Cine este actorul celebru care a turnat-o pe Stela Popescu la Securitate: „Era prea emancipată”

Stela Popescu, un nume emblematic al scenei românești, a fost ținta atenției Securității încă din tinerețe, pe vremea când aceasta era studentă la „Teatru și Film”. În grupul ei, format din personalități considerate „prea emancipate” pentru epoca respectivă, a fost infiltrat și actorul Valentin Uritescu, cu scopul precis de a o spiona.

Stela Popescu și Valentin Uritescu. Foto: arhiva.
Stela Popescu și Valentin Uritescu. Foto: arhiva.

Actorul a făcut aceste dezvăluiri în cartea sa biografică

Valentin Uritescu a făcut aceste dezvăluiri în cartea sa biografică „Să ai grijă de cel mai bun din tine”. În această mărturie curajoasă, el a povestit că a fost constrâns să redacteze note informative sub numele de „Paul Gavrilescu” pentru Securitate.

Recrutat de Securitate în anii '60, pe vremea când era student, Uritescu a dezvăluit că timp de doi ani a fost nevoit să furnizeze informații despre colegii săi de facultate. În cadrul acestei activități, el a fost instruit să se apropie de grupul din care făcea parte Stela Popescu, printre altele.

O poveste de dragoste tulburătoare

Pe lângă întunecata poveste a monitorizării de către Securitate, viața personală a Stelei Popescu a fost marcată și de o poveste de dragoste tulburătoare. Marea ei iubire a fost Mihai „Puiu“ Maximilian, o relație care a emoționat generații întregi.

Când ne-am cunoscut, eu aveam 33 de ani, iar Mihai 35 de ani. Dragostea este o chimie inexplicabilă, dar pot spune că era teribil de inteligent, îmi inspira încredere şi avea un simţ al umorului foarte dezvoltat. La început a fost şi puţin introvertit şi mai tăcut, dar cu timpul a ajuns să vorbească mai mult ca mine“, povestea Stela Popescu pentru Click.

Stela Popescu a fost captivată de Puiu încă de la prima lor întâlnire, experimentând „acel ceva” specific unei iubiri intense. „Am simţit atunci că fără el nu mai pot continua“, avea să declare mai târziu Stela. Actrița a ales să își urmeze inima, să divorțeze de soț și să trăiască alături de sufletul ei pereche.

Puiu a fost alături de Stela până în ultima clipă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
     Saveta Bogdan (78 de ani) este o fire credincioasă
Banner Andreea Raicu Laura Cosoi
Banner Andreea Raicu
banner Anda Adam png
Banner Alin Panc
banner jador png
banner ioana nastase png
lavinia parva jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net