Alexandru Arșinel, pus la zid pentru veniturile de 90 de milioane pe lună! Cum justifică actorul sumele

Ultima actualizare:

    Alexandru Arșinel este bolnav de Covidfoto: arhiva personală
Alexandru Arșinel este bolnav de Covidfoto: arhiva personală

Alexandru Arșinel ( 82 de ani) este unul dintre cei mai bine plătiți actori de la noi. Ieșit la pensie în 2019, după moartea Stelei Popescu, actorul a fost de multe ori pus la zid din pricina pensiei uriașe pe care o încasează de la stat, care se ridică la 8.936 lei pe lună.

Artistul și-a făcut publice veniturile în ultima sa declaraţie de avere, completată la începutul lunii iunie 2020 și în care sunt menționate doar veniturile din pensii. Alexandru Arșinel a încasat 33.720 lei (pensie de revoluţionar), 73.512 lei (pensie), 74.772 lei (indemnizaţie de merit de la Ministerul Culturii) și 10.800 de lei (o indemnizație handicap gr. 2 pentru că o îngrijește pe soția bolnavă). Totalul anual a fost de 107.232 lei, ceea ce înseamnă 8.936 lei pe lună.

“Există o indemnizație de merit dată de Ministerul Culturii la profesori, actori, arhitecți. Am obținut locul întâi într-un top al celor mai buni artiști. Toate sumele sunt justificate oficial, consider că le merit. Am 82 de ani și am obținut o indemnizație de merit si o pensie după 70 de ani de muncă. Dacă mă justific înseamnă că mă simt vinovat”, a declarat actorul la Antena Stars.

Și atunci când a fost grav bolnav și a necesitat un transplant urgent de rinichi, actorul a fost acuzat că a avut prioritate la transplant datorită faimei de care se bucură.

“Și faptul că am fost operat de transplant de rinichi și am fost salvat, iar pentru unii a fost anormal pentru că mi s-a întâmplat mie. Nu am un leu obținut în viața mea decât prin muncă. Am 70 de ani de muncă , am fost 20 de ani director”, a mai specificat actorul.

Alexandru Arșinel: ”Soția mea e paralizată. Și eu am certificat de handicap”

Alexandru Arșinel și soția sa, Marinela, și-au scos amândoi certificat de handicap. “Soția mea e paralizată, are certificat de handicap. Și eu am certificat de handicap de când am făcut transplantul. Mă necăjește că nici la vârsta asta nu sunt lăsat în pace”, a mai declarat actorul pentru aceeași sursă.


    Alexandru Arșinel primește o indemnizație pentru că are grijă de soția luifoto: arhiva personală
Alexandru Arșinel primește o indemnizație pentru că are grijă de soția luifoto: arhiva personală

Arșinel are un apartament în București și două case de vacanță

În ceea ce priveşte bunurile imobiliare, Arșinel deține un apartament de 225 metri pătrați în București si două case de vacanță, la Sinaia și Crevedia. De asemenea, actorul are patru terenuri, dar şi o treime din casa părintească de la Dolhasca.Actorul în vârstă de 82 de ani deţine şi active financiare. Mai exact, are în conturi 970.878 lei, 1.558 de dolari și 33.319 euro, adică un total de aproximativ 240.000 de euro.

image
image
image
image
image
image
banner George Nicolescu png
Oana Roman și fiica ei, Isa  Sursa: Instagram
halle berry instagram jpg
alina serban foto cornel brad  jpg
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net