„Asia Express”, tot ce nu s-a văzut la televizor. Cum a fost produs show-ul

Ultima actualizare:

    De la frigul din Vietnam, la canicula din Laos
De la frigul din Vietnam, la canicula din Laos

Cel mai spectaculos și autentic reality-show, de care telespectatorii români au avut parte la Antena 1, a ajuns la final. Ana Baniciu și Raluka au câștigat finala disputată cu Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu și au pus mâna pe amuleta de 30.000 de euro. “Asia Express” nu a însemnat însă doar o competuție dură și plină de adrenalină pentru concurenți, ci și pentru echipa de producție. Click! îți cum a fost produs show-ul, care timp de două luni ne-a plimbat prin Vietnam, Laos, Cambodgia și Thailanda. Mărturiile aparțin reporterilor și producătorilor de la Antena 1, angrenați în această producție.

„This is not o show for pussies. Mânânci când poți, dormi pe unde poți”.  Astea au fost primele cuvinte pe care echipa de producție din România le-a auzit despre “Asia Express”, în cadrul întâlnirii cu reprezentanții Eccoline, companie ce deține formatul. Desigur, lucrurile nu sunau deloc încurajator, dar având ani buni de experiență în televiziune, toată lumea a presupus că 50% din aceste declarații erau un marketing al formatului. Călătoria de 5.000 de km prin Vietnam, Laos, Cambodia și Thailanda avea însă să confirme cu vârf și îndesat aceste declarații.


    În Vietnam au fost 2-3 grade și ploi
În Vietnam au fost 2-3 grade și ploi

“Asia Express” este unul dintre cele mai solicitante formate de televiziune nu doar din prisma vedetelor care participă, și care trebuie să străbată întreg traseul având la dispoziție un singur euro pe zi și nici un fel de ajutor, ci și al echipei de producție, al reporterilor, cameramanilor, oamenilor de conținut etc. Cei 5.000 de km au fost parcurși în aproximativ o lună, iar în toată această perioadă membrii echipei au stat în peste 20 de hoteluri. Diferențele culturale uriașe, condițiile de cazare care au fost uneori cel puțin ciudate, bucătăria  exclusiv asiatică cu care e greu să reziști timp de 5 săptămâni, o medie de 4-5 ore de somn pe noapte, toate astea au făcut din „Asia Express” o adevărată aventură pentru toți cei implicați în acest proiect.

Hotelul fără un perete

Vietnamul nu a fost deloc prietenos din punct de vedere al climei. În săptămâna petrecută aici ne-am confruntat cu temperaturi foarte scăzute (aproximativ 2-3 grade chiar și în timpul zilei). Partea și mai complicată a fost faptul că temperaturile așa mici sunt o raritate, așa că nu au sisteme de încălzire. Toate sistemele de aer condiționat din hoteluri erau setate pe rece… Unul dintre hoteluri avea și o altă particularitate. Era încă în constructie, așa că unul din pereții exteriori lipsea cu desăvărșire.

Laos, o țară plină de imaginație

Asia este plină de surprize, iar atunci când filmezi în locuri autentice, mai departe de ochii turiștilor, și descoperirile sunt pe măsură. Premiul pentru toaleta publică cu cea mai spectaculoasă priveliște merge fără doar și poate în Laos! De asemenea, merită și un premiu pentru ingeniozitate, având în vedere că folosesc un sistem special de înlăturare al muștelor.

“Dormiți când și pe unde puteți”

Ritmul de filmare a fost unul extrem de alert, programul foarte bine definit, așa că orele de somn au fost destul de puține. “Dormiți pe unde puteți” a devenit o realitate. La fel și partea cu mâncatul.


    Cameramanii cărau 10 kg pe umeri
Cameramanii cărau 10 kg pe umeri

Fiecare cameră de filmat are peste 10 kg. Era nevoie de ceva antrenament înainte de fiecare filmare.

Ploaie, vânt, caniculă...filmarea continuă!

În Vietnam, temperaturile au fost foarte scăzute, iar Cambodgia a venit cu temperaturi toride!

Viața de reporter nu a fost deloc ușoară! Pentru că se aflau mereu în cursă, hainele curate erau o adevărată provocare. Apucau să fie spălate la un hotel/motel, dar uscare lor se făcea în mașină, pe drum.

Asia văzută de europeni

Diferențele culturale, locurile, oamenii, obiceiurile au fost un șoc pentru absolut toată echipa. Expresia  “pozezi întruna, zici că ești un  chinez” devine în Asia “pozezi  întruna, zici că ești european”. Și pe bună dreptate!

Dincolo de efortul susținut, de orele nedormite, de miile de kilometri, “Asia Express” rămâne pentru toți cei care au luat parte la acest proiect  experiența vieții lor! Echipa de producție a numărat mai bine de 200 de oameni, veniți din toate colțurile lumii – România, Spania, Belgia, Italia, Columbia, Argentina, Vietnam, Thailanda etc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
banner shelly png
banner vica blochina png
Victoria Răileanu este însărcinată cu al doilea copil
banner ela crăciun png
Captură de ecran din 2024 04 23 la 12 10 33 logo png
image png
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net