Cum cânta Cristina Bălan înainte de a participa la Vocea României

Ultima actualizare:

    Cristina Bălan, pe vremea când făcea furori cu trupa Impactfoto: arhivă Click!
Cristina Bălan, pe vremea când făcea furori cu trupa Impactfoto: arhivă Click!

Solista care l-a cucerit pe Tudor Chirilă la ”Vocea României”, show-ul de talente de la PRO Tv, s-a afirmat în muzică la începutul anilor 2000, în trupa Impact. Trupa s-a destrămat însă brusc chiar când Cristina și Rareș, partenerul ei de scenă, ar fi sărbătorit 10 ani de activitate. Ultimii trei ani au fost foarte plini și dificili pentru Cristina, dar artista a decis să se întoarcă la muzică prin show-ul de la PRO Tv, luând-o, practic, de la zero.

Trupa Impact, formată din Rareş Timiş şi Cristina (Haios la vremea respectivă), şi-a început activitatea în anul 1998, când Rareş, realizator de emisiuni radio şi TV în Timişoara, s-a hotărât să pună bazele acestui proiect. Cristina a juns în trupă în urma unui casting. Cei doi au început să lucreze la primul album, împreună cu DJ Phantom.

Au plecat apoi spre Bucureşti şi au semnat cu o casă de discuri care s-a declarat impresionată de aceste prime piese. Un an mai târziu apare pe piaţă "Atinge-mă", primul album al trupei Impact, care conţinea şi piesa "Aş da zile". Videoclipul piesei a fost realizat de Impact prin forţe proprii, pentru că la momentul respectiv nu s-a găsit nimeni dispus să investească într-un asemenea proiect.

Cristina Bălan și Rareș Timiș
Cristina Bălan și Rareș Timiș

În 2000 Impact lansează cel de-al doilea album, "Să-pun". Videoclipul piesei "Să-pun" a prins imediat şi a primit nenumărate premii din partea revistelor de specialitate. Un an mai târziu apare al treilea album, "Liquid Progressive". Tot atunci apare piesa "Decadenţa", numită de presa de specialitate "bomba albumului", care îi conferă formaţiei Impact poziţia de "cea mai bună trupă de club".

Cea mai bună trupă techno din România

În 2002 apare un nou album - "X-port" - produs exclusiv în studioul trupei din Timişoara. "Lasă-mă să visez" şi "Departe de tine" sunt doar câteva din piesele datorită cărora Rareș și Cristina primesc "Premiul pentru cea mai bună trupă a anului", respectiv "Best Romanian Techno" la premiile West România 2002. Un an mai târziu apare piesa "Clipe". În acelaşi an cei doi se mută în Bucureşti, unde Cristina face Conservatorul. Anul 2005 le aduce albumul "Babe", iar în 2008 albumul "Back to music".

De ce s-a destrămat trupa Impact?

În 2009 se produce ruptura din trupa Impact. Rareş Timiş se decide să părăsească proiectul şi să se dedice mai mult vieţii personale. Acesta a declarat la momentul respectiv că a fost tot timpul o fire pasionată de călătorii exotice şi de tot ce are legătură cu acestea. Experienţele trăite prin alte ţări l-au făcut să-şi dorească mai mult, dovadă că, la scurt timp, Rareș s-a stabilit în Africa.

Cristina a fost uimită de decizia fostului coleg, mai ales că în acel an ar fi împlinit 10 ani de la debut. Din 2010 a început să colaboreze cu Gabriel Bălan, cel care i-a devenit şi soţ. În această nouă formulă a apărut un nou material marca Impact. După o vreme cei doi au cântat în trupa ABCD, în 2012 s-au căsătorit, iar un an mai târziu au devenit părinţi.

Cristina a trecut, asemenea multor mămici, printr-o depresie postnatală, care a ținut-o departe de muzică. Artista s-a hotărât s-o ia de la zero, iar ”Vocea României” s-ar putea să fie punctul de pornire ideal.

image
image
image
image
image
image
banner survivor png
manastire zielle noastre jpg
lady diana camilla combo jpg
lady diana jpg
Banner sarah prodan
banner oana lis png