Diana Bart ia cursuri de gătit. Uite câte ponturi a aflat!

23 februarie 2019
article img

Dintotdeauna a fost pasionată de gătit, a avut şi o emisiune culinară la Prima TV, iar de când e mămică, petrece zilnic cel puţin 2-3 ore în bucătărie. În urmă cu două luni, a decis să treacă la următorul nivel şi să urmeze cursuri de gătit.

„Cursurile durează 3 luni şi sunt acreditate de Ministerul Muncii. Le-am făcut pentru dezvoltarea mea, să am eu liniştea că ştiu mai mult decât să toc o ceapă. Găteam la nivel de amator, dar vreau să am baza, vreau să mă extind pe blog spre partea culinară. Eu oricum gătesc zilnic şi, dacă tot îmi place, dacă tot pun în farfurie tot felul de bunătăţi, de ce să nu împărtăşesc mai departe lucrul acesta, să promovez un stil de viaţă sănătos?! Este fascinant ce învăţ alături de chefi, mi se pare că merită din plin să dedic 3 luni pentru dezvoltarea mea. E bine să ai o certificare într-un domeniu”, explică Diana Bart. 

article img
Serioasă şi muncitoare, la cursurile de gătit

A învăţat tot felul de ponturi, de la cum să taie corect ceapa, cum să cureţe un avocado în două secunde, până la ce condimente sunt utilizate în diverse bucătării, ce ingrediente să folosească pentru a da savoare anumitor mâncăruri, când se adaugă sarea, piperul, usturoiu şi multe, multe altele. „Cu cât aflu mai multe, cu atât îmi place mai mult să gătesc pentru că apare satisfacţia muncii, rezultatul incredibil din farfurie, recunoaşterea. Pe lângă aceste cursuri, acasă petrec zilnic alte 2-3 ore în bucătărie, unde fac supă sau ciorbă, felul doi şi desert. Mai ales de când sunt mămică am învăţat să gătesc cât mai sănătos”, mărturiseşte prezentatoarea Focus Monden de la Prima TV. 

article img
Acasă, mai împarte câte o bucăţică de ardei gras cu al ei căţel

Diana Bart găteşte de la 17 ani, fiind „molipsită” de mama ei, de la care a învăţat multe din reţetele preferate. „Mama are un cult al mâncării. Şi acum, la ea, masa trebuie să cuprindă apreritiv, supă, fel principal şi desert”. Gătitul înseamnă relaxare, creaţie, joacă. „E o reală pasiune pentru mine. Cred că, dacă vrei să-ţi iasă mâncarea, trebuie să te dedici. Şi cea mai mare satisfacţie este să-i văd pe cei dragi că se bucură şi apreciază rezultatul muncii”, explică prezentatoarea tv. Imaginea ei subţirică, firavă, contrastează cu cea a bucătarilor pântecoşi pe care îi vedem prin restaurante. La câte bunătăţi face, Diana nu depăşeşte măsura, în farfurie. „Eu mănânc şi gătesc sănătos. Fac sport, nu mă ating de fast-food, nu mă omor după dulciuri, nu mă ating de nimic după ora 8 seara. În rest, mănânc de toate. Bine, poate fi şi gena…”

Tagliatele cu fructe de mare, o reţetă gata în 10 minute

Iată o reţetă gustoasă, sănătoasă şi uşor de preparat, pe care a învăţat-o la cursurile de gătit. Este nevoie de o jumătate de pachet de unt, roşii cherry, usturoi, fructe de mare, tagliatele şi puţin vin alb. Diana a tras la tigaie în unt roşiile tăiate şi usturoiul, a adăugat apoi fructele de mare, le-a lăsat puţin la înăbuşit. În paralele, a fiert tagliatelele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, le-a scurs şi le-a pus în tigaie peste fructele de mare. A stropit totul cu vin alb, pentru aromă, iar la final a presărat pătrunjel proaspăt. „E o reţetă gata în 5-10 minute, cu care îţi dai pe spate musafirii”, promite Diana. 

Budinca de orez cu lapte şi mere coapte, preferata fetiţei sale

article img

„Este unul dintre deserturile pe care ni le pregătea mama când eram mici şi, iată, acum îl pregătesc şi eu fetiţei mele”, spune Diana Bart pe blogul ei, unde ne dă reţeta.

Ingrediente: 1 litru de lapte, 1 cană de orez cu bob rotund, glucoză pudră (un înlocuitor sănătos al zahărului, se găseşte şi în farmacii), coaja rasă de la o lămâie bine spălată, 1 ou, vanilie, scorţişoară, 5 mere, 1 cubuleţ de unt.

Preparare: Lăsăm orezul la înmuiat, apoi îl fierbem în lapte. Adăugăm 3-4 linguri de glucoză (e mai puţin dulce decât zahărul), coaja rasă de lămâie, vanilia, apoi amestecăm înăuntru gălbenuşul de ou. Albuşul îl batem spumă, cu o lingură de glucoză şi vanilie. Merele curăţate de coajă le dăm prin răzătoare, apoi le punem să se înăbuşească într-o tigaie în care am aruncat un cubuleţ de unt. Adăugăm 2-3 linguriţe de glucoză şi scorţişoara rasă. Într-un vas rotund de sticlă, turnăm un strat de orez cu lapte, un strat de mere coapte, încă un strat de orez şi încă unul de mere. Dăm la cuptor, după 15 minute punem deasupra albuşul bătut spumă. Îi trebuie 5 minute să se rumenească. Se serveşte atât cald, cât şi rece. 

article img
Maira, fetiţa Dianei Bart