Ce mânâncă Amalia Năstase de Crăciun după ce a renunţat la dieta oloproteică cu care a slăbit 32 kg
Crăciunul înseamnă pe lângă cadouri şi revederea cu cei dragi, mese îmbelşugate. Nu şi pentru Amalia Năstase, care a reuşit să slăbească 32 de kilograme în ultimele 6 luni, şi are grijă acum să nu aduage un gram. Fosta soţie a lui Iluie Năstase a întrerupt pentru moment dieta oloproteică cu care a ajuns la dimensiunile de dinainte de a naşte al treilea copil şi urmează cu seriozitate un plan alimentar ca să nu pună kilogramele la loc. Deşi medicul nurtiţionist i-a dat voie să se răsfeţe o dată pe săptămână cu de toate, Amalia preferă să se abţină de la orice tentaţie culinară.
De ceva timp, Amalia Năstase a renunțat la dieta oloproteică, însă a învățat să mănânce controlat, sănătos, fără excese. Femeia de afaceri a povestit cum va arăta anul acesta masa ei de Crăciun. Chiar dacă ea nu se atinge de bunătăţi, le găteşte celor dragi.
"Anul acesta am reuşit să slăbesc 32 de kilograme, lucru pe care nu-l credeam la începutul lui 2019. Dieta oloproteică nu exista în România în luna ianuarie, iar acum este a doua în căutările românilor pe Google. Am reuşit să inspir şi alţi oameni şi asta mi-a dat enorm de multă încredere în mine. Îmi scriu persoane care îmi povestesc că erau programaţi la chirurigie pentru a-şi tăia stomacul şi au renunţat când au aflat de dieta mea. Nu credeam că o să reuşesc să mai slăbesc vreodată. Dieta am făcut-o publică pentru a mă ajuta să mă responsabilizez.
De sărbători o să gătesc cozonaci, tarte, prăjituri şi o să mănânc doar nişte cărniţă de purcel cu salată verde. Eu slăbesc când mănânc carne grasă. Eu pun pe toată lumea să mănânce ce nu pot eu. Doctorul mi-a spus că am voie o dată pe săptămână să mănânc orice, dar eu mă cunosc. Nu puteam să rezist în faţa unei tăvi cu fursecuri. Nu mă opream până nu o mâncam pe toată, aşa că mai bine îmi văd de treaba mea", a declarat Amalia Năstase la o emisiune tv.
Ce este dieta oloproteică pe care a ţinut-o Amalia Năstase
Dieta oloproteică, denumită liposucţia alimentară, ajută la eliminarea grăsimii acumulate în zona abdominală şi se bazează pe două componente esenţiale. Vorbim despre dieta alimentară şi terapia cu suplimente alimentare proteice, cu vitamine, minerale şi colagen. Are o durată de 21 până la 28 de zile, timp în care se scot din alimentaţie zahărul şi carbohidraţii.
Dacă unii pacienți pot avea trei mese pe zi, alții pot avea doar două. Ține de greutatea pe care o au, de anumite reglaje care trebuie făcute în organism și de cât trebuie și își doresc să slăbească. Amalia a ţinut dieta oloproteică, în care poţi mânca iepure, carne slabă de viţel, vită, file de porc slab, dar şi piept de pui sau de curcan ori peşte dorada, cod sau somon sălbatic, creveţi, cod, anşoa, ştiucă, merluciu, biban, ton, sepie, calamar, în gramaje variabile pentru fiecare pacient în parte şi la mese stabilite individual, cu medicul. La capitolul legume există o listă generoasă: anghinare, fenicul, flori de dovleac, andive, ciuperci, vinete, napi, ridichi, varză, dovlecei, roşii de salată, zucchini, ardei gras, mărar, salate, spanac, frunze de sfeclă. Medicii permit şi combinaţiile de carne şi legume.
Citeşte şi: