Cum a reușit Gheorghe Turda să scape de furia unui ginerică gelos, la o nuntă: „M-au scos cu căruța din sat!”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Solistul de muzică populară Gheorghe Turda (76 de ani) are un sac de povești, de la debutul muzical. Nu va uita însă niciodată nunta fostei colege de la Conservator, unde s-a lăsat cu scandal. Gheorghe Turda ne-a explicat, exclusiv pentru Click!, motivul pentru care era să o încaseze, dar și cum a reușit să scape de furia bărbatului.

Motivul pentru care Gheorghe Turda era să o încaseze la o nuntă

Gheorghe Turda a cântat, în cei peste 50 de ani de activitate muzicală, la sute de nunți, în toate colțurile țării. Însă, una dintre ele, cu siguranță că nu o va uita niciodată. Iată ce a pățit artistul, la o petrecere, unde fusese invitat chiar de mireasă, o fostă colegă de la Conservator, și căreia el îi făcuse ”curte”:

„Prin anii 70 o colegă din Banat, de la Conservator, m-a invitat să îi cânt la nuntă. Nu știu cum s-a făcut, dar chiar atunci soțul ei a aflat, din aproape în aproape, că o curtasem. Furios, m-a amenințat că mă bate. Ca să evit această scenă penibilă, mai ales că eu n-am atentat niciodată la pudoarea ei, ca să scap de penibilitatea răzbunării, am plecat de acolo. Foștii colegi de la Conservator, veniți și ei la nuntă, m-au salvat. M-au urcat într-o căruță și m-au scos teafăr din sat, căci pe atunci nu erau mașini. M-au dus în alt sat, așa am scăpat de bătaie”, povestește Gheorghe Turda, exclusiv pentru Click!

S-a lăsat însă cu bătaie la o altă petrecere

Gheorghe Turda a asistat, de-a lungul vremii, la numeroase scandaluri între meseni, ba chiar a sărit în ajutorul unui ginere, lovit în cap de un invitat încins de la băutură:

„Îmi amintesc de o altă nuntă, de prin țară, când am fost martor la o scenă dramatică. Un mesean l-a lovit pe ginerică cu un obiect dur, prin prelata cortului. I-am tras și eu câteva agresorului, în timp ce îl întrebam cum își permite să sară la baie în ziua nunții. Se întâmplă multe pe la petreceri, se mai încaieră lumea, de la bani, de la băutură, ori își amintesc de te miri ce necaz mai vechi„, a mai menționat Gheorghe Turda, exclusiv pentru Click!

Cât câștigă Gheorghe Turda la o nuntă?

În timp ce alți colegi de breaslă se laudă cu un onorariu de 2.000 de euro, pentru un recital, de 45 de minute, la o nuntă, Gheorghe Turda susține că el nu are un tarif fix:

Nu cer sume exorbitante, ca alții, de mii de euro. Onorariul meu este discret, îl negociez cu organizatorii de evenimente, este și în funcție de orașul în care trebuie să cânt, dar și de durata recitalului. Vara asta voi fi și pe litoral, dar am și agenda plină de alte evenimente, inclusiv de nunți, unde sunt foarte solicitat. Eu cânt și acum, vocea mea este încă foarte bună, antrenată, că nu degeaba am absolvit Conservatorul„, ni s-a mai confesat Gheorghe Turda, exclusiv pentru Click!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
catalin scarlatescu instagram jpg
image png
vlad gherman oana mosneagu colaj instagram jpg
Alexia Eram este angajată la revista Andreei Esca Sursa Instagram
image png
IMG 3233 png
celine dion jpg
Mihai Petre e1627449427429 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net