Asta-i faţa de miting a vedetelor!

6 februarie 2017
article img
Protestele-record din ultima săptămână nu au lăsat indiferente vedetele noastre. Delia, Jojo sau Cristina Bălan au uitat de farduri şi fuste scurte. Cântăreţi, scenarişti, actori şi-au cerut drepturile în stradă

Protestele au spart orice record în seara de duminică. Peste 600.000 de români s-au aflat în stradă în multe oraşe ale ţării, numai în Capitală numărul protestatarilor din Piaţa Victoriei depăşind 300.000. Printre manifestanţi, oameni simpli, unii cu copii, au ieşit şi vedete!

Te-ai obişnuit să-i vezi pe scenă, la televizor sau în pictoriale superbe prin reviste glossy. Ele - fardate, coafate, sexy, ei - îmbrăcaţi la patru ace. Click! ţi-i arată 100% naturali, aşa cum au venit zilele acestea la mitingurile din Piaţa Victoriei. Pentru că în primul rând sunt români, abia apoi sunt vedete. Breasla actorilor a fost reprezentată în fiecare seară de vedete care au ieşit în stradă. Tudor Istodor, fiul Maiei Morgestern şi al lui Claudiu Istodor, a scris mesajul „Unde-s mulţi prieteni puterea creşte!” şi a publicat o fotografie cu el în care e alături de scenaristul Mimi Brănescu, cel care a scris şi pentru “Las Fierbinţi”, iubita sa, actriţa Raluca Aprodu, scenarista Natalia Călin şi actorul Marius Rizea, dar şi alţi colegi de breaslă. Dragoş Bucurenci, prezentatorul de la “Supravieţuitorul”, a ieşit în stradă cu familia. “Aveam 8 ani când tata m-a dus să văd cu ochii mei ce se întâmpla în Piaţa Universităţii şi în mintea mea de mic fesenist (influenţa bunicilor) au apărut primele dubii în legătură cu ce se spunea la TVR despre „pieţari”. A fost cea mai importantă lecţie de democraţie pe care mi-a predat-o. Ieri seară, tata a venit cu noi în Piaţa Victoriei. Pentru că, aşa cum scria pe o pancartă, «cu o Piaţă toţi suntem datori». Mulţumesc, tata!”, a scris Bucurenci şi a postat o poză cu el, tata şi sora lui. Şi cei trei membri ai trupei “3rei Sud Est” au ieşit în Piaţa Victoriei alături de impresarul lor şi de prieteni. “Uniţi. Impresionant câţi români au ieşit în Piaţa Victoriei”, a scris Laurenţiu Duţă sub o fotografie în care este alături de Viorel Sipoş şi Mihai Budeanu. 

article img

Şi Delia a ieşit în piaţă, nemachiată şi cu o căciulă trasă bine pe urechi. Ea a făcut poze cu jandarmii şi cu toţi cei care şi-au dorit o amintire cu artista la miting. Dragoş Bucur a ieşit cu colegii lui de film şi prietenii Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă, iar câştigătoarea de la “Vocea României” din 2015, a ieşit alături de Gabriel Bălan, soţul ei şi prietenii. Cei doi au vrut de câteva ori să plece din ţară, însă s-au răzgândit. 

Şi la New York s-a scandat româneşte

article img

Manifestaţii au avut loc în toată lumea, de la Londra la New York şi în alte ţări, unde românii de afară au vrut să fie alături de cei din ţară. “Nu suntem indiferenţi! De la 7000 de km...simt româneşte! Nu spun jos guvernul şi la putere opoziţia. Spun: Unitate!”, a scris Silvia Lăuneanu de la New York. 

Jojo şi-a scos în stradă fetiţa de 3 săptămâni

article img

Cătălina Grama, alias Jojo, şi iubitul ei, Paul Ipate, şi-au scos fetiţa, în vârstă de doar câteva săptămâni, la protestul din Piaţa Victoriei. Ei au ales să iasă sâmbătă, profitând de vremea frumoasă. Actriţa a devenit mămica unei fetiţe la 10 ianuarie şi deşi micuţa Zoria are doar câteva săptămâni, părinţii ei nu au putut să stea departe de acţiunile de protest şi au ieşit în stradă. “Mama lu’ Liviuuuuu! Îl lăsaţi pe Liviu afară? Nu, că fură!!!#rezistam #protestulcopiilor”, a scris Paul Ipate la descrierea unei imagini în care apare alături de fetele sale la miting. 

article img

Flash news

  • Moţiune de cenzură. Cabinetul Grindeanu s-a confruntat ieri cu prima moţiune de cenzură a Opoziţiei. Documentul, intitulat „Guvernul Grindeanu, guvernul sfidării naţionale”, a fost citit ieri în plenul Parlamentului. Parlamentarii PNL şi USR le-au cerut guvernanţilor să demisioneze, ca urmare a răului deja făcut prin adoptatea pe furiş a Ordonanţei de modificare a codurilor penale.
  • Proiect retras. Ministerul Justiţiei a decis ieri să suspende temporar orice demers de modificare a celor două coduri penale. În aceeaşi zi, cu doar două ore mai devreme, ministrul Florin Iordache anunţa că proiectul de lege e finalizat şi gata pentru a fi lansat în dezbatere publică. Mai târziu a renunţat la idee, susţinând că va introduce proiectul de lege în circuitul legislativ abia după concluziile Curţii Constituţionale.
  • Demisia, o opţiune. Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat că analizează posibilitatea de a-şi prezenta demisia, însă abia după adoptarea proiectului de buget pe anul 2017. Aceeaşi poziţie a avut-o şi premierul Grindeanu, care a arătat că s-ar putea să o ia înaintea colegului din guvern şi să-i retragă portofoliul.
  • Preşedintele, în Parlament. Klaus Iohannis va vorbi azi de la tribuna Parlamentului, după ce şi-a anunţat încă de ieri această intenţie. Şeful statului va avea o intervenţie referitoare la proiectul de lege de modificare a codurilor penale, începând cu ora 12.00.
  • Protestele nu s-au oprit. În ciuda retragerii ordonanţei nr. 13/2017 şi a anunţului de suspendare a procedurilor de modificare a celor două coduri, zeci de mii de tineri au protestat şi ieri în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Ei au atras atenţia că abrogarea OUG 13 prin OUG 14 ascunde o eroare, care trebuie îndreptată. În plus, strada a cerut, din nou, demisia Cabinetului Sorin Grindeanu.