Carmen Tănase, motivul pentru care a refuzat politica: „Nu am muncit o viață să vină unii să îmi facă imaginea praf"

Ultima actualizare:

Carmen Tănase ar fi putut să intre până acum în politică, mai ales că a primit de mai multe ori oferte în acest sens. Actriţa a mărturisit însă că nu şi-a dorit acest lucru dintr-un motiv foarte simplu.

Carmen Tănase, la emisiunea lui Denise Rifai foto: Kanal D
Carmen Tănase, la emisiunea lui Denise Rifai foto: Kanal D

Invitată în platoul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D, Carmen Tănase a recunoscut că nu îşi doreşte o carieră în politică, pentru că acest domeniu i se pare unul murdar. Actriţa a declarat că a muncit prea mult în viaţă, pentru a-şi lăsa imaginea să fie distrusă alegând să devină politician.

"Nu am ce să caut în această politică. În această politică este un joc murdar, în care dacă intră cineva care chiar dacă are gânduri bune și iubește țara asta și nu vrea să participe la nicio mârșăvie, imaginea sa e făcută praf în două săptămâni.

Eu nu am muncit o viață să vină unii să îmi facă imaginea praf. Nu e vorba numai de politica de la noi. Eu sunt observator și ca orice cetățean comentez. E vorba de ce se întâmplă în politică în general pe glob. De 32 de ani lucrurile au mers în jos, nu numai în politică, în toate domeniile. Nu aș putea să particip la asta că nu aș putea să fac nimic.

Dacă aș putea să fac ceva, poate că mi-aș asuma acest risc. Însă e o energie cheltuită aiurea și poate și eu aș fi terminată și nu are niciun sens", a declarat Carmen Tănase, la emisiunea lui Denise Rifai.

Carmen Tănase, despre arestarea tatăl ei în comunism: "Lucrul ăsta m-a înfuriat"

Carmen Tănase a mai vorbit şi despre perioada comunismului, când tatăl ei a fost arestat politic. “De ce v-a fost teamă în communism”, a fost întrebarea lui Denise Rifai, iar Carmen Tănase a recunoscut că ceea ce a păţit tatăl ei, pe  vremea când ea avea doar şapte ani, i-a dat un curaj nebun, iar de atunci nu s-a temut de nimic. Actriţa crede că tocmai arestarea părintelui a ajutat-o să fie fermă şi să îşi respecte principiile indifferent de situaţie.

"Nu mi-a fost frică niciodată. Nu sunt o nostalgică. Pot să văd acum la 60 de ani aprtile bune și părțile foarte rele. De frică nu mi-a fost. Tatăl meu a fost arestat politic și lucrul asta m-a înfuriat și nu mi-a dat voie să mă las pradă fricii. Eram inconștient de curajoasă. Eram și foarte tânără și când ești tânăr ești și inconștient. Aveam în spate suferință tatălui meu care a lăsat acasă o femeie neajutorată și un copil în clasa I pentru că și-a respectat principiile. Poate că de-asta sunt războinică acum. Daca tatăl meu a putut face asta, nu văd de ce eu aș face altfel”, a explicat Carmen Tănase.

Carmen Tănase, picată la admiterea la facultate de Marin Moraru: "Eram un copil răsfăţat"

Carmen Tănase a povestit şi momentul în care a fost respinsă la prima ei admitere la Actorie de Marin Moraru. Întrebată de Denise Rifai dacă i-a mulţumit vreodată actorului că a picat-o, Carmen Tănase a recunoscut că acesta este un punct sensibil şi că Marin Moraru nu a ştiut că ea a fost cea pe care a respins-o atunci. Peste ani de zile, când i-a spus ce s-a întâmplat, actorul a fost amuzat de situaţie.

„Ați atins un punct sensibil. Marin Moraru nici nu știa că eu am fost la examen și că m-a picat, pentru că el nici nu a ridicat capul la admitere. Eu i-am văzut doar chelia. Nu i-a atras atenția nimic, eram un copil răsfățat care a crezut că le vă rupe gura. Nu aveam ce să caut acolo atunci. I-am povestit, s-a amuzat. Am luat de la el tot ce s-a putut. Am fost un vampir în meserie”, a completat Carmen Tănase.

 Puteți urmări știrile Click! și pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
1 liviu varciu si carmina 5 jpg jpeg
toma caragiu jpg
tamara buciuceanu jpg
elena carstea jpeg
salma hayek rochie albastra profimedia jpg
seraphina rose ben affleck fin profimedia colaj png
Pentru cei care nu își mai amintesc, trupa Holograf a fost înființată în anul 1977 de către Mihai Pocorschi
banner julia jianu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net