Cinci secrete din culisele Eurovision 2017

image
Datorită locului 7 obţinut de Ilinca Băcilă și Alex Florea, România nu mai e nevoită să treacă prin emoţiile semifinalei la ediţia din 2018Fotografii: Guliver gettyimages/EPA

În sfârşit, ne întoarcem bucuroşi de la Eurovision! Ilinca Băcilă şi Alex Florea au obţinut cea mai bună performanţă din ultimii 7 ani, iar melodia “Yodel it” a strâns 282 de puncte pentru România. Reporterul Click! a zburat în avion alături de delegaţia României, aşa că vă spunem toate picanteriile, direct de la sursă.

Cea de-a 62-a ediţie Eurovision şi-a desemnat sâmbătă. 13 mai,  câştigătorul, la Kiev, iar marele trofeu merge în Portugalia, datorită solistului Salvador Sobral, care a emoţionat întregul continent cu piesa “Amar Pelos Dois” (758 de puncte). Pe locul al doilea, cu 615 puncte, s-a clasat cel mai tânăr concurent, bulgarul Kristian Kostov (17 ani), iar podiumul a fost completat de trupa Sunstroke Project din Moldova, cu 374 puncte.

Românii noştri şi al lor “Yodel it” au acumulat 282 de puncte pentru locul 7, dar adevărata victorie e că piesa a făcut ravagii în rândul telespectatorilor care au votat, melodia fiind a cincea în preferinţele publicului.

“În aceste două săptămâni, m-am maturizat mai mult decât în ultimii doi ani. Am învăţat cât de important este să cânţi şi să te dăruieşti publicului, indiferent de cât de mare este scena”, ne-a declarat Ilinca (18 ani). “Mă bucur enorm pentru acest rezultat. Am muncit foarte mult pentru ca România să strălucească pe scena Eurovision şi să ne întoarcem acasă cu un rezultat bun”, a declarat şi Alex (25 de ani).

Click! îţi prezintă cinci curiozităţi, picanterii sau secrete de culise, cum doriţi să le ziceţi, de la Eurovisionul de anul acesta

Urmăriţi non-stop de cifra magică 7

image

Poziţia a 7-a, obţinută în ierarhia finală, este cea mai bună clasare a României în concurs, de la succesul de acum 7 ani, obţinut de Paula Seling şi Ovi la Oslo, de unde s-au întors pe locul al treilea. În semifinala din 11 mai, România a fost a 7-a ţară anunţată că a trecut mai departe. Şi la casele de pariuri, ţara noastră a fost cotată ba pe locul 6, ba pe locul 7. În numerologie, despre cifra fatidică 7 se spune că are puteri magice.

Alex şi-a pierdut cercelul norocos

image

Românii noştri au plecat la Kiev cu talent, încredere, dar şi cu obiecte norocoase. Pe lângă medalioane, brăţări sau iconiţe, Alex Florea a avut în ureche şi un cercel în formă de chitară. L-a pierdut însă pe scenă, în semifinală, însă l-a găsit ulterior. Bucuros, i-a promis unei tinere din delegaţia Georgiei că i-l dăruieşte de tot dacă România va câştiga locul întâi. N-a fost cazul.

Ce spune Ilinca despre sărutul-surpriză

La finalul reprezentaţiei de pe scenă, Alex Florea a uimit cu un gest care nu a fost trecut cu vederea de presa internaţională: a sărutat-o apăsat pe Ilinca, pe obraz. “A fost ca o descătuşare de bucurie. Eram fericit că ne-a ieşit bine”, ne-a spus ieri Alex, în avion. “Ăla n-a fost pupic, a fost o ventuză. Normal că am fost surprinsă”, ne-a spus şi Ilinca. 

Bucureştiul, confundat iar cu Budapesta

Când ne-a venit rândul să acordăm cele 12 puncte, corespondentul nostru, Sonia Argint-Ionescu, a fost puţin confuză când prezentatorul a spus Ungaria, în loc de România. ”Să vedem cum bunii oameni din Ungaria au votat. Bună seara...”, a apucat să spună ucraineanul, întrerupt imediat de colegul său. ”Cred că asta este România şi acolo este frumoasa Sonia”. 

Un fan şi-a arătat fundul pe scenă

image

În aşteptarea televotingului, în timp ce solista Jamala, câştigătoarea Eurovision din 2016, cânta nestingherită pe scenă, un fund gol a apărut din senin pe micile ecrane. Nu, nu era vreo coregrafie îndrăzneaţă, ci un fan care a ţinut morţiş să rămână în istoria concursului de la Kiev. Înfăşurat în steagul Australiei, bărbatul şi-a dat pantalonii jos şi s-a întors cu spatele către spectatori şi telespectatori, arătându-şi ostentativ fesele.

Ilinca și Alex, așteptați cu flori la aeroport

image
Salvador Sobral a cântat sâmbătă, la Kiev, cu medicii lângă scenă

Soliștii noștri au revenit în țară duminică, 14 mai,, în jurul orei 17.00, iar întreaga delegație, în frunte cu Iuliana Marciuc și Mihai Alexandru, compozitorul piesei “Yodel it”, a  fost așteptată cu flori și aplauze. Mai mult, Ilinca a primit flori și la plecarea din Kiev.

Cei doi soliști au reușit să primească puncte de la juriile din Moldova (12), Azerbaidjan (3), Letonia (3), Muntenegru (10), Albania (3), Malta (5), Macedonia (4), Grecia (6), Bulgaria (3), Olanda (un punct), Irlanda (8). La acestea, s-au adăugat cele 224 de puncte de la televot, rezultând, în final, un total de 282 de puncte. 

image
Alex, la plecarea din Kiev

Portughezul câștigător are nevoie de o inimă nouă

simeon stalpnicul png
Salvador Sobral a cântat sâmbătă, la Kiev, cu medicii lângă scenă

Superba piesă “Amar Pelos Dois”, cu care portughezul Salvador Sobral (27 de ani) a câștigat Eurovisionul, pentru prima dată în istoria țării sale, a fost scrisă de sora sa, Luisa. Cei doi frați au fost nedespărțiți la Kiev, asta și pentru că Salvador are mari probleme de sănătate, fiind nevoit să trăiască în piept cu un stimulator cardiac.

Cântărețul ar avea nevoie de un transplant, drept pentru care în finală a fost mereu păzit de medici, iar o ambulanță s-a aflat acolo special pentru el. Din fericire, Salvador n-a avut nevoie de îngrijiri medicale, însă doctorii și-au făcut datoria și l-au supus zilnic unor controale amănunțite. Mai mult, artistul a urcat pe scenă cu avizul medicilor. La repetițiile pentru semifinală, el a fost înlocuit de sora sa, care a vrut să-l menajeze. Sobral și-a lansat primul album în 2016, “Excuse Me”, după ce s-a clasat abia al șaptelea în emisiunea “Idolos”, varianta portugheză a show-ului “Pop Idol”.

cub silvia chifiriuc png
Mama copilului mort în Găești 3 jpg
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
cub loredana groza png
Margrethe a Danemarcei (4) jpg
Lindsay Marsh a spus că se simte umilită jpg
colaj coolio png
FotoJet jpg
Accidentul preotului Dobra FOTO Poliția Română jpg
sapunaru suparat jpg
image
image
image
image
florin ristei si naomi hedman
colaj coolio 1 png
cub adela popescu png
Robert Cormier SURSA FOTO Instagram
Te cunosc de undeva 1 jpg
cub maurice munteanu razvan ciobanu png