Alin Panc, mesaj după decernarea Oscarurilor românești: „Trăim într-o mare ipocrizie”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Nu mai puțin de 10 statuete Gopo a strâns în palmares, luni 29 aprilie, filmul „Libertate”, produs de Oana Bujgoi Giurgiu şi Tudor Giurgiu. A fost de departe cel mai premiat și mai elogiat film de la Oscarurile românești. Chiar în seara decernării Premiilor Gopo, actorul Alin Panc a transmis un mesaj privind jocurile de culise din cinematografia românească.

Filmul lui Giurgiu a luat tot la Gala Premiilor Gopo! „Libertate”, distins cu 10 statuete 

Filmul „Libertate”, produs de Oana Bujgoi Giurgiu şi Tudor Giurgiu, a fost ales „Cel mai bun lungmetraj” la Gala Premiilor Gopo 2024, care recompensează realizările cinematografiei din România și care a avut loc luni, 29 aprilie, pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. 

„Libertate” a reușit să strângă nu mai puțin de 10 statuete în total, la ediția cu numărul 18 a Oscarurilor românești, o adevărată performanță pentru filmul lui Tudor Giurgiu.

Raluca Turcan, ministrul Culturii, şi actriţa Victoria Cociaş au fost cele care au oferit premiul pentru  „Cel mai bun lungmetraj”, la Gala Premiilor Gopo.

Felicitări echipei, a fost un film foarte greu”, a spus Oana Bujgoi Giurgiu. 

Tudor Giurgiu i-a mulţumit, la rândul lui, operatorului Alex Sterian, la primirea distincției. 

„Vreau să mulţumesc celor cărora nu prea le spunem mulţumesc, dar munca celor care promovează filmul în cinematografe, cei de la Transilvania Film, este esenţială”, a spus regizorul.

Tudor Giurgiu a fost recompensat cu statueta Gopo și la categoria „ Cea mai bună regie”.

 „După ce a ieşit filmul pe ecrane, am un obicei, am intrat pe forumuri şi am descoperit părerea unui june din Cluj. În fine, a făcut Giurgiu un film bun. O avea dreptate, nu ştiu. Sper să excelez de acum încolo şi să vă plictisesc de acum încolo”, a spus regizorul, pe scena Teatrului Național.

image

Actorul Alin Panc: „Nu luăm premii, nu suntem pe la festivaluri” 

Actorul și producătorul de film, Alin Panc a transmis, din fotoliul de acasă, un mesaj dur după decernarea Oscarurilor românești.

„Nu luăm premii, nu suntem pe la festivaluri, de obicei deschidem drumuri noi, acum suntem aici! Suntem fericiți”, a fost mesajul actorului, care a ținut să precizeze că filmul „Dragoste pe muchie de cuțit”, cu actorii Carmen Tănase, Răzvan Bănică şi Ada Galeş, este prima peliculă care a intrat pe platforma de streaming SkyShowtime.

Panc: „Trăim într-o mare ipocrizie”

Contactat de Click!, actorul a făcut dezvăluiri în ce privește jocurile de culise din cinematografia românească. 

„Eu cred că important e să faci film, și nu să iei premii! Eu am vrut să atrag atenția că există o industrie, care produce film și care s-a dezvoltat în ultima vreme, aduce spectatori în sălile de cinematograf. Industria asta înseamnă bussines.

Dar, la fel de adevărat este că trăim într-o industrie ipocrită! Așa e, trăim într-o mare ipocrizie!”, a declarat Alin Panc, în exclusivitate pentru Click!

image

Rodica Mandache a primit „Premiul pentru întreaga carieră” de la Marius Manole

Rodica Mandache (81 de ani) a fost omagiată la Gala Gopo de Marius Manole. Marea actriţă a primit, luni seară, „Premiul pentru întreaga carieră”. 

„Doamna Rodica, m-am bucurat azi. Am avut emoții, cum nu am nici la premiere. Am vrut să nu vă dezamăgesc. Atât de tare ați crezut în mine mereu. 

E un moment important, poate cel mai important. Aș fi vrut să fie cineva care să vorbească în locul meu și eu să mă uit și să mă bucur. A fost altfel.

Dar, chipul dumneavoastră care se uita la mine din sală, prietena, colega, profesoara…. ceva foarte straniu. Dar atât de frumos. Felicitări, Doruleț! O clipă de pus deoparte și de neuitat”,  a fost mesajul emoționant al actorului, rostit la adresa marii actrițe Rodica Mandache. 

image

Gala Premiilor Gopo 2024. Lista completă a câștigătorilor ediției 18 la Oscarurile românești

Premiul pentru cel mai bun sunet le-a revenit lui Tamas Syekely şi Andre Rigaut pentru filmul „Libertate”, în regia lui Tudor Giurgiu. 

Cel mai bun film de scurtmetraj a fost ales „Acolo unde bărcile nu ajung”, regia Vlad Buzăianu.

Premiul RSC pentru imagine i-a revenit lui Alex Sterian pentru „Libertate”. 

Petya Simeonova şi Domnica Bodogan au câştigat premiul Gopo pentru cea mai bună coafură şi machiaj în filmul „Libertate”.

Cel mai bun film european dintre cele distribuite în România în 2023 a fost desemnat „Anatomia unei prăbuşiri”, de Justine Triet.

Cea mai bună muzică originală a fost desemnată cea a lui Marius Leftărache pentru filmul „Boss”.

Reka Lemhenyi a câştigat trofeul Gopo pentru montajul filmului „Libertate”. 

Premiul la categoria “Tânără speranţă” a revenit lui Niko Becker pentru rolul Dumitru, din filmul „Spre Nord”.

Cea mai bună actriţă în rol secundar a fost aleasă Maria Popistaşu, pentru rolul din „Taximetrişti”. 

La categoria masculină, premiul a ajuns la Iulian Postelnicu pentru rolul Lt. Col. Dragoman, din „Libertate”. 

Premiul pentru cel mai bun film de debut a fost acordat peliculei „Spre Nord” de Mihai Mincan și Ioana Lascăr. Statueta a fost înmânată chiarde primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

 „Sunt şi eu un cinefil amator. Dar cel mai mult apreciez munca dumneavoastră în campania electorală. Am avut de zis trei fraze şi mi-a luat toată ziua”, a spus edilul, pe scenă.

Viorica Petrovici a fost premiată la categoria “Cele mai bune costume”, pentru filmul „Libertate”. 

Filmul „Miami Bici 2”, în regia lui Jesus del Cerro și produs de Matei Dima și Codin Maticiuc, care a strâns 569.000 de spectatori în săli, a fost recompensat cu Premiul Publicului.

George Constantin şi Gina Patrichi, doi dintre cei mai mari actori autohtoni, ambii decedați în 1994, au fost evocaţi la Gală, în numele lor fiind acordate două premii speciale. Mihai Constantin şi Ana Anagnoste au primit statuetele Gopo.

George Chiper-Lillemark a primit premiul Gopo pentru “Cea mai bună imagine” din  filmul „Spre Nord”, de Mihai Mincan. 

Vali Ighigheanu a primit statueta Gopo pentru decorurile realizate la filmul „Libertate”. 

Premiul Special al galei Gopo i-a revenit lui Adrian Ştefănescu, cascador, profesionist cu o carieră de 52 de ani în cinematografie. 

Tudor Giurgiu a fost recompensat cu Gopo și pentru “Cea mai bună regie”. 

Cea mai bună actriţă într-un rol principal a fost desemnată Ilinca Manolache, pentru rolul Angela Răducanu din filmul „Nu aştepta prea mult de la sfîrşitul lumii” de Radu Jude.

„Libertate”, produs de Oana Bujgoi Giurgiu şi Tudor Giurgiu, a fost ales “Cel mai bun lungmetraj”.

Alex Calangiu a fost desemnat Cel mai bun actor într-un rol principal, cu rolul Viorel Stănese din „Libertate”. 

Premiul pentru întreaga activitate, acordat lui Dan Nuţu, a fost înmânat de marea actriță Oana Pellea.

 „Este o seară a libertăţii. Îi mulţumesc lui Tudor Giurgiu că mi-a dat ocazia să vorbesc liber despre o mare iubire a vieţii mele, un om pe care camera de filmat l-a adorat şi îl adoră, un om care a ales libertatea la un moment dat, lăsând o carieră excepţională în spate. Jumătate din România am fost moarte după el. Dacă aş fi emigrat în America vreodată, aş fi emigrat pentru el”, a spus Oana Pellea, pe scena Teatrului Național.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
cub gabi badalau claudia patrascanu png
scena teatru jpg
brooks nader sports illustrated profimedia jpg
jennifer lopez ben affleck profimedia jpg
ela craciun 3 jpg
Ramona Badescu jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
banner david pușcaș png
image
actualitate.net
image
actualitate.net