Cristina Deleanu primeşte 10 lei de la soţ când îi face băutura preferată

Ultima actualizare:

    Eugen Cristea se dă în vânt  după cacao caldă, iar  reţeta soţiei face toţi banii
Eugen Cristea se dă în vânt după cacao caldă, iar reţeta soţiei face toţi banii

Sunt plini de energie şi se distrează ca nişte copii din cele mai mici lucruri. În familia Eugen Cristea – Cristina Deleanu, când se pune la fiert ibricul pentru cacao, e o adevărată sărbătoare. Cel care prepară delicioasa băutură se alege cu 10 lei, iar cel care o bea simte că n-a dat banii degeaba.

Cristina Deleanu este cea care găteşte în familie, iar reţetele ei sunt delicioase. Dar parcă nimic nu se compară cu „celebra cacao caldă”. Este preferata lui Eugen Cristea, iar când o primeşte, simte că trebuie să-şi recompenseze soţia. „Îi dau 10 lei. Iar pe ea o distrează”, explică actorul. „Uitaţi, îi pun aici în sertar. Fac colecţie. S-au adunat 40 de lei luna aceasta”, adaugă, râzând, Cristina Deleanu. 

simeon stalpnicul png

Băutura e cu adevărat delicioasă şi sănătoasă. Conţine antioxidanţi şi se prepară în doar câteva minute. „Pun apa la fiert, adaug cacao, puţin zahăr şi gata”, explică actriţa. „E genială. Preferata mea”, o laudă soţul. Oricât de mult îi place, nu exagerează. Bea aşa ceva cam o dată pe săptămână. 


    Căţelul Yummy e şi el la regim
Căţelul Yummy e şi el la regim

De altfel, moderaţia este cuvântul de ordine în regimul alimentar al celor doi. Mănâncă sănătos, puţin şi variat. S-au obişnuit aşa de 6 ani, de când au fost pentru prima dată la nutriţionist. „Nu îmi ieşise bine glicemia şi m-am dus la Lygia Alexandrescu pentru sfaturi. Ea mi-a recomandat un regim pe care l-am ţinut cu stricteţe 4 ani. Am slăbit 10 kg, iar acum mă menţin. Menţin şi stilul alimentar, care presupune mese mici şi dese. De fapt, ele nu se cheamă mese, se cheamă intervenţii, ronţăieli. Nutriţionistul nu ne-a interzis nimic, doar ne-a organizat puţin mesele”, ne spune Eugen Cristea.

Astfel, respectă micul dejun, când mănâncă fie ouă fierte moi, fie, caş, urdă, unt cu pâine, salată de legume... “Toate cu «sau» între ele. La ora 11 am o gustare formată dintr-un iaurt sau un chefir, prânzul constă în orez cu ciuperci, supă de linte, dovlecei fierţi sau mămăliguţă cu brânză şi smântână. Pe la 16-17 am gustarea cu fructe, iar seara un orez sau legume. Nu prea ne omorâm cu carnea, nu suntem noi cu grătarele. În schimb, ne plac brânzeturile de toate felurile”, adaugă actorul.

Până şi căţelul familiei, Yummy, e la regim, la venerabila vârstă de 11 ani. Mănâncă şi el supe de legume, brânză de vaci, zarzavaturi, din când în când puţină carne. „Asta când mai fură, că e lacom”, îl pârăşte Cristina Deleanu.

E mai ocupat la pensie decât era înainte


    Calendarul este plin.  Eugen Cristea ajunge şi  la 22 de spectacole pe lună
Calendarul este plin. Eugen Cristea ajunge şi la 22 de spectacole pe lună

De un an, de când a ieşit la pensie, Eugen Cristea nu-şi mai vede capul de treburi şi e extrem de activ. Are concerte, scrie la reviste, colaborează cu mai multe teatre şi instituţii de cultură (TNB, Teatrul Metropolis, Teatrul Constantin Tănase, Teatrul Dramaturgilor Români, Centrul UNESCO Nicolae Bălcescu şi cu Muzeul Naţional al Literaturii Române) şi aproape în fiecare zi are câte un spectacol. În plus, atât el, cât şi soţia ţin cursuri de teatru la un liceu şi la o universitate din Bucureşti.

„Pensia nu înseamnă să nu mai trăieşti. Am avut colegi care s-au îmbolnăvit după ce au ieşit la pensie. Noi nu am renunţat niciodată la activitate, dimpotrivă, parcă acum suntem mai aglomeraţi ca niciodată. Uitaţi cum arată calendarul pe luna aceasta – în fiecare zi am câte un spectacol”, ne spune Eugen Cristea. Pe lângă toate acestea, se menţine în formă mergând kilometri întregi pe jos şi cu bicicleta.

Spectacolele îi cam dau peste cap cina

simeon stalpnicul png

Eugen Cristea s-a obişnuit să respecte orele de masă şi programul recomandat de nutriţionist, numai că spectacolele de seară îi cam strică echilibrul. Nu poate mânca nimic înainte de a urca pe scenă, decât foarte rar un iaurt, cu o oră înainte, iar piesa se termină la ora 21.30-22.00. Astfel, ajunge să ia cina prea târziu. „Când ajung acasă mă mai roade stomacul şi iau ceva de ronţăit. Dar sunt bine, am mai slăbit, mă menţin la 75-76 kg”, spune actorul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
banner dana nălbaru png
banner adrian cristea png
Au trecut 12 ani de când a murit Gil Dobrică  I s a spus Ray Charles al României jpeg
lora
banner dinu maxer png
image
actualitate.net
image
actualitate.net