«De 33 de ani ne pupăm sub vâsc de Revelion»! Ce tradiții respectă vedetele în noaptea dintre ani

Ultima actualizare:

    Eugen Cristea, Cristina Deleanu, dar şi alte vedete  respectă tot felul de superstiţii în noaptea dintre ani
Eugen Cristea, Cristina Deleanu, dar şi alte vedete respectă tot felul de superstiţii în noaptea dintre ani

Românii sunt, prin definiţie, un popor care nu-şi uită tradiţiile şi obiceiurile. Avem tot felul de superstiţii, în special în noaptea dintre ani. Atunci, se spune că trebuie să purtăm ceva nou, să avem bani în buzunar, să mâncăm peşte şi struguri, să ne sărutăm iubitul/a etc. Vedetele au şi ele superstiţiile lor de Revelion, de la care nu se abat în nici un an.

Anul acesta se împlinesc 33 de ani de când Eugen Cristea şi Cristina Deleanu se sărută sub vâsc în noaptea dintre ani. Este unul dintre obiceiurile pe care le păstrează cu sfinţenie şi, pentru ei, simbolizează continuitatea sentimentelor. Dar asta nu e singura superstiţie pe care o au. La miezul nopţii, când ora arată 00.00, Eugen Cristea stă cu mâna pe bani, la propriu, ca să aibă un an nou prosper. „Pun în buzunar 400-500 de lei şi stau cu mâna pe ei. Un alt obicei pe care îl am este să port unul sau două obiecte de îmbrăcăminte noi: o pereche de şosete, o cămaşă sau o cravată sau un tricou nou”, ne-a mărturisit simpaticul actor, pe care Revelionul îl va prinde acasă, cu soţia şi căţelul lor în vârstă de 10 ani.

Anca Serea ţine să fie cu persoana iubită

simeon stalpnicul png

Singura şi cea mai puternică superstiţie a prezentatoarei Prima TV, Anca Serea, este să fie alături de persoana iubită în noaptea dintre ani, să se sărute şi să-i mulţumească lui Dumnezeu. Aşa va fi şi anul acesta. Ieri, cand am vorbit cu ea, îşi făcea de zor bagajele. „Peste câteva ore plec cu Adi în Dubai, unde el are concert. Dar la 12 noaptea va fi lângă mine şi ne vom săruta. Trecerea dintre ani are pentru noi o semnificaţie aparte. Ca dovadă că acum doi ani, când eram în Egipt, m-a cerut de soţie”, spune Anca.

Fetele de la Bambi pun solzi de peşte în portofel

simeon stalpnicul png

Dacă vreţi să aveţi noroc la bani anul viitor, urmaţi exemplul fetelor de la Bambi. Pe Raluca şi Denisa, ora 00.00 le prinde cu bani mulţi în portofel, dar şi cu solzi de peşte. Pentru prosperitate, explică ele. „În fiecare an se duc părinţii noştri şi cumpără peşte de la supermarket. Nu doar pentru solzi, noi oricum mâncăm peşte de Revelion, pentru că se spune că e bine, ca să aluneci printre probleme precum peştele”, explică Denisa Tănase. Cele două fete mai mănâncă la miezul nopţii câte 12 boabe de struguri şi pentru fiecare bob îşi pun o dorinţă. Întrebată dacă s-au adeverit dorinţele puse în anii trecuţi, Denisa recunoaşte, răzând, că nu îşi mai aduce aminte. Revelionul le va prinde, anul acesta, pe scena din Filiaşi, ceea ce e din nou un lucru bun. „Dacă începem 2017 pe scenă, acolo vom fi tot anul”, mai cred ele.

Ozana Barabancea scrie o scrisoare de mulţumire

simeon stalpnicul png

De Anul Nou, Ozana Barabancea se va îmbrăca elegant, dar clasic, şi va pune pe masă, ca în fiecare an, ceşti pline cu ulei, zahăr, făină, orez, o pâine şi un pocal de argint plin cu vin roşu, ca să fie “plin” pe masă. “Tot atunci voi scrie o scrisoare de mulţumire lui Dumnezeu, aşa cum fac în fiecare an, pe 31 decembrie. Şi, la sfârşit, îmi pun o dorinţă. Aşa fac de 11 ani şi e fantastic”, spune vedeta Antenei 1.

Alina Sorescu mănâncă 12 boabe de strugure

simeon stalpnicul png

Din coşul de cumpărături de Sărbători al Alinei Sorescu nu lipsesc strugurii. Îi trebuie în primul rând în noaptea de Revelion, aşa spune tradiţia. „De când eram mică obişnuiam cu mama să mâncăm 12 boabe de strugure la 12 noaptea şi, pentru fiecare dintre ele, îmi puneam câte o dorinţă. Acum fac la fel, este singurul meu obicei”, spune cântăreaţa. Întrebată dacă cele 12 dorinţe se şi îndeplinesc, de obicei, Alina ne dă un răspuns afirmativ. „Dorinţele sunt, mai degrabă, planuri pentru noul an, de care încerc să mă ţin”, explică ea.

Faceţi gălăgie la miezul nopţii şi purtaţi ceva roşu!

simeon stalpnicul png

Noaptea de Revelion vine „la pachet” cu multe superstiții, care de care mai ciudate. Iată câteva dintre acestea.

  • În ultima zi din an, tradiţia spune că trebuie să ne odihnim. Ca să nu aveţi ghinion în anul care va urma este bine să nu faceţi curăţenie şi mai ales să nu daţi cu mătura pentru că se spune că vă alungaţi norocul. De asemenea, în ultima zi din an nu se spală, nu se calcă şi nici nu se coase pentru a nu atrage ghinionul, scrie adevarul.ro.
  • Sunt superstiţii multe legate şi de masa de Revelion. În nici un caz nu faceţi friptură de pui sau curcan pentru că se spune că vă “zboară” norocul. Porcul este acceptat mai ales că aşa este tradiţia la români, dar de pe masa de Revelion nu trebuie să lipsească peştele. Se spune că persoanele care gustă peşte la trecerea dintre ani se vor descurca foarte bine anul următor.
  • În noaptea de Revelion este obligatoriu să purtaţi ceva roşu pentru a vă aduce noroc. De asemenea în unele zone, lenjeria intimă se poartă pe dos. 
  • Se spune că dacă ţineţi în mână bani la miezul nopții, veţi fi bogați tot anul. Dacă ţineţi de mână persoana iubită veţi avea parte de dragoste, iar dacă nu vă dezlipiţi de pahar nici la miezul nopţii veţi avea un an plin de veselie. Tot din popor se mai spune că o dorinţă pusă la miezul nopţii se va împlini în anul următor.
  • Tot la miezul nopţii trebuie să faceţi gălăgie ca să alungaţi spiritele rele. La ţară, pe vremuri, se pocnea din bici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Enzo chefi la cutite jpg
don pepe colaj captura video jpg
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
image
actualitate.net
image
actualitate.net