De ce ţin vedetele Postul Crăciunului

Ultima actualizare:

    Prezentatoarea tv  Florentina Opriş ştie  o mulţime de reţete de  post care îi plac la nebunie
Prezentatoarea tv Florentina Opriş ştie o mulţime de reţete de post care îi plac la nebunie

Dacă ţineţi post în această perioadă şi vi se pare dificil să vă abţineţi de la bunătăţi cu lapte, carne şi ouă, aflaţi că nu sunteţi singuri. Multe vedete respectă cu sfinţenie, încă din copilărie, acest obicei şi fiecare are propriile motivaţii.

Florentina Opriş posteşte miercurea şi vinerea de la 6 ani

Prezentatoarea emisiunii “Sport, dietă şi o vedetă” de la Kanal D ţine post miercurea şi vinerea, zile în care se simte incredibil de bine atât fizic, cât şi psihic. „Pentru mine, postul nu înseamnă doar să te fereşti de anumite alimente, ci să faci un bine celor din jur, să-ţi umpli sufletul cu bucuria de a dărui, de a fi mai bun. În aceste zile caut să văd partea plină a paharului în tot ce mi se întâmplă, să fiu mai tolerantă. Postesc în aceste zile pe toată perioada anului de când eram copil, cred că de la 5-6 ani. Acum, de Crăciun, fac cadouri celor nevoiaşi, merg la biserică, ascult colinde şi încerc să conştientizez această linişte şi bucurie sufletească. Mănânc pâine cu nucă şi cu măr la micul dejun, multe salate, supe-creme, legume şi cereale integrale la prânz şi la cină. Sunt oricum alimentele mele preferate”, spune ea.  

Ioana Ginghină ţine post de 25 de ani

 Unul dintre lucrurile pe care şi le amintesc despre Ioana Ginghină foştii ei colegi de facultate e că ţinea conştiincioasă toate posturile. Obiceiul şi l-a păstrat în toţi aceşti ani. Postul a devenit, pentru ea, un stil de viaţă. „Sinceră să fiu, eu ţineam post de copil, împreună cu părinţii mei. Din facultate, însă, respect cu stricteţe posturile mari, plus pe cele de miercurea şi vinerea. Sunt 25 de ani de când am acest obicei, acum nu aş mai putea altfel”, spune actriţa. Are chiar o aplicaţie pe telefon cu calendarul ortodox, astfel ştie exact când sunt perioadele de post din an. Nu face vreun mare efort să renunţe la carne, lactate şi ouă, ea având oricum o alimentaţie bazată pe fructe, legume, cereale şi tot felul de seminţe. Se simte bine fizic, mai uşoară, are energie, însă adevăratul motiv al postului e altul. „Avem tendinţa să credem că tot ce ni se întâmplă bun în viaţă e pentru că am muncit sau merităm sau pentru că suntem cei mai puternici şi le ştim pe toate. Lucrurile nu stau chiar aşa. Nu ai întâlnit «coincidenţe» care te-au ajutat fără nici o explicaţie să rezolvi anumite probleme, sau, invers, să simţi că «cineva» îţi pune piedică? Eu sunt mult mai atentă la ce se întâmplă în jurul meu şi observ că primesc foarte mult ajutor. De aceea ţin post. Nu îmi este uşor, dar ştiu că e puţinul cu care pot să mulţumesc pentru tot binele şi frumosul din viaţa mea, pe care ştiu sigur că nu l-am obţinut datorită mie”, a spus  Ioana Ginghină. 

Diana Bart: «Preotul mi-a zis că e ok să gust, când gătesc»

Prezentatoarea Prima TV, Diana Bart, va începe să ţină post mâine, timp de o săptămână. I-ar fi fost greu să înceapă mai devreme deoarece tentaţiile sunt la tot pasul la ea în bucătărie. „Cum gătesc zilnic pentru fetiţa mea, ar fi fost complicat. Dar o săptămână vreau să ies din păcatul poftelor ca să pot să mă împărtăşesc. Şi soţul meu va ţine post cu mine, astfel că voi găti pentru noi separat. Oricum, dacă e nevoie să gust, atunci când prepar vreo reţetă mai complicată, nu consider că e păcat, că nu gust de poftă, ci de nevoie. Inclusiv preotul mi-a zis că e ok să gust”, spune Diana Bart. Cu siguranţă postul nu va fi vreun chin pentru ea, căci ştie o mulţime de reţete pe bază de legume care îi plac: salată de vinete cu ardei copt dimineaţa, la prânz supe, pilaf, tăcăniţă de ciuperci, ori fasole frecată cu murături, hummus, cartofi fierţi cu tofu ras etc. Pentru seară îşi prepară salată de linte cu ceapă, sparanghel sau salată grecească cu tofu şi măsline.

Bianca Drăguşanu posteşte când are o presimţire

Pentru Bianca Drăguşanu, postul e cu adevărat o provocare, căci trebuie să renunţe la alimentele de bază ale dietei ei. „Peştele face parte din meniul meu zilnic, e singura carne pe care o mănânc. Acum parcă apar cele mai multe ispite. Dar cel mai greu îmi e să beau cafeaua fără lapte. O beau aşa, amară, mai mănânc o banană dimineaţa, la prânz nişte paste integrale, iar seara ciuperci la tigaie, o supă-cremă etc. Îmi e mereu foame şi am tendinţa să mănânc mai mult în această perioadă”, ne dezvăluie vedeta. Pentru ce face acest efort? În nici un caz pentru siluetă, căci, spune ea, în post poţi chiar să mănânci mai mult şi să te îngraşi. Ţine post atunci când are nevoie de ajutor divin. „Eu am nişte presimţiri care mereu se adeveresc. Nu sunt de bine, în majoritatea cazurilor se întâmplă ceva rău. Atunci ţin post şi mă rog la Dumnezeu să-mi arate calea. Cei din jurul meu, vizaţi de aceste previziuni, sunt terorizaţi atunci când le dau vestea, căci ştiu că mereu se împlineşte. Câteodată chiar mi-e frică să  mă conectez cu divinitatea şi să văd nenorocirile care se întâmplă”, mărturiseşte Bianca. Postul o face să se simtă mai puternică, mai curată. Îl ţine în zilele de miercuri şi vineri de când avea 14 ani şi doar în situaţii excepţionale s-a abătut de la regulă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
image png
stela popescu scaune (1) png
gestul facut de catalin dobrescu oana radu webp
cardi b sexy instagram jpg
puiu calinescu jpg
banner maria constantin png
IULIA VANTUR SI SALMAN webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net