Alina Sorescu: "Am o viață împlinită cu cele două fetițe și cu proiectele pe care le fac"

La 34 de ani, Alina Sorescu se consideră o artistă și o femeie împlinită
La 34 de ani, Alina Sorescu se consideră o artistă și o femeie împlinită

Deși a fost permanent în atenția presei cu zvonuri despre o posibilă despărțire de soțul ei, despre Alina Sorescu (34 de ani) avem o mulțime de noutăți. În lunile de iarnă, vedeta își sărbătorește familia. Chiar în weekend și-a sărbătorit fiica cea mare și urmează ziua lui Alexandru Ciucu, soțul ei. Despre aniversări, copiii ei, proiectele muzicale și în televiziune, Alina a vorbit într-un interviu exclusiv pentru Click!

 • Click!: Bună, Alina, te-am prins sărbătorind, fiind ziua fiicei tale mai mari. Și după cum știm, urmează și ziua soțului tău. Ai fost deja la cumpărături pentru toată familia?

Alina Sorescu: Da, la noi în familie din decembrie și până în februarie sunt multe evenimente speciale: Sărbătorile, zilele de naștere ale părinților mei, apoi Carolina și Alexandru. Așa că îți dai seama că, având în general și activitate intensă la sfârșit de an, eu pregătesc de prin noiembrie cadourile. De data aceasta cea mai mare parte online. De obicei sunt organizată, îmi place foarte mult să dăruiesc, să caut și să găsesc ce e mai potrivit pentru fiecare și aproape de fiecare dată le nimeresc dorințele.

 • Cum a fost 2020 pentru tine?

2020 a fost un an complicat pentru noi toți, însă eu am fost și sunt optimistă. Cred că cine este puternic și echilibrat poate trece peste orice. Chiar dacă nu am mai avut ocazia să cânt pe scenă la evenimente, mi-am canalizat energia spre a face piese, spre cursurile mele de muzică, spre comunitățile mele online și spre a fi alături de fetițele mele la școala/grădinița de acasă. Trupa mea “Picii lu’ Soreasca” a funcționat după noile reguli de distanțare și am reușit să avem totuși foarte multe activități: am filmat în aer liber videoclipul nou “Suntem Picii lu’ Soreasca” cu mare succes pe YouTube și împărțiți pe grupe mai mici am colindat toată luna decembrie.

 • Ai revenit la TVR de Crăciun cu "Picii lu’ Soreasca" și acum ai o emisiune săptămânală.

Eu am crescut în TVR. În copilărie cântam în MiniSong și după ce Ioan Luchian Mihalea a plecat dintre noi, am început să apar în emisiunile de week-end pentru copii ale Televiziunii Române. Ulterior, la propunerea domnului Valeriu Lazarov, am devenit prezentator TVR, fiind gazdă a multor emisiuni (întâi "Ploaia de stele", "Matinal de vacanță", "Tonomatul de pe 2", "Portativul piticilor", "Ora fără catalog"… și festivaluri ("Eurovision", "Cerbul de Aur", "Callatis", "Mamaia Copiilor" etc.). Sunt fericită că am reluat tradiția colaborării și că “Alina și picii ei” intră în casele oamenilor în fiecare sâmbătă de la 11:00 pe TVR 1. Practic,  acum copilul TVR-ului s-a făcut mare. Sunt pentru prima dată și realizatorul unui program de televiziune și mă bucur că am ocazia să pun în practică tot ce am învățat în acești ani.

 • Îți era dor de micul ecran?

Îmi era dor de fiu gazdă și mă bucur că acum am contextul perfect. Altfel, nu, pentru că eu cânt și singură și cu picii, particip mereu la emisiuni, show-uri, mă reinventez mereu de atâta timp și am avut întotdeauna activitate constantă.

 • Sâmbăta trecută a fost invitat Fuego la emisiune, la ce invitați speciali să ne mai așteptăm?

“Alina și picii ei” este un program pentru toată familia la care artiștii invitați povestesc despre începuturile lor, tocmai pentru a le da trucuri celor mici despre cum să își descopere talentele și să își urmeze visurile. Ne și jucăm, povestim despre cum erau când erau mici, îi recunoaștem în fotografii la vârsta copilăriei. Toți invitații sunt colegi de care mă leagă multe amintiri: în prima ediție a fost Paula Seling (noi am debutat la același festival în 1996), sâmbăta aceasta a fost Paul Surugiu-Fuego, cu care am fost în multe turnee în afara țării, iar în ediția următoare invitatele mele vor fi Diana Bișinicu și fetița ei Riana.

 • Nu îți e greu să lucrezi cu atâția copii mici?

Mi se spune des că am o răbdare rar întâlnită… Cred că asta e cheia. Cei mici sunt puri și îmi place să mă pun la mintea lor, rămânând fermă în același timp. Eu sunt în preajma copiilor încă de când prezentam festivaluri pentru copii. Eu am început la rândul meu la o vârstă fragedă, am două fetițe acasă, așa că sunt obișnuită ca viața mea să fie tot timpul în jurul picilor. De altfel am și absolvit ca șefă de promoție fostul liceu pedagogic. Am urmat apoi îl același timp cele două facultăți (Comunicare și Sociologie) și masterul, care am considerat că îmi vor fi necesare în cariera mea de televiziune. Ca să fiu și mai pregătită, când am pornit “Picii lu’ Soreasca” am absolvit și Modulul de Formare a Profesorilor de la Universitatea din București. Așa că am studiat ca la carte. De altfel așa am cunoscut-o pe Crenguța Oprea, cea care mi-a fost profesor de pedagogie și căreia plăcându-i ce începeam să fac și-a adus propriii copii la cursurile mele. În prima mea grupă. Fetița de 9 ani de atunci are acum 19 și este Mara Oprea, protagonistă în noul serial “Adela”. Sunt foarte mândră de ea!

 • Am văzut pe rețelele sociale că ești în căutare de copilași talentați. Ce planuri muzicale ai?

Da, de obicei la început de an sunt mereu în căutare de pici noi! Duminica viitoare pe 17 ianuarie 2021 organizez o audiție pentru atelierul meu de muzică și prezență scenică la sala mea de repetiții. Aștept copii talentați cu vârste între 4 și 10 ani. Părinții interesați îi pot înscrie pe cei mici trimițându-mi un email la alinasorescu.ro@gmail.com cu numele și vârsta copilului.

 • Fetițele tale au talent muzical? Cântă vreuna din ele?

Da, au și ureche muzicală și simț al ritmului. Carolina, cea mare, a început să vină cu mine la cursuri. Și cred că va veni tare din urmă și Raisa. Oricum, noi cântăm mult prin casă toată ziua. Cred că preocupările artistice îi ajută pe copii să se dezvolte armonios.

 • Cu cine colaborezi muzical și ce ai în plan pentru următoarea perioadă?

Am lucrat și lucrez cu mulți compozitori, dar cel mai intens colaborez cu Mihai Alexandru. Este un muzician desăvârșit, care înțelege din prima ce îmi doresc. Prima colaborare cu el a fost când aveam 16 ani și mi-a adus mult succes – piesa “Te iubesc și tu știi”; i-am și făcut un remix de curând, pentru că ni s-a făcut dor. Iată că acum îmi compune cele mai multe dintre cântecele pe care le cânt cu picii (“Cântăm cu Alina”, “Tableta”, “Suntem Picii lu’ Soreasca”), a realizat și genericele pentru noua emisiune “Alina și picii ei”, ilustrații muzicale pentru vlogurile mele de pe YouTube... chiar suntem prolifici împreună!

 • Apari și în reclame sau îți folosești vocea pentru diverse spoturi publicitare?

Da, dublez cântece din desene animate, îmi folosesc vocea pentru campanii ale multor branduri. Și acum cânta copiii “Hei, lu-lu-lu-lu-lu-lu-lupilu…” de anul trecut. Acum am făcut tot împreună cu Mihai Alexandru un spot radio despre mixuri pentru clătite americane! Îmi place lumea copiilor și a produselor care le sunt dedicate.

 • Care este secretul frumuseții tale, căci ești neschimbată!

Mulțumesc, mă știi tu de mult….(zâmbește) am totuși 34 de ani, dar lumea cunoscându-mă încă din copilărie, crede că sunt mult mai în vârstă. Avantajul când începi de mică e că și la maturitatea profesională tot tânără ești. Îmi place să îmi îngrijesc părul și tenul, fără să exagerez. Face parte din meseria mea să am mereu ținute noi și îmi place să surprind. Mi-am revenit repede după cele două sarcini, fac pilates, nu fac excese și sunt echilibrată în tot ce fac, inclusiv ca regim de viață.


  La 34 de ani, Alina Sorescu se consideră o artistă și o femeie împlinităfoto: arhiva proprie/Facebook
La 34 de ani, Alina Sorescu se consideră o artistă și o femeie împlinităfoto: arhiva proprie/Facebook
 • Ce îți dorești pentru 2021? Poate un al treilea copil? Dar pe plan muzical?

Îmi doresc sănătate și armonie. Dacă le am pe acestea pot face tot ce îmi doresc. Am o viață împlinită cu cele două fetițe și cu proiectele pe care le fac. Vreau să lansez piese și clipuri noi, vreau să cresc profesional și să dezvolt proiectul “Picii lu’ Soreasca” devenit deja brand.

Citește și:

El e bărbatul pe care se bazează Alina Sorescu. Nu e soțul ei!

Alina Sorescu nu mai arată deloc aşa. Reacţia fanilor: «Nu te prinde»

andreea mantea
horoscop jpg
tina turner jpg
cub gabi bădălău png
Schengen FOTO Shutterstock
cub Daniel Onoriu png
dorin cioaba 2 jpg
cub elena merișoreanu png
image
image
image
image
image
image
Elton John Foto profimedia 0739063759 jpg
tina turner jpg
x 12 andreea antonescu 3 jpeg
inna sexy jpg
florin piersic jpg
cub mașina moș craciun png