Cântăreaţa Florica Zaha vine de 10 ani la Ierusalim de Paşte

Ultima actualizare:

    "M-am bucurat să văd mulţi tineri în acest an, faţă de altă dată, când erau mai mulţi vârstnici"
"M-am bucurat să văd mulţi tineri în acest an, faţă de altă dată, când erau mai mulţi vârstnici"

Interpreta de folclor din Bihor, Florica Zaha, îşi petrece sărbătorile de Paşte de 10 ani în Ţara Sfântă şi ia Lumină de la Mormântul Sfânt. Are parte de o încărcare spirituală deosebită, ce o determină să revină an de an. De atunci, cântăreaţa povesteşte experienţa prin care trece tuturor celor care sunt curioşi să afle cum vine Lumina de Paşte.

”Împărtăşesc cu drag minunile pe care le face Dumnezeu cu mine şi cu cei care vin la Ierusalim din toate colţurile lumii. Am ajuns prima dată la Ierusalim de Paşte în în urmă cu 10 ani. Fusesem în Israel de câteva ori şi eram curioasă să văd Sfânta Lumină. Am fost prin locurile pe unde Iisus şi-a purtat paşii şi a făcut minunile pe care le ştim din Biblie, dar toţi cei pe care i-am întâlnit mi-au spus că nu sunt cuvinte să poţi exprima trăirile de aici şi încărcătura sufletească ce are loc la sărbătoarea Învierii Domnului Iisus Hristos. Mi-am imaginat că va fi frumos ca la o mare sărbătoare, dar nu mi-am putut închipui mulţimea de oameni care stau în acelaşi gând, trăire şi rugăciuni, în aşteptarea venirii Sfintei Lumini, într-un mod nemaiîntâlnit, vorbind aceeaşi limbă, prin rugăciune, indiferent de locurile din care vin”, povesteşte Florica Zaha. 


    Florica Zaha  s-a fotografiat cu  soldaţii în curtea  Mormântului Sfânt
Florica Zaha s-a fotografiat cu soldaţii în curtea Mormântului Sfânt

Cei care au şansa să ajungă în Biserica Sfântului Mormânt au ocazia să vadă minunea de la Ierusalim, dar sunt şi persoane care nu văd nimic. ”La venirea Sfintei Lumini, odată cu lumina se pogoară duhul sfânt al lui Dumnezeu, care se revarsă peste Biserica Sf. Mormânt şi asupra tuturor celor care s-au învrednicit de aşteptarea acestui moment unic. Lumina vine pretutindeni în biserică,  dar fiecare persoană o vede diferit. Unii o văd într-un fel, alţii nu o văd deloc. Multe persoane o văd mai profund, alţii întreabă unde poate fi văzută şi după ce se roagă le vezi lacrimile pe obraz şi spun că au văzut ceva ce nu se poate explica, ce nu au mai văzut niciodată. Anul acesta lumina a apărut ca fulgerul, săgeţi de foc, faţă de anul trecut când am văzut deasupra Sf. Mormânt o mulţime de norişori albi de lumină lactică albă. Trăirile mele deosebite continuă şi acasă încât povestesc la toată lumea care e curioasă ce se întâmplă la Ierusalim. Eu le povestesc cu tot sufletul şi îmi doresc să-i determin să vină la faţa locului. Unii îşi doresc şi chiar reuşesc. M-am bucurat să văd mulţi tineri în acest an, faţă de altă dată, când erau mai mulţi vârstnici”, ne-a mărturisit interpreta. 

Puteţi ajunge în Israel cu zborurile directe Wizz Air.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
florin piersic facebook jpg
tavi clonda si gabriela cristea e1676360535995 jpg
florin piersic facebook jpg
image png
florin piersic facebook jpg
florin piersic facebook jpg
 "În sfârșit le-am mângâiat fără să mă sperii de ele!", spune artista
doja cat instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net