sânge valoarea ajungea la 2 mg/l. Atât a avut ieri seară, 30 iunie, actorul George Mihăiță. Abia se mai ține pe picioare spun martorii, când a fost dus de polițilti la INML. Și e plauzabil având în vedere că a consumat multă băutură alcoolică. Mulți litri! Ce riscă acum directorul Teatrului de Comedie din București.

La 72 de ani și după o carieră impresionantă pe scenă, de 50 de ani, numele lui George Mihăiță a fost implicat într-un scandal.

Acesta s-a ales cu dosar penal, după ce miercuri seară, în jurul orei 21.20, a provocat un accident rutier pe Bd. Basarabia, din sectorul 2 al Capitalei.

Se întoarcea acasă când a pierdut controlul volanului și a intrat într-o mașină oprită și în refugiul STB. Norocul său a fost că nimeni nu a fost rănit. Nici măcar el.


    După impact, oamenii au sărit să vadă dacă George Mihăiță a pățit ceva
După impact, oamenii au sărit să vadă dacă George Mihăiță a pățit ceva

Polițiștii sosiți la fața locului i-au pus fiola și au constatat că actorul era beat criță: avea o alcoolemie de 1,05mg/l alcool pur în aerul expirat. Fără să opună rezistență, George Mihăiță a urcat în mașina oamenilor legii și a fost dus la INML, pentru a i se recolta probe de sânge.

Polițist: ”George Mihăiță ar fi putut consuma 3 litri de bere sau 2 de vin”

”1,05mg/l alcool pur în aerul expirat înseamnă o alcoolemie foarte mare, în sânge va rezulta o valoare de 2. Ca să vă dați seama, șoferul ar fi putut consumat în jur de 2 litri de vin sau 3 litri de bere. La valoarea aceasta era destul de afectat, nu în comă alcoolică, pentru că aceea se instalează la valori de peste 3mg/l alcool, dar nu mai era stăpân pe simțuri”, ne-au explicat surse din Poliție.

Potrivit acestora, directorul Teatrului de Comedie din București riscă să primească o condamnare cu suspendare între 1 și 5 ani.

George Mihăiță riscă condamnare cu suspendare și anularea dreptului de a mai conduce

”Dacă nu mai are și alte probleme de natură penală, probabil că judecătorul va stabili sentința între 1 an și 6 luni și 2 ani, iar termenul rezonabil de soluționare este de un an”.

În tot acest timp nu va mai avea voie să conducă, iar dacă va fi condamnat i se va anula acest dreptul. Ceea ce înseamnă că nu se va mai putea urca la volan niciodată.

În ceea ce privește pagubele materiale provocate, asiguratorul va acoperi toate costurile, pe care i le va cere în instanță, într-o acțiune în regres.

George Mihăiță conduce Teatrul de Comedie de 21 de ani  

George Mihăiță a absolvit în 1971 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ”I. L. Caragiale” București, secția Actorie, clasa profesorului Sanda Manu. Din anul 2000 este directorul Teatrului de Comedie din București. Celebrul actorul a fost decorat pe 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

Acesta este căsătorit cu actrița Delia Seceleanu, cu care nu s-a înțeles. De-a lungul timpului colegii din teatru l-au compatimit adesea pentru viața zbuciumată pe care o trăiește alături de femeie.

Spuneau despre ea că era gresivă verbal după ce consuma caîteva pahare, în timp ce Delia îl acuza pe George o bătea.

Citește și: 

George Mihăiță a provocat un accident în București! Actorul de 72 de ani s-a urcat băut la volan VIDEO

În cât timp iese alcoolul din organism la bărbați și la femei. Șoferii trebuie să știe asta dacă au băut de Sărbători

image
image
image
image
image
image
smiley instagram jpg
Ioana Ginghina, despre rochia de mireasa si a treia nunta   Instagram (2) jpg
Buhnici Captura Youtube PNG
raul tisa instagram jpg
gabriela cristea tavi clonda webp
theo rose 696x393 jpg