Artiștii, zero concerte de Crăciun și Revelion: "Suntem vai de capul nostru". Delia, agenda goală până în mai 2021

Ultima actualizare:
Mihai Trăistariu
Mihai Trăistariu

Încă o lovitură dură pentru cei care își câștigă pâinea din divertisment. După un an greu și stresant, cu prea puține concerte care să le susțină traiul zilnic, artiștii au rămas și fără spectacolele de sărbători. Erau o sursă de venit importantă, de mare ajutor în perioada „moartă” de la început de an.

Dacă în alți ani, în noiembrie, agenda artiștilor era plină de concerte pentru sărbători, iar în noaptea de Revelion făceau slalom între 4-5, chiar 8 locații, de această dată nici măcar un concert nu au în program. Luna decembrie este total compromisă.

Mihai Trăistariu: „Suntem vai de capul nostru!”

De opt ani, Mihai Trăistariu cânta la Sinaia, Predeal și Vălenii de Munte în noaptea dintre ani. Avea 7-8 concerte în diverse locații, chiar și pe pârtie. „Începeam de la 7 seara și până la 3-4 dimineața tot cântam. Alte 11 concerte le-am avut anul trecut la târgurile de Crăciun”, explică el. Nimic din toate acestea nu vor mai fi posibile acum, din cauza restricțiilor. A vorbit de principiu la două restaurante din Sinaia, pentru Revelion, dar nimic nu e sigur. „Stăm în expectativă. Managera mea a sunat la toate primăriile din țară, dar nicăieri nu se mai organizează evenimente, nimeni nu riscă”, adaugă el.

Delia va petrece Revelionul acasă, cu familia
Delia va petrece Revelionul acasă, cu familia

Mărturisește că această criză l-a dat rău peste cap. A avut totuși mare noroc cu garsonierele deținute în Constanța, pe care le-a închiriat pe timpul verii, dar și cu puținele concerte susținute pe litoral. „Anul ăsta, totul a fost puțin, restrâns, pe bani puțini. Din cântat am făcut 2.000-3.000 de euro. Din chirii am făcut circa 25.000 de euro pe care i-am băgat în bancă, de teamă că până la vară nu am ce mânca. Nu mi-am luat nici o haină, îi păstrez că nu se știe ce va mai fi. Artiștii sunt cap de listă în această pandemie, suntem cei mai defavorizați, vai de capul nostru. Am vorbit cu mai mulți colegi de breaslă și lumea e îngrozită; cine a putut, s-a reprofilat, alții sunt muritori de foame. Nu mă refer la artiștii mari, care au economii, ci la cei mici, la sunetiști, instrumentiști, dansatori etc.”.

Băieții de la Fly Project, sărbători în familie după foarte mulți ani

Daniela Gyorfi
Daniela Gyorfi

An de an, băieții de la Fly Project își petreceau sărbătorile departe de casă. Luna decembrie era cea mai aglomerată, aveau concerte în toată lumea, de la Rusia și Ucraina până în Turcia, Italia. Inclusiv în timpul anului erau mereu pe drumuri, cu bagajul la ușă. Acum, nu au mai cântat de la începutul lui martie. „Ultimul concert l-am avut în Kazahstan. De atunci, absolut nicio cântare. Este cea mai lungă pauză din viața noastră. Avem un turneu blocat, suntem în stand by cu toate”, a declarat Tudor Ionescu. Totuși, nu a stat degeaba, ci s-a mutat în studio, unde a compus. Marți, 3 noiembrie, chiar de ziua lui de naștere, a lansat o piesă cu Sore, numită „Lasă-mă să-i spun”. Și se bucură, într-un fel, că după mulți, mulți ani în care a petrecut departe de familie cele mai frumoase sărbători din ani, de această dată va fi acasă.

Tudor Ionescu și Dan Deneș de la Fly Project
Tudor Ionescu și Dan Deneș de la Fly Project

Delia era unul dintre cei mai solicitați artiști în noaptea de Revelion. Ținea show-uri grandioase, de 45 de minute, pe scene mari, organizate de primării. Acum și-a făcut alte planuri: „Va fi o perioadă când va avea timp să-și viziteze rudele, să stea cu cei dragi. A primit niște propuneri de concerte, dar ne-am dat seama că nu se va putea face nimic și le-am anulat de comun acord. Delia nu are nimic în agendă până în luna mai a anului viitor. Ea e ok, slavă Domnului. Mai dureros este ce se întâmplă echipei - tehnicienii, instrumentiștii... Unii au mers acasă la părinți, alții s-au reorientat, s-au retras din muzică, s-au apucat să repare mașini”, explică Adrian Tapciuc, project manager Delia.

Daniela Gyorfi: „Sunt extrem de tristă!”

De câțiva ani, Daniela Gyorfi cânta în afara țării de sărbători. Era solicitată în Italia, Spania, Anglia... Avea 6, chiar 10 concerte în noaptea de Revelion. Acum trăiește din economii și se uită cu mare îngrijorare spre viitor. „Vorbisem încă de anul trecut să cânt în Italia, la Verona. Dar probabil că vom sta acasă. Nicăieri nu cred că se va cânta. Sincer, sunt extrem de tristă, nu prea înțeleg sensul acestor măsuri, nu e logic ceea ce se întâmplă. Soluția este să se testeze în masă, nu să ne țină închiși în case”, a mărturisit artista pentru Click!.


    Daniela Gyorfi
Daniela Gyorfi

Situația e cu atât mai gravă cu cât și soțul ei, George, lucrează tot în domeniul divertismentului, ca impresar, astfel că veniturile familiei au avut mult de suferit anul acesta. „Nu toți suntem IT-iști, nu toți putem să vindem online. Eu trăiesc exclusiv din muzică, din ce altceva aș putea să fac bani?! Mă crezi că nu știu? Este ceva anormal să stai în casă și statul să nu te sprijine. Eu mi-am depus dosarul de ajutor la primărie, acum să vedem, nu am primit niciun răspuns până acum. Sunt extrem de supărată”. În vara aceasta a avut concerte, dar situația nu se poate compara cu alți ani. „Eu sunt un artist solicitat, am avut cât de cât evenimente în această vară, dar micuțe, de 20 de persoane, ceea ce se simte. S-a schimbat și starea oamenilor. Îți ia bucuria pur și simplu”, ne-a mai spus Daniela Gyorfi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
banner dana nălbaru png
banner adrian cristea png
Au trecut 12 ani de când a murit Gil Dobrică  I s a spus Ray Charles al României jpeg
lora
banner dinu maxer png
Sorin Gontea  Daiana  Anghel jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net