De ce a fost dat afară Prinţul Nicolae din familia regală. Scandal la Palatul Elisabeta

Ultima actualizare:

    Scandal la Palatul Elisabeta: Prinţul Nicolae nu mai este moştenitorul Regelui Mihai
Scandal la Palatul Elisabeta: Prinţul Nicolae nu mai este moştenitorul Regelui Mihai

O veste-şoc a venit ieri de la Palatul Elisabeta: Prinţului Nicolae i-a fost retras titlul de ”Principe al României” şi de ”Moştenitor al Casei Regale”. Decizia a fost luat de Regele Mihai, din motive de ”lipsă de modestie”.

Regele Mihai I a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că i-a retras nepotului său, Nicolae, titlul de “Principe al României” şi că l-a exclus pe acesta şi din linia de succesiune. Documentul a fost semnat de Regele Mihai în data de 1 august.Consilierul privat al Casei Regale, Ioan Luca Vlad, a făcut precizări în legătură cu această decizie surprinzătoare, potrivit digi24.ro. ”E mai bine să se ia o asemenea decizie pentru ca Nicolae să meargă pe drumul său. El a avut implicări în sportul de performanţă, activităţi private ce nu concordă cu activitatea de moştenitor, nu avea experienţă diplomatică, iar aceste provocări erau prea mari.”, a spus Ioan Luca Vlad.

Potrivit Casei Regale a României, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de ”Principe al României” şi calificativul de “Alteţă Regală”.

Citiţi şi: Prima reacţie a lui Nicolae, după ce Regele Mihai i-a retras titlul de „Principe al României”

Regele Mihai  l-a proclamat  pe Nicolae  principe în 2010
Regele Mihai l-a proclamat pe Nicolae principe în 2010

De asemenea, Regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei şi vieţii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală şi societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect şi mereu cu gândul la ceilalţi”, sună o parte a comunicatului. Dincolo de cuvintele seci, se ascunde, se pare, nemulţumirea Regelui Mihai că nepotul lui nu a vrut să renunţe la viaţa de ”om simplu”. Este cunoscut faptul că Nicolae e un biciclist împătimit, că participă la tot felul de întreceri de profil. Nu mai departe de acum patru luni, fostul principe a petrecut două săptămâni pe bicicletă, neras, ars de soare şi într-o ţinută nepotrivită pentru statutul său de atunci. De asemenea, se pare că întârzierea de a-şi întemeia o familie a fost un alt motiv de supărare pentru Regele Mihai.

Principesa Irina, condamnată la trei ani sub supraveghere pentru lupte de cocoşi

Un scandal de proporţii a zguduit familia regală în 2013, când s-a aflat că Principesa Irina, cea de-a treia fiică a fostului rege al României, Mihai I, a fost arestată în dosarul privind participarea la o reţea de lupte de cocoşi. Procurorii au afirmat că soţii Walkers au impus spectatorilor o taxă de 20 de dolari pentru a vedea luptele de cocoşi, iar numărul total de spectatori pe zi depăşea 100. Cuplul câştiga bani, de asemenea, din vânzările de alcool.Irina şi soţul ei, John, au fost arestaţi în august 2013, după ce autorităţile au anunţat că ei au organizat cel puţin zece lupte de cocoşi în perioada aprilie 2012 - aprilie 2013 la ferma lor din Irrigon, la est de Portland, America. Cei doi şi-au recunoscut vinovăţia şi anul trecut în octombrie au fost plasaţi trei ani sub supraveghere de un judecător federal. Totodată, soţii Walkers au acceptat să vândă imobile şi să plătească Guvernului 200.000 dolari.

Click! spune

Principele Nicolae s-a născut la 1 aprilie 1985, la Geneva, ca fiu al Principesei Elena şi al lui Robin Leslie Medforth-Mills, oficial al ONU. În 2010, la împlinirea vârstei de 25 de ani, Regele Mihai I i-a conferit titlul de Principe al României şi calificativul de Alteţă Regală.

image
image
image
image
image
image
image png
emily burghelea jpg
cub mircea bravo png
jessica simpson getty jpg
banner Giulia Nahmany png
banner shelly png
Carla’s Dreams jpg
Denisa si Flick 2 jpeg