Carmen Tănase a vizitat-o pe Florina Cercel cu o zi înainte de moarte: «Am simțit că și-a luat rămas bun»

image
Carmen Tănase și Florina Cercel erau prietene apropiate

Îndrăgita actriță Florina Cercel s-a stins din viață marți dimineață, 29 iulie, la vârsta de 76 de ani, din cauza cancerului pulmonar, și a lăsat în urmă o familie îndurerată și mulți prieteni și colegi de breaslă care, de asemenea, au primit vestea ca un trăznet.

Una dintre prietenele pe care Florina și le-a făcut datorită meseriei care le-a legat pe cele două actrițe a fost chiar Carmen Tănase, acestea jucând împreună în serialul românesc „Inimă de țigan”, unde erau soacre.

Legătura dintre actrițe a persistat însă și după ce filmările s-au încheiat, acestea legând o frumoasă relație de prietenie de-a lungul timpului. Astfel că, „Flăcărica” i-a fost alături „Spaniei” chiar și în ultimele momente. Cele două s-au văzut luni după amiază, Carmen Tănase vizitându-și prietena cu doar câteva ore înainte ca aceasta să treacă în neființă.

Carmen Tănase e îndurerată după decesul prietenei sale bune, având în vedere că cele două se vizitau des, asta pe lângă timpul pe care îl petreceau la repetițiile și la spectacolele pe care le aveau împreună. La ultima vizită însă, Carmen a simțit că prietena ei părea să își ia rămas bun.

image
Carmen Tănase și Florina Cercel erau prietene apropiateFoto: Arhivă personală

„Florina și-a dorit discreție, așa cum a și trăit. Eram prietene foarte bune. Am vizitat-o ieri după-amiază și am simțit că și-a luat rămas bun de la mine. La plecare, mi-a spus să am grijă de mine”, a declarat, pentru Libertatea, Carmen Tănase, completând cu un portret al regretatei doamne a teatrului românesc: „Fascinantă, o femeie puternică, integră, vulcanică , extrem de generoasă, sărea să ajute pe toată lumea cu lucruri importante, avea un caracter foarte frumos. A fost o forță și o să rămână. Am jucat mult cu ea, era extraordinară ca parteneră de scenă”.Actrița a susținut, de asemenea, că Florina Cercel nu a mai jucat în spectacole în ultimele luni, două dintre cele în care era distribuită fiind suspendate. „La început, nu îndrăzneam să îi trec prin față sau să sper la o prietenie cu Florina! Ne-am apropiat la filmările pentru „Inimă de țigan”, a mai spus Carmen Tănase. Cea mai dragă amintire legată de prietena ei rămâne escapada în Spania, din urmă cu vreo 10 ani: „Cea mai frumoasă vacanță petrecută de mine vreodată a fost cea din Tenerife, alături de Florina Cercel”.

cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
brenciu si nevasta jpg
Gigi Becali FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
sotie cumpanasu jpg
Dorian Popa
cub laurette png
image png
anca serea jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
daniel onoriu jpg
Dorian Popa
image png
sotie cumpanasu jpg
image png
2 britney spears jason alexander party time jpg jpeg