Adela Mărculescu, singură la 78 de ani. “Frumusețea nu-ți aduce fericirea în dragoste”

Ultima actualizare:

    Adela Mărculescu colaborează cu Teatrul Național din Bucureștifoto: Eduard Enea
Adela Mărculescu colaborează cu Teatrul Național din Bucureștifoto: Eduard Enea

Una dintre cele mai frumoase actrițe ale României își trăiește frumos anii bătrâneții. Mai mult, Adela Mărculescu este foarte mulțumită de felul în care a fost desenat actul al treilea al vieții ei. Asta în ciuda faptului că în dragoste nu prea a fost urmărită de noroc.

Adela Mărculescu (78 de ani) și-a păstrat intact farmecul care, alături de trăsăturile nobile, făcea odinioară din ea una dintre cele mai frumoase actrițe din România. Artista colaborează în continuare cu Teatrul Național din București, iar stagiunea trecută a jucat în piesele ”Omul care a văzut moartea”, ”Sinucigaşul” și ”Terorism”.

Actrița spune că dacă-i iei scena îi iei tot. ”Acum, la această vârstă, aș putea să spun că sunt o femeie singură. Numai că aș minți. Mie mi-a rămas, întreaga, puterea de a iubi! Iubesc teatrul, iubesc lumea teatrului, lumea filmului...”, a mărturisit la un moment dat actrița într-un interviu pentru revista ”Formula As”.


    Adela Mărculescu, pe scenă, în tinerețefoto: arhivă personală
Adela Mărculescu, pe scenă, în tinerețefoto: arhivă personală

Adela Mărculescu a fost căsătorită de două ori, însă lucrurile n-au mers prea bine. Actrița a evitat să intre în amănunte, dar a lăsat să se înțeleagă că frumusețea mai degrabă încurcă decât ajută în dragoste. ”Să știi că frumusețea nu aduce neapărat fericirea în dragoste. Aș zice chiar că aduce mai degrabă multă suferință, gelozii de tot felul. Frumusețea contează cel mai puțin într-o iubire. O femeie, fie că e frumoasă, fie că e mai puțin frumoasă, ar trebui să știe să iubească. Să dea iubire. Să aibă această disponibilitate de a iubi!”, a declarat Adela pentru sursa citată.

Primul soț al actriței a fost regizorul Miron Niculescu. ”Cu Miron Niculescu m-am măritat după ce am intrat în Teatrul Naţional. De ce s-a destrămat? Simplu… cum se întâmplă toate în viaţă. Simplu… Atât”, a spus Adela Mărculescu pentru revista Q Magazine în 2011.

Cel de-al doilea soț a fost actorul Emerich Schaffer, născut în Timișoara. La un moment dat, acesta a părăsit România, iar actrița a rămas singură. ”A fost o iubire profundă, cu multă, multă prietenie la mijloc – făcută parcă să reziste. Erau vremurile prea tulburi şi greu de suportat pentru un neamţ născut şi crescut în România, cu fraţi dincolo. Nebunia şi vraja Occidentului l-au cuprins. A plecat. Eu n-aş fi făcut-o pentru nimic în lume. Ce s-a întâmplat acolo nu ştiu. Atâta pot să spun: bolnav, pe patul de moarte chiar, a venit în ţară. Ne-am văzut, ne-am vorbit, ne-am bucurat şi întristat totodată. Era regretul unei vieţi risipite”, a mai spus actrița pentru Q Magazine.

image
image
image
image
image
image
Sofia Vicoveanca Mediafax Foto Silviu Matei jpeg
cub monica anghel png
cub randi png
cub andreea antonescu animat gif
cub carmen tănase png
lino golden instagram jpg