Corina Caragea a trecut prin peripeţii în vacanţa din Napoli: «Am crezut că sunt într-un film de groază»

Ultima actualizare:

    Staţia Toledo este cea  mai frumoasă staţie  de metrou pe care a  văzut-o ea vreodată
Staţia Toledo este cea mai frumoasă staţie de metrou pe care a văzut-o ea vreodată

“Când am aterizat la Napoli, am crezut că sunt într-un film de groază”, îşi începe Corina Caragea povestea despre cea mai recentă vacanţă în Italia. A fost în urmă cu aproape două săptămâni, a stat trei zile şi a luat o mulţime de decizii care depăşesc curajul şi cad în latura inconştienţei. Dar nu a păţit nimic şi escapada s-a dovedit a fi o reală plăcere.

Prezentatoarea ştirilor sportive de la PRO TV şi-a luat cazare lângă gară. De cum a ajuns, şi-a lăsat bagajul în cameră şi, cu rucsacul în spate, ceasul la mână, cerceii în urechi şi telefonul la purtător, a plecat să colinde străduţele. “Inconştienţă totală”, recunoaşte ea. Asta deoarece locurile nu-i inspirau prea multă încredere. “Ce haos este în orasul ăstaaa! Strada este o scenă pe care defilează vânzători ambulanţi insistenţi, maşini lovite, scutere ce aleargă de bezmetice printre oameni şi maşini julite, nimeni nu respectă vreo regulă, eşti înjurat şi dacă treci pe zebră, blugi întinşi pe trotuar la superofertă de 1 euro. Claxoanele urlă fără oprire, eu fac slalom printre gunoaie, pe străzile înguste, cu clădiri ce stau să pice pe mine, rufe fluturând la balcoane şi vecini care vorbesc mult şi tare între ei, de la un balcon la altul. Şi, peste toate, am închiriat şi maşină, să fie treaba complet pe dos faţă de tot ce auzisem despre acest oraş de care mulţi se feresc. Unde am aterizaaaaaat?”, se întreba vedeta. 

Până aici, Napoli nu stă prea bine la capitolul imagine. Însă dacă priveşti dincolo de toate acestea, poţi vedea şi partea plină a paharului. Pizza este cea mai bună din lume, unde te întorci dai de o pizzerie sau de o biserică, pentru că Napoli are 448 de biserici. Este o plăcere să savurezi o cafea delicioasă la o terasă sau celebra prăjitură însiropată cu rom, numită “baba”, specifică acelei zone din Italia. Pentru Corina, toate acestea, bune sau rele, au avut farmecul lor. Inclusiv faptul că, din când în când, cineva venea să-i vândă ceva, să îi ceară bani sau pur şi simplu să intre în vorbă. 

Napoli este şi despre fotbal, iar o prezentatoare de sport pasionată de domeniu, cum e ea, nu putea rata meciul Napoli-Salzburg în Europa League (n.r. s-a jucat pe 7 martie la Napoli). “L-am trăit pe viu, în mijlocul italienilor, îmbrăcată în roşu (n.r. culoarea echipei Salzburg). V-am zis că în vacanţa asta am căutat-o cu lumânarea”, râde ea acum. În cele trei zile a avut timp să viziteze şi Capri – insula milionarilor, cea mai frumoasă din Europa, cum este considerată. A văzut şi Pompei, căci este la o distanţă de doar o jumătate de oră cu trenul. Nu s-a plictisit o clipă. “Cele trei zile au fost intense. Pentru că Napoli e un oraş al contrastelor, care nu te lasă indiferent oricine ai fi. Dacă reuşeşti să ieşi din haos şi să îl descoperi şi altfel, e o destinaţie unică, în care eu m-aş întoarce oricând”, povesteşte ea pe blogul personal. 

8 ponturi pentru planificarea vacanţei

Corina Caragea a vizitat, până acum, 48 de oraşe din toată lumea. A căzut şi ea în plasa ofertelor ameţitoare, a bagajului plătit aiurea, a pierdut bani. Tocmai de aceea, din propria experienţă, a realizat o listă cu ponturi pe care ar fi vrut să le ştie şi ea înainte de a se apuca să rezerve o vacanţă. 

Mai întâi, alege perioada de extra sezon, te îndeamnă Corina pe blogul ei. Preţurile sunt mai mici şi scapi de aglomeraţie. “Pentru Europa alege aprilie-mai sau septembrie-octombrie, când vremea e bună şi te poţi plimba liniştit”. 

Fii flexibil cu datele de plecare! E mai ieftin să pleci în mijlocul săptămânii. Şi se spune că cel mai bine e să cumperi biletul cu 54 de zile înaintea călătoriei. “Rezervă marţea. Se spune că în zilele de marţi după amiaza se găsesc cele mai ieftine bilete de avion”, susţine vedeta.

Nu te arunca la prima ofertă de bilete de avion! Compară preţurile! “Eu intru pe: Cheapair, Priceline, Expedia, Kayak. Dar apoi intru şi direct pe site-urile companiilor aeriene. Uneori e mai ieftin”. 

Pentru călătoriile lungi, ia-ţi zbor de noapte. Corina a economisit aşa două nopţi de cazare în Dubai “Am plecat de aici la miezul nopţii, am ajuns acolo dimineaţa şi am avut toată ziua la dispoziţie. La întoarcere, am plecat de acolo tot la miezul nopţii şi am ajuns acasă dimineaţa”

Cazarea. “Atunci când caut un hotel, nu mă las păcălită de poze şi unghiuri perfecte. Întotdeauna verific hotelul care îmi face cu ochiul şi pe forumuri şi site-uri unde alţi călători au postat propriile fotografii şi impresii. Recomand să arunci un ochi şi pe hoteluri de tip boutique, dar şi pe site-uri unde localnicii îşi pun la închiriere propriile case. În Grecia am stat într-o vilă de vis, la pret de nimic, iar în Italia proprietara apartamentului ne-a devenit prietenă şi ghid preţios, într-un oraş asaltat de turisti. Iată câteva exemple de site-uri: Airbnb.com, Homeexchange.com, Flipkey.com, Homeaway.com, Holidayrentals.co.uk”, recomandă Corina.

Bagajul.  “Aici e punctul în care pic mereu în capcană. Ce fată nu are tendinţa să îşi înghesuie tot dulapul în valiză şi de fapt să nu poarte nici un sfert din haine? Nu-ţi lua bagaj mare! Gândeşte-te ce haine poţi refolosi, spăla, combina”. 

Rezervă pachet: hotel + avion şi vei avea acces la oferte ce nu sunt accesibile publicului larg. Tot mai multe site-uri îţi fac oferta aceasta. 

Transportul la destinaţie. “Eu aleg în locul maşinii orice alt mijloc de transport – scuter, bicicletă, tren, barcă. Este mai ieftin, mai distractiv, stai linistit admirând peisajul şi nu ai grija condusului”, susţine Corina Caragea.

image
image
image
image
image
image
Oana Roman și fiica ei, Isa  Sursa: Instagram
halle berry instagram jpg
alina serban foto cornel brad  jpg
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net