Coșmarul trăit de Răzvan Popescu, de la Radio ZU, pe aeroportul din Iordania, din cauza zborului anulat de TAROM: „Mă întorc la București umilit și batjocorit!”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Răzvan Popescu, vestitul realizator de emisiuni, de la Radio Zu, și-a dorit o vacanță relaxantă, în Iordania, după un an greu de muncă. Însă concediul de vară avea să se transforme într-un coșmar, la întoarcerea acasă, cel mai probabil din cauza protestului declanșat de piloții TAROM, care solicită creșteri salariale. Duminică, Răzvan Popescu a rămas blocat pe aeroport, zborul spre București fiind anulat. Dar, mii de turiști trec prin aceeași experiență, inclusiv pe Otopeni, unde s-a instalat haosul!

Răzvan Popescu. Foto: arhiva.
Răzvan Popescu. Foto: arhiva.

Răzvan Popescu: „Tocmai am făcut noaptea albă, mulțumită TAROM”

Printre turiștii blocați pe aeroporturi, din cauza companiei aeriene TAROM, s-a numărat și Răzvan Popescu, celebrul realizator de emisiuni, de la Radio ZU. El a povestit despre experiența teribilă prin care a trecut duminică, pe aeroportul din Iordania:

„Tocmai ce am făcut o noapte albă, mulțumită TAROM. Compania, de care în urmă cu niște ani eram chiar mândri, pentru că piloți, pentru că servicii, pentru că români... Între timp, s-a ales praful și am ajuns să avem o companie națională, prăfuită, care își bate joc și de puținii pasageri pe care îi mai are, printre care spre ghinionul meu mă aflu și eu. Pe scurt, fără niciun motiv, TAROM a anulat în noaptea de duminică spre luni trei zboruri spre Amman, Beirut și Cairo. Au făcut-o fără nicio notificare, am aflat la aeroport că nu mai avem cu ce să ne întoarcem acasă. Cei de pe aeroportul din Amman ne-au spus că motivul ar fi lipsa echipajului, nimic însă confirmat de TAROM pentru că ei nu au niciun reprezentant aici”, a povestit el, pe contul de Facebook

„În toiul nopții am rămas fiii ploii!”

Răzvan Popescu a mai menționat că duminică seară a rămas blocat pe aeroportul  din Iordania, fără posibilitate de cazare:

„Și, uite cum, în toiul nopții, am rămas fiii ploii, fără a primi niciun fel de asistență. Haios e că următorul zbor TAROM ar trebui să fie miercuri, iar până miercuri scapă cine poate. În astfel de situații, obligația companiei aeriene este să asigure cazare și masă pentru pasagerii afectați, în cazul nostru au fost doar promisiuni și amânări. Ce fac acum?”.

„Mă întorc în țară umilit și batjocorit!”

Pentru a nu aștepta, totuși, cursa de miercuri, următoarea anunțată de TAROM, Răzvan Popescu a decis să ajungă în țară cu escală la Viena:

„Am luat bilet către Viena, stau o zi acolo și marți după-masă mă întorc la București, umilit și batjocorit de angajații unei companii falimentare, care de ani de zile trăiește din banii de la buget plătiți fix de noi ăia luați la mișto....”, și-a mai vărsat el of-ul pe conturile sociale.

Explicația companiei aeriene TAROM

Da, haosul s-a instalat și pe Aeroportul Otopeni, multe alte curse fiind anulate. În comunicatul oficial, TAROM a explicat că anulările zborurilor către Cairo, Amman și Beirut, din 8 iulie 2024, au fost cauzate de indisponibilitatea temporară a membrilor echipajului de zbor. Se pare că protestul este generat de o acțiune spontană a piloților, care au anunțat că nu pot ajunge la lucru din motive de sănătate. Informațiile sugerează că numărul angajaților TAROM a scăzut de la 1.800 în 2020 la 1.100 în prezent.

Nemulțumirile piloților TAROM 

Piloții solicită o majorare salarială de 30% și reevaluarea contractului colectiv, valabil din 1 august, acesta urmând să expire în octombrie. Sursele, citate de Antena 3 CNN, indică faptul că salariile piloților Tarom sunt semnificativ mai mici comparativ cu cele de la alte companii precum WizzAir. Un pilot comandant TAROM câștigă aproximativ 5.000 de euro, în timp ce unul de la WizzAir câștigă nu mai puțin de 10.000 de euro, inclusiv beneficiile

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor: „Am cerut conducerii TAROM să adopte rapid măsuri în contextul actual!”

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, a solicitat măsuri urgente din partea TAROM:

„Echipa de management, selectată conform prevederilor Ordonanței privind guvernanța corporativă, are toate instrumentele necesare pentru a lua deciziile administrative esențiale pentru prevenirea unor astfel de situații și pentru a evita repetarea lor! Prin urmare, echipa de management trebuie să prezinte rapid un plan eficient de restructurare, menit să asigure capacitatea operațională a companiei TAROM. Prioritatea trebuie să fie asigurarea personalului navigant, nu menținerea în structură a celor care nu contribuie la buna funcționare a TAROM! Aștept o comunicare publică detaliată și aplicată din partea Directorului General al TAROM, prin care să fie anunțate soluțiile identificate!", a declarat Sorin Grindeanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cub Marina Almășan
monica gabor diva jpeg
Captură de ecran din 2024 09 07 la 20 06 38 png
cub cub adriana simionescu 2 png
banner gabriela cristea png
banner oana lis png
Banner Marina Voica
dumitru rucareanu colaj captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net