Ce onoare pentru Tamara Buciuceanu Botez! Ce distincţie a primit!

simeon stalpnicul png
Tamara Buciuceanu-Botez are 90 de ani şi acuză grave probleme cardiaceFoto: arhivă personală

Una dintre cele mai iubite actriţe de comedie de la noi, pe care generaţii întregi o ştiu drept Isoscel din „Liceenii”, a fost onorată chiar înainte de Paşte cu o distincţie şi cu un titlu important.

Dacă vă întrebaţi ce mai face celebra actriţă la cei 88 de ani, vă spunem noi. A ieşit la pensie şi se bucură de viaţă după ce a jucat ani în şir pe scena teatrului şi în comedii şi filme artistice, iar pe 5 aprilie, chiar înainte de Paşte, a primit de la Gabriela Firea, primarul Capitalei, titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti, precum şi Cheia Oraşului. 

Evenimentul a avut loc acasă la marea artistă, care a transformat o ceremonie solemnă într-o întâlnire de suflet, în care amintirile, poveştile de viaţă, necazurile şi bucuriile au ieşit la lumină. Tamara Buciuceanu Botez a primit vizita primăriţei. “Sunt emoţionată că mi-aţi trecut pragul casei chiar în preajma sărbătorilor de Paşti. Distincţiile pe care mi le-aţi oferit mă onorează şi reprezinta pentru mine un gest deosebit de impresionant”.

simeon stalpnicul png

Marea actriţă a rememorat perioadă în care a fost refugiată, împreună cu familia, din Basarabia, la Iaşi, începuturile sale ca actriţă, precum şi de rolurile pe care le-a interpretat pe parcursul carierei sale, susţinându-şi acum colegii, tânara generaţie de actori care are nevoie de tot suportul din partea autorităţilor.

„Ştiu că vă preocupaţi foarte mult de domeniul cultural al Bucureştiului şi este foarte important ca actul artistic să fie susţinut financiar. Am înţeles că aţi suplimentat posturile în teatrele şi bugetele, ceea ce e mare lucru!”, a mai spus actriţa. “Profesionistă desăvârşită, un om demn şi discret, doamna Tamara Buciuceanu Botez reprezinta un reper pentru noi toţi, un exemplu de viaţă trăită demn, în slujba oamenilor şi a artelor. A fost o onoare pentru mine, ca Primar General, ca femeie şi ca om de cultură, să acord titlul de cetăţean de onoare, precum şi Cheia Oraşului, doamnei Tamara Buciuceanu Botez, care trebuie să ne fie tuturor un model demn de urmat. Acest gest are dublă semnificaţie, mai ales că are loc chiar în anul în care aniversăm 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, pentru că, aşa cum bine ştim cu toţii, doamna Tamara Buciuceanu Botez s-a născut dincolo de Prut. Trebuie să învăţăm să ne preţuim valorile, să le arătăm respect şi recunoştinţă, pentru că, prin numele lor, România îşi arată valoarea în lume”, a mai spus primarul Capitalei! 

cub anamaria prodan animat gif
FotoJet (4) jpg
Simona Halep, Instagram jpg
image png
cub armin nicoară png
Regina Elisabeta a II a și Printul Philip profimedia 0606103055 jpg
cub anamaria prodan divorț png
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
Aglomeraţie pe Transfăgărăşan
Formula E la Timișoara FOTO Ștefan Both jpg5 jpg
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
bianca dragusanu png
cub anamaria prodan divorț png
cub zannidache png
Sylvester Stallone și Jennifer Flavin FOTO EPA-EFE
FotoJet jpg