Cum s-a vindecat Gheorghe Turda de Covid la 72 de ani. A fost izolat în casă de sărbători

Ultima actualizare:

    Gheorghe Turda a avut o formă ușoară de Covid-19foto: arhiva Click!
Gheorghe Turda a avut o formă ușoară de Covid-19foto: arhiva Click!

Gheorghe Turda s-a îmbolnăvit de Covid-19 chiar înainte de Crăciun, dar în ciuda vârstei a scăpat cu bine. Însă testul pozitiv l-a ținut în casă de sărbători, ceea ce nu s-a mai întâmplat de cel puțin 50 de ani. Altădată, Revelionul îl găsea cântându-i prințișorului Nicu Ceaușescu. Îndrăgitul solist de muzică populară a dezvăluit pentru Click! cum a scăpat de temutul virus.

Până la vârsta de 72 de ani, interpretul de muzică populară Gheorghe Turda a colindat lumea în lung și în lat. A cântat în peste 40 de țări, iar în noaptea de Revelion era de fiecare dată la cântare.

Pentru prima dată, anul acesta, după 50 de ani, a stat acasă. S-a infectat cu noul coronavirus înainte de Crăciun și a intrat în carantină timp de 14 zile. Abia pe 2 ianuarie a făcut un nou test, care a ieșit negativ, și și-a putut vedea mai departe de treburi.

Gheorghe Turda a făcut febră, dar și-a păstrat gustul și mirosul

”Mi-am revenit. Am stat două săptămâni în casă. Și de Crăciun, și de Anul Nou am fost acasă. Eu cred că am răcit când am mers înainte de Crăciun cu o mică delegație la Slănic Prahova și am intrat și în salină, unde aerul era tare. Am avut o răceală și o răgușeală… dar am făcut și testul pentru Covid și a ieșit pozitiv. Dar numai o singură dată am făcut febră, am avut 38. Nu mi-am pierdut gustul și mirosul, ca alte persoane… Am luat un tratament cu antibiotic timp de 7 zile. Acum sunt bine, mă simt bine”, ne-a mărturisit Gheorghe Turda.

Gheorghe Turda cânta la Reveluinul lui Nicu Ceaușescu

În alți ani, înainte ca pandemia de coronavirus să ne dea viețile peste cap, Turda și colegii săi cântau în turnee tot anul. ”Altădată aveam și 11 cântări, acum cu pandemia, au venit și restricțiile, iar artiștii nu mai pot susține concerte. Pe vremea lui Ceaușescu mergeam de Anul Nou să cântăm pe la întreprinderi, iar 12 noaptea mă prindea la Romexpo la cupolă, unde îi cântam lui Nicu Ceaușescu. Venea la tineret… mergeam cu un autoturism Dacia de pe atunci pe Aleea Expoziției, dar pe gazonul verde... și era scandal că am mers pe gazon. S-a împotmolit mașina, era noroi, într-un an cam cum e vremea acum, fără zăpadă la Noul An. Ne-au recunoscut, că erau speriați că vine «tovarășu Nicu și ne găsește pe gazonul verde»”, și-a amintit Gheorghe Turda. 

Citește și:

Nicoleta Voicu, despre piedicile amorului cu Gheorghe Turda: ”Iubire, ți-e teamă de oamenii din trecutul tău”

image
image
image
image
image
image
Sofia Vicoveanca Mediafax Foto Silviu Matei jpeg
cub monica anghel png
cub randi png
cub andreea antonescu animat gif
cub carmen tănase png
lino golden instagram jpg