Cine face legea în familia actorilor Eugen Cristea şi Cristina Deleanu

Ultima actualizare:

    Responsabil, Eugen  Cristea a plecat de  acasă pregătit cu o  punguţă, în care a  adunat după căţel
Responsabil, Eugen Cristea a plecat de acasă pregătit cu o punguţă, în care a adunat după căţel

Eugen Cristea şi Cristina Deleanu, doi actori deştepţi şi cu simţul umorului, nu sunt singuri în casă. Dacă nu ştiaţi, aflaţi că mai au un membru al familiei inteligent ca stăpânii lui, care, de fapt, „face legea” şi stabileşte programul zilei. Vorbim despre Yummy, căţelul pe care îl au de 13 ani. El este terapia lor şi îi ţine în formă.

Eugen Cristea a fost surprins recent, aproape de miezul nopţii, la plimbare în jurul blocului cu prietenul său patruped. Am aflat că aceasta este ora la care seară de seară, indiferent dacă plouă sau ninge, ei doi pot fi văzuţi împreună pe stradă. „Yummy are un ceas biologic absolut uluitor. Cere afară de trei ori pe zi, la 9.30, la 17.30 şi la 23.30. Dacă depăşim cumva chiar şi cu 10 minute ora, se aşază în mijlocul casei în faţa mea şi întâi pufăie, apoi mârâie uşor, după care începe să latre din ce în ce mai tare. A devenit el stăpânul casei, îi spunem «prinţul», «regele», «sultanul». Doarme cu noi în pat şi e considerat un membru al familiei cu drepturi depline. Bănuindu-l de o inteligenţă mai mare decât a mea, uitaţi, ştie că vorbesc despre el, că dă din coadă. Dar e cuminte, ascultător pe stradă şi îl iubim enorm, e bucuria şi terapia noastră, în cel mai frumos mod al cuvântului”, mărturiseşte Eugen Cristea. El este responsabil, în general, cu scosul căţelului afară. Ceea ce nu e rău deloc, căci plimbările acestea de 20-30-40 de minute, de trei ori pe zi, îl menţin în formă. „O oră şi jumătate pe zi cel puţin fac paşi în jurul blocului. Yummy este foarte activ şi jucăuş, are un tonus extraordinar. În casă, are un ursuleţ de pluş pe care trebuie să i-l arunc şi aleargă după el până oboseşte şi el, şi eu. E o drăgălăşenie”, povesteşte, zâmbind, actorul.

Foto: Sever Gheorghe
Foto: Sever Gheorghe

Nu doar căţelul îl ajută să se menţină în formă. Eugen Cristea merge foarte mult pe jos, când sunt distanţe normale, şi deseori ia bicicleta, deşi e nemulţumit de faptul că şoferii nu respectă în trafic bicicliştii. Nu stă o clipă, chiar dacă de doi ani a ieşit la pensie. Are concerte, scrie la reviste, colaborează cu mai multe teatre şi instituţii de cultură şi are spectacole atât în Bucureşti, cât şi în ţară. „Pensia nu înseamnă să nu mai trăieşti. Am avut colegi care s-au îmbolnăvit după ce au ieşit la pensie. Eu şi soţia nu am renunţat niciodată la activitate, dimpotrivă, parcă acum suntem mai aglomeraţi ca niciodată. Luna viitoare, în octombrie, voi avea 14 spectacole, dintre care 4 în ţară. Şi voi munci în continuare cât mă va ţine Dumnezeu”, promite el. 

Dacă vă întrebaţi cine-l scoate pe Yummy la plimbare în zilele în care atât Eugen Cristea, cât şi Cristina Deleanu sunt plecaţi în ţară, cei doi ne liniştesc. Au o prietenă apropiată, mare iubitoare de căţei, care vine şi stă la ei. Iar în caz de urgenţe, apelează la o vecină drăguţă. „Staţi liniştiţi, e tratat ca un împărat”, râde simpaticul actor. 

Toată casa e la regim


    Foto: Sever Gheorghe
Foto: Sever Gheorghe

Pe lângă mişcarea zilnică, şi alimentaţia sănătoasă îl ajută pe Eugen Cristea să-şi menţină silueta. În urmă cu mai mulţi ani a slăbit 10 kg, după ce a fost la nutriţionist, iar de atunci a respectat întocmai recomandările specialistului. „Moderaţia este cuvântul de ordine în regimul nostru alimentar. Luăm mese mici şi dese.  De fapt, ele nu se cheamă mese, se cheamă intervenţii, ronţăieli. Dimineaţa mâncăm fie ouă fierte moi, fie caş, urdă, unt cu pâine, salată de legume... Toate cu «sau» între ele. La ora 11 am o gustare formată dintr-un iaurt sau un chefir, prânzul constă în orez cu ciuperci, supă de linte, dovlecei fierţi sau mămăliguţă cu brânză şi smântână. Pe la 16-17 am gustarea cu fructe, iar seara un orez sau legume. Nu prea ne omorâm cu carnea, nu suntem noi cu grătarele. În schimb, ne plac brânzeturile de toate felurile”. Până şi Yummy e la regim. Mănâncă şi el puţin şi des de la supe de legume, până la brânză de vaci, zarzavaturi, din când în când puţină carne specială, de la conservă. „Asta când mai fură, că e lacom”, îl pârăşte Cristina Deleanu. 

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net