Ce l-a ucis pe Geo Costiniu, supranumit Alain Deloin al României. Florin Zamfirescu: „Asta l-a distrus”

Ultima actualizare:

Actorul Geo Costiniu, cunoscut pentru asemănarea sa izbitoare cu Alain Delon și pentru contribuțiile sale valoroase în lumea teatrului și a filmului românesc, a părăsit această lume la vârsta de 63 de ani pe 12 noiembrie 2013. Florin Zamfirescu, fost coleg de breaslă și prieten al lui Geo Costiniu, a dezvăluit detalii cutremurătoare din ultima parte a vieții actorului.

Geo Costiniu. Captură video.
Geo Costiniu. Captură video.

O viață marcată de lupta cu boala și singurătatea

În tinerețe, Geo Costiniu a fost privit ca unul dintre cei mai iubiți actori din anii '70-'80, supranumit "Alain Delon al României" datorită farmecului său distinctiv. Cu toate acestea, destinul său a fost umbrit de o serie de greutăți, iar finalul său a fost marcat de boală și singurătate. Diagnosticat greșit cu epilepsie în tinerețe, actorul a fost supus unui tratament nepotrivit care a cauzat convulsii pe scenă, deteriorându-i sănătatea mentală și fizică.

Drumul descendent al dependenței de alcool

Ajuns în pragul disperării, Geo Costiniu s-a afundat în patima alcoolului, găsind în acesta o scăpare efemeră de la suferința sa. Florin Zamfirescu, dezvăluind amănunte din această perioadă întunecată, a subliniat că dependența de alcool a fost unul dintre factorii care l-au distrus pe Geo Costiniu. Acesta a devenit o umbră a persoanei care fusese, iar cariera și sănătatea sa au fost afectate profund.

Un incident dramatic pe scenă și retragerea definitivă

Un incident dramatic petrecut pe scenă a fost momentul care a marcat retragerea definitivă a lui Geo Costiniu din lumea teatrului. Florin Zamfirescu a relatat că, într-un spectacol, Geo a căzut și și-a dislocat brațul, ceea ce a condus la ultima sa reprezentație pe scenă. A fost un moment trist, în care un actor talentat și iubit și-a încheiat cariera într-un mod nefericit.

Florin Zamfirescu a dezvăluit că moartea lui Geo Costiniu a fost într-un fel previzibilă, dat fiind stilul de viață excentric pe care îl adoptase. Dependența de alcool și absențele prelungite de acasă au pus o povară semnificativă asupra sănătății și relațiilor sale. După incidentul tragic de pe scenă și după ce i-a ieșit brațul din umăr, Geo Costiniu nu a mai fost în lumina reflectoarelor, iar retragerea sa a fost inevitabilă.

Florin Zamfirescu a subliniat că moartea lui Geo Costiniu a fost, într-un fel, de așteptat. După momentul critic din cariera sa și problemele de sănătate, actorul a avut o prezență din ce în ce mai discretă și a sfârșit prin a dispărea în tăcere. O întâlnire întâmplătoare cu profesorul său, Adriana Piteșteanu, în foaierul teatrului Odeon, a adus o doză de tristețe suplimentară. Profesoara își îngropa fostul student, punând un punct trist unei povești de viață și carieră care ar fi putut fi altfel, scriu cei de la Viva.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
image png
image png
iulia albu si mike instagram jpg
gabriela cristea cozonaci jpg
oana roman isabela iubit 1 jpg
firicelsi celentano 768x511 jpeg
maia morgenstern jpg
banner Antonio passarelli png
image
actualitate.net
image
actualitate.net