Ce să nu comanzi niciodată la un restaurant din România. Ce conține, de fapt, un preparat iubit de români

Ultima actualizare:

Chef Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai îndrăgiţi bucătari de la noi, dovadă că o mulţime de români îl urmăresc pentru „a fura” meserie de la el. Cum nu ratează nicio ocazie pentru a le mai dezvălui fanilor câte un secret, juratul de la „Chefi la cuțite” a explicat recent de ce nu trebuie niciodată să comandăm ciorbă la restaurant. Nu o să vă vnă se credeţi ce se ascunde în preparat!

Chef Florin Dumitrescu a recunoscut totul. Foto: colaj Click!
Chef Florin Dumitrescu a recunoscut totul. Foto: colaj Click!

Ei bine, chef Florin recomandă oamenilor atenţie sporită când vine vorba de ce anume aleg să comande la restaurant. De multe ori avem tendinţa să ne lăsăm influenţaţi de sfaturile ospătarilor, gândindu+ne că ne vor oferi cel mai bun preparat al restaurantului, însă lucrurile nu stau aşa nici pe departe. Iar asta, ne poate pune sănătatea în pericol!

„Mare păcat că trebuie să fac asta… Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. (râde) Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine!

Aia cu gramajul este o prostie și nu te arde mult. Banii ăia nu intră în buzunarul cuiva, tot la firmă se duc. (…) Dacă e vorba despre un meniu a la carte, adică să te duci tu și să îți comanzi din 7-8 feluri de mâncare, există acest ‘astăzi vă recomand… coastele de porc’. Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi? Păi… să scăpăm de ele, înțelegi?”, a povestit Florin Dumitrescu.

1 ciorba de burta reteta jpg jpeg

Mai mult Florin Dumitrescu a explicat faptul că aceasta situație nu este întâlnită în restaurantele unde clienţii vin constant: „Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină. (…) Atunci când carnea se acoperă cu sos înseamnă că se acoperă o greșeală. Eu dacă mănânc la împinge tava… mănânc chestii cât mai românești, cât mai de casă. Oamenii din spate sunt oamenii care fac mâncare și acasă”, a adăugat Florin Dumitrescu.

Alimentul pe care nu îl tolerează Chef Florin Dumitrescu

Cu toţii avem alimente care nu ne plac care nu ne cad bine. Intoleranţele la anumite produse sunt tot mai dese, motiv pentru care restaurantele se adaptează mai ales pentru cei care au intoleranţă la gluten, de pildă. Ei bine, în ceea ce îl priveşte pe Chef Flrin acesta a mărturisit că alimentul pe care nu îl poate consuma sub nicio formă este...vegeta! Şi nu este de mirare pentru că de cele mai multe ori aceasta conţine un conţinut extem de ridicat de are, ceea ce ne poate afecta sănătatea. 

„Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. Am avut problema asta după ce am descoperit că mă și mint. Eu întrebam dacă au vegeta în farfurie și ospătarii spuneau că nu. Școala de bucătari îi învață cum să folosească vegeta fără se se vadă.

Fac supa, baza, apoi o dau prin sită fină, fină și se pierd bucățelele alea. Nu e intoleranță, nici alergie… e direct inflamație. Un sfert de oră am de la prima lingură când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea. E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi”, a mai spus juratul de la „Chefi la cuțite”, potrivit cancan.

image
image
image
image
image
image
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
banner Vero Căliman png
Shakira si Pique jpeg
banner jador png
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net