Antrenoarea de la Master Chef și-a deschis cofetărie de lux în București

Ultima actualizare:
Ana Consulea și-a deschis cofetărie de lux în București
Ana Consulea și-a deschis cofetărie de lux în București

Ana Consulea, patiserul cofetar care le-a dat lecții celor 10 finaliști de la Masterchef din sezonul 4 al emisiunii de la PRO Tv, și-a deschis miercuri, 20 aprilie, o cofetărie de lux în București, din dorința de a reda savoarea cofetăriei românești.

Noua braserie are în centru renumitele deserturi semnate de Ana Consulea, de la prăjituri istorice culese din cărți vechi de rețete și aduse în zilele noastre, până la dulciuri moderne, reinterpretate într-un stil original.

Ana Consulea are 26 de ani și a reușit deja să-și facă un nume în lumea iubitorilor de dulciuri din București, după ce a studiat patiseria în Franța și a obținut o diplomă extrem de prețioasă de la Școala de Cofetari din Montbeliard. Aici a avut șansa să învețe de la unul dintre cei mai buni cofetari-artizani ai lumii, Eric Vergne, precum și de la alte nume mari ale cofetăriei franceze, Pierre Hermé (zeul macarons) sau Miackael Azouz.

După un an de cursuri intense, Ana s-a întors în România, hotărâtă să schimbe gusturi și mentalități. Tânărul cofetar a reușit rapid să își facă linia de deserturi cunoscută prin restaurantul familiei, Zexe.

Bucureștiul interbelic, capitala cu cele mai multe cofetării din Europa

Inițiativa de a deschide o braserie proprie, în care toate dulciurile să stea sub același acoperiș, vine la patru ani de la finalizarea studiilor, o perioadă care a presupus un efort susținut și multă cercetare la nivelul istoriei cofetăriei românești.

Ana Consulea a reușit astfel să reinterpreteze, într-un mod original, rețete istorice de prăjituri românești - Tache Ionescu, Carme Sylva, Joffre și Regina Maria.


    Ana Consulea și-a deschis cofetărie de lux în Bucureștifoto: Dorin Constanda
Ana Consulea și-a deschis cofetărie de lux în Bucureștifoto: Dorin Constanda

„Cofetăria românească are foarte mult potențial. Bucureștiul interbelic era capitala cu cele mai multe cofetării și cafenele din Europa. Nicio altă cofetărie din lume nu mai este atât de vie și de cosmopolită la bază. Cuvântul care descrie cofetăria românească este asimilare, întrucât o serie de popoare și-au pus amprenta asupra ei. De la turci, greci, ruși, până la francezi, cu toții au îmbogățit-o, creând astfel o cofetărie pur românească, originală, plină de personalitate și robustă”, a declarat Ana Consulea, expert cofetar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
banner Antonio passarelli png
banner gabriela cristea lena enache png
de niro trump jpg
Medalioane de miel cu roşii a la Chef Jakob Hausmann
maia morgenstern colaj facebook jpg
anisia gafton colaj facebook jpg
banner delia png
oana si mioara roman colaj instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net