Ce surpriză pregătea compozitorul Dumitru Lupu pentru soția lui, înainte să moară

simeon stalpnicul png
Compozitorul Dumitru Lupu s-a stins sâmbătă, în jurul orei 5.00, la 65 de ani

Tragedie fără margini, dublată şi de o stranie şi amară coincidenţă. Sâmbătă (22 iulie), în ziua în care a împlinit 50 de ani, Ileana Şipoteanu a primit cea mai dură lovitură: soţul ei, celebrul compozitor Dumitru Lupu, a încetat din viaţă. Solista a chemat ambulanţa, însă medicii nu au reuşit să repornească inima pacientului, iar în jurul orei 5.00 a fost înregistrat decesul.

Din păcate, de acum înainte, aniversările vor fi amare pentru Ileana Şipoteanu, căci în fiecare an, de ziua ei, pe 22 iulie, solista va număra timpul scurs fără cel care i-a fost soţ 24 de ani. Compozitorul Dumitru Lupu s-a stins din viaţă sâmbătă dimineaţă, în ziua în care iubita lui soţie a schimbat prefixul şi a împlinit 50 de ani. Vestea a fost anunţată pe Facebook de Daniela Vîtcu, decanul Facultăţii de Arte a Universităţii „Ovidius” din Constanţa. “S-a stins din viaţă un prieten adevărat, un om deosebit! Nu pot să cred! De ce maestre? De ce? Dumitru Lupu vei fi mereu în inima mea! Să-ţi fie somnul lin şi îngerii aproape”. Ulterior, Daniela Vîtcu a declarat pentru “Ziua de Constanţa” că Dumitru Lupu şi fiica lui, Dumitrana, urmau să pună la cale o surpriză pentru sărbătorita zilei, Ileana Şipoteanu. „În acestă dimineaţă (n.r. ieri), Dumitru Lupu şi fiica sa voiau să meargă să cumpere flori şi tort pentru aniversarea Ilenei”.

Greu încercată, artista Ileana Şipoteanu nu a avut putere decât să confirme, pe Facebook, moartea soţului, apoi nu a mai putut fi contactată pe parcursul zilei de sâmbătă. ”Compozitorul Dumitru Lupu a plecat!”, a scris cântăreaţa, după care sutele de mesaje de „la mulţi ani” au fost înlocuite cu mii de mesaje de condoleanţe. Vestea i-a şocat pe toţi, cu atât mai mult cu cât cu doar câteva minute înainte să moară, Dumitru Lupu comunica, pe Internet, cu fanii şi cu elevii lui. Ultima postare pe pagina sa de Facebook este de sâmbătă dimineaţă, de la ora 4.12, când a distribuit un link cu admiterea la Facultatea de Arte a Universităţii “Ovidius”. Apoi i s-a făcut rău, familia a chemat ambulanţa, iar inima i s-a oprit, pentru totdeauna, în jurul orei 5.00.

Dumitru Lupu, care anul acesta, pe 25 mai, a împlinit 65 de ani, era profesor la Universitatea „Ovidius” din Constanţa din anul 2014 şi membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. De asemenea, el a fost dirijor la Teatrul Fantasio din Constanţa şi la Teatrul ”Al. Davila” din Piteşti, dar şi iniţiatorul Festivalului «Mamaia copiilor». A absolvit Conservatorul ”Ciprian Porumbescu” din Bucureşti. Printre şlagărele compuse de Dumitru Lupu se numără: ”Hai vino iar în gara noastră mică” (interpret: Gabriel Dorobanţu), ”Ce mult te-am iubit (interpretă: Ileana Şipoteanu), ”Mă-ntorc la tine mare albastră” (interpret: Daniel Iordăchioaie). Povestea de dragoste cu Ileana Şipoteanu pare desprinsă dintr-un roman şi a fost istorisită chiar de solistă pentru revista “Tango”. „În 1991 el s-a mutat de la Piteşti la Constanţa, ca dirijor. Şi, în 1992, m-am mutat şi eu, iar pe urmă am început facultatea de teatru. În ’93 ne-am căsătorit civil. A fost un moment care m-a luat prin surprindere… Eu chiar nu mă gândeam atunci la asta, pentru că eram ocupată, aveam contracte, dar el mi-a zis: «Să ştii că la ora 1 mergem la Casa Căsătoriilor, că ne aşteaptă doamna Elena Crăciun, ofiţerul stării civile». Şi zic: «Poftim?!!!» Nu pentru că m-ar fi pus în faţa faptului împlinit, dar parcă nu eram chiar pregătită. Nunta am făcut-o odată cu botezul fiicei noastre, în 7 ianuarie 1996. Dumitrana s-a născut pe 12 noiembrie 1995, după care, în ’96, am făcut şi botezul şi nunta”, povestea Ileana. Dumitru Lupu a mai fost căsătorit cu solista Viorela Filip.

Click! spune

Trupul neînsufleţit al lui Dumitru Lupu a fost depus la Casa Niculescu, lângă Cimitirul Central Constanţa. Luni, de la ora 13.00, la biserica Sf Gheorghe, va avea loc slujba de înmormântare. Compozitorul îşi va dormi somnul de veci la Cimitirul Municipal Constanţa.

A apucat să-şi vadă fiica la absolvire

simeon stalpnicul png
Dumitrana a terminat UNATC şi e atrasă de Regie-Film

Ileana Şipoteanu şi Dumitru Lupu radiau de fericire luna trecută, la festivitatea de absolvire a fiicei lor. Dumitrana (21 de ani) a terminat anul acesta Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti (UNATC), specializarea Regie-Film şi TV. Iată că, deşi e fiică de muzicieni, tânăra a fost atrasă mai degrabă de film. Asta nu înseamnă că nu are voce, ea având în repertoriu peste 100 de cântece compuse special pentru ea de către regretatul ei tată.

Daniel Iordăchioaie: «Mi-ai fost prieten, mi-ai fost tată»

simeon stalpnicul png
Daniel Iordăchioaie a fost foarte apropiat de Dumitru Lupu

Solistul Daniel Iordăchioaie a fost extrem de afectat de moartea lui Dumitru Lupu. Cu piesa ”Mă-ntorc la tine mare albastră”, compozitorul a pus o cărămidă importantă la temelia carierei solistului. “O să îmi amintesc de tine iar şi iar, dragă maestre, cum se întoarce valul mării mereu la mal. Mi-ai fost prieten şi profesor, mi-ai fost tată! Îmi vei lipsi mereu, unice val! Ar fi frumos ca toţi românii care pot şi doresc să-i aducă un ultim omagiu prin prezenţa la petrecerea pe ultimul drum a maestrului, fiindcă EL este compozitorul imnului de vacanţă al românilor, «Mă-ntorc la tine, mare albastră!».  Credeţi că merită? Eu zic că din plin!”, a scris la cald, pe Facebook, Daniel Iordăchioaie.

corneliu vadim tudor lm 0008 0 jpeg
299515611 1814428082226287 3139650293635733392 n (1) jpg
foto front 1 pisica instagram jpg
image 287 jpeg
florin salam jpeg
femeie sanatate jpg
Arlyne Frankel (sursa foto Facebook)
maria constantin iubit 3 png
image
image
image
image
Johnny Depp
299515611 1814428082226287 3139650293635733392 n (1) jpg
florin salam jpeg
FotoJet (2) jpg
FotoJet jpg
257632721 283109130493372 5231993439749515723 n jpg