Dana Budeanu și medicul Laura Ghibu s-au încăierat pe certificatul verde

Ultima actualizare:

Dana Budeanu, designer vestimentar, şi Laura Ghibu, medic specializat în chirurgie orală, stabilit în Suedia, au avut un dialog cu replici foarte dure cu privire la certificatul verde, la situația pandemiei Covid din România și campania de vaccinare. Medicul este de părere că, în general, influencerii români induc oamenii în eroare, transmit informații fără valoare științifică, neadevărate,  ei nefiind specialiști în domeniu. Replica Danei Budeanu a venit rapid și fost pe măsură. 

image

Dr. Laura Ghibu a declarat că atunci când spune ceva, indiferent despre ce, ea se bazează pe argumente științifice și pe surse foarte serioase. „Eu când spun ceva trebuie să mă bazez pe surse serioase şi pe care pot să le reproduc. Ei bine, ce am văzut că se întâmplă foarte des în România este că se apelează la niște surse care sunt aparent dubioase, care au o aparență de adevăr ştiinţific dar, de fapt, nu sunt. Şi aceste surse sunt vehiculate de influenceri care sunt foarte buni comunicatori, ca doamna Budeanu, şi dau o imagine greșită asupra unei situaţii. De aceea nu pot să spun că este o informație liberă şi adevărată”, a precizat medicul, scrie BZI.

Medicul Laura Ghibu: „Nu sunt ascultați specialiștii, ci doar cei care urlă mai tare”

Laura Ghibu și-a continuat pledoaria spunând că fiecare este liber să asculte de oricine, însă important este să ne canalizăm atenția către oameni cu autoritate în ceea ce spun.iar când ne referim la situația actuală, cea a pandemiei de Covid, trebuie să-i ascultăm pe specialiști nu pe cine „urlă mai tare”. „Fiecare ascultă pe cine dorește şi pe cine urlă mai tare, dar substanțial noi trebuie să ascultăm specialiştii care au autoritate să ne spună ce să facem. Politicienii şi la nivel european nu pot să-şi eroge acea putere de a decide doar fiindcă ei simt într-un anumit fel. Drepturile cetățenești sunt foarte importante dar suntem în mijlocul unei pandemii. O lume întreagă a înțeles acest lucru, noi nu. Oare de ce? Eu trăiesc în Suedia, o țară care a comunicat foarte puțin și doar prin vocea a două-trei persoane care au spus exact ce au spus și autoritățile noastre: că trebuie să ne păzim, că este grav, că trebuie să avem grijă unul de celălalt și că s-ar putea să moară mulți. (…)

Din păcate, comunicarea oficială a fost deteriorată de o grămadă de dezbateri, de personalități care și-au creat imagine, bagaj politic prin discuții scandaloase care suscitau interesul celor ce priveau și care au făcut ca informațiile plicticoase, dar adevărate, pe care le spuneau autoritățile să cadă în derizoriu.

Dana Budeanu: „Ceea ce ne spuneți e zero”

Cunoscutul designer vestimentar a venit imediat cu replica: „ Ceea ce ne-a comunicat doamna doctor acum nu înseamnă absolut nimic, este zero. Eu întotdeauna m-am referit la studii științifice. Enumerați-ne acum numele oamenilor de știință din lumea asta (…) după care noi trebuie să ne luăm datele”.

Dr. Laura Ghibu i-a dat însă cea mai acidă replică pe care cineva i-o putea adresa Danei Budeanu. „Ca să înţelegem un studiu ştiinţific trebuie să avem o pregătire. Marea majoritate a persoanelor care nu au pregătire. Dacă vă dau un nume dvs. veți citi studiile enumerate în acest site și nu veți înțelege nimic. Dovediți că nu înțelegeți nimic. Eu v-am ascultat de mai multe ori și din păcate aveți acest talent de a comunica pe un limbaj foarte apetitiv pentru foarte mulți dintre români, dar spuneți minciuni, spuneți neadevăruri din cauză că nu înțelegeți. Dvs. trebuie să vorbiți despre ceea ce înțelegeți: despre materiale, despre cum se coase, despre cum se poartă hainele”, a adăugat medicul.

Dana Budeanu nu s-a lăsat. A spus că nu trebuie să vorbim doar desprecea vem voie de la stăpânire. „Nu, eu pot vorbi despre absolut ce vreau eu atât timp cât cineva vrea să mă asculte. Nu trebuie să vorbim doar despre ce avem voie de la stăpânire”.

image
image
image
image
image
image
casa adela popescu colaj jpg
banner catalin dobrescu oana radu png
tavi clonda si gabriela cristea e1676360535995 jpg
banner rona hartner png
banner madalin ionescu png
banner denisa manelista png
banner George Nicolescu png
Oana Roman și fiica ei, Isa  Sursa: Instagram
image
actualitate.net
image
actualitate.net