Actorul Valentin Uritescu a murit! De ani întregi se lupta cu o maladie cruntă

Ultima actualizare:

Doliu în lumea teatrului! Valentin Uritescu, în vârstă de 81 de ani, a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă, între 17 si 18 iunie. De mai mulți ani actorul de retrăsese din lumina reflectoarelor și urma un tratament complex pentru boala de care suferea: sindormul Extrapiramidal.

Valentin Uritescu a murit
Valentin Uritescu a murit

Valentin Uritescu se retrăsese din viața publică în urmă cu mai mulți ani, după ce a fost diagnosticat cu sindromul Extrapiramidal, o boală asemnănătoare Parkinsonului. Din nefericire, starea îndrăgitului actor se deteriorase considerabil în ultima perioadă, având și zile în care starea de luciditate îi era altrată și nu putea scoate nici măcar un singur cuvânt.

Citește și: Drama lui Valentin Uritescu

„E lucid, dar are şi zile în care soţul meu nu poate vorbi. Recunoaşte lumea din jur, dar de multe ori pur şi simplu nu poate vorbi. Alternează zilele bune cu cele proaste, iar chestiunea asta pare constanta ultimilor ani, dar ce mă îngrijorează foarte tare este faptul că nu avem o predicţie asupra stării sale viitoare. Pur şi simplu, nimeni nu poate anticipa care va fi ziua sau zilele acelea bune şi când vor urma cele rele, ca să ne pregătim şi pentru una, şi pentru cealaltă", declara anul trecut, soția actorului, conform Impact. 

Vezi și: Valentin Uritescu a împlinit 80 de ani pe patul de spital

Vineri noaptea, pe 17 spre 18 iunie, Valentin Uritescu a murit, internat într-un centru în care primea tratament pentru boala sa cumplită. 

Valentin Uritescu a avut o carieră impresionantă 

Valentin Uritescu a jucat în peste 50 de filme şi piese de teatru. A fost Sergentul Şaptefraţi în serialul TV „Lumini şi umbre”, de Andrei Blaier, personaj continuat apoi în „Noi, cei din linia întâi”, în regia lui Sergiu Nicolaescu. La interpretat Vasile în “Concurs” (regia Dan Piţa), pe Dr. Marcu în “Cel mai iubit dintre pământeni” (regia Şerban Marinescu).

În 2008 a jucat la Antena 1, într-un rol principal în „Scene de Căznicie”, iar în 2012 a avut un rol secundar în „Las Fierbinţi”, la Pro TV. În 2014 a dublat un personaj din pelicula „Clopoţica şi Zâna Pirat”.

Valentin Uritescu și Valeria au fost căsătoriți fără 50 de ani

Valentin Uritescu și soția sa au avut o căsnicie care a trecut testul timpului. Cei doi au fost căsătoriți mai bine de cinci decenii, iar femeia i-a stat alături până în ultima clipă. Deși nu i-a fost întotdeauna fidel, Valentin avea numai cuvinte de laudă la adresa celei care i-a iertat fiecare greșeală.

Din relația lor de iubire a luat naștere fiul lor, pe nume Bogdan Uritescu, care este pasionat de actorie și cascadorie, dar și de regie. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
monica birladeanu instagram jpg
FotoJet (20) jpg
FotoJet (18) jpg
FotoJet (16) jpg
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net