Diana Bulimar a ţinut-o din operaţie în operaţie! A concurat la Exatlon fără să fie refăcută complet


    Diana Bulimar a suferit de-a lungul timpului mai multe intervenţii la ambii genunchifoto: Kanal d
Diana Bulimar a suferit de-a lungul timpului mai multe intervenţii la ambii genunchifoto: Kanal d

Dezamăgire mare pentru Diana Bulimar după eliminarea de miercuri din echipa "Faimoşilor". Gimnasta a tras cu dinţii de competiţia "Exatlon", unde avea ce să demonstreze. Dacă majoritatea competiţiilor sportive importante le-a ratat din cauza accidentărilor, sportiva a intrat cu gânduri mari în reality-showul din Republica Dominicană, chiar după o altă operaţie la genunchi, şi a suferit multe!

Deşi are doar 22 de ani, Diana Bulimar, gimnasta care şi-a făcut mai mulţi fani după ce a concurat la Exatlon, a stat mai mult prin spitale decât la competiţiile sportive pentru care s-a pregătit asiduu. Ultima operaţie pe care Diana a suferit-o a fost nu mai departe de luna mai a anului 2017. Sportiva s-a accidentat la genunchi şi a suferit o ligamentoplastie (n.r. operaţie de reconstrcuţie a ligamentelor). Această intervenţie nu îi este deloc străină Dianei, care a trecut printr-o intervenţie şi în vara lui 2015, când a fost operată tot la genunchiul drept, problemele ei fiind se pare congenitale. 

La momentul operaţiei din 2015, Diana Bulimar se întorsese în competiţii, de doar nouă luni. Era legitimată la CS Dinamo. În august 2014 s-a accidentat la genunchiul stâng, problemă de sănătate în urma căreia nu a putut participa la Mondialele de la Nanning. Ea a fost operată, în septembrie, la Viena, diagnosticul fiind acela de subluxaţie de rotulă, pe fondul unei necroze diagnosticate în urmă cu câţiva ani. Didi abia revenise atunci în pregătire după o operaţie suferită în 2013 la acelaşi picior, atunci ea stând în repaus cinci luni.

Înainte să intre la Exatlon, Diana venea după o altă pauză de 7 luni. Specialiştii în ortopedie recomandă o recuperare cuprinsă între 6 şi 9 luni, în funcţie de sportul pe care pacientul în practică. În cazul Dianei la care problema a tot recidivat, medicii i-au recomandat un timp mai lung de repaus, dar ea nu a ţinut cont de indicaţii şi şi-a pus sănătatea în pericol la toate probele complicate la care a participat.  

"Îmi pare rău pentru Didi, pentră că şi-a dorit să participe la acest show foarte mult. Ei îi place aventura, îi place provocarea, competiţia, dar se pare că strategiile nu au fost bine gândite. Din punctul meu de vedere s-a descurcat foarte bine. Mie sincer să fiu îmi era frică din cauza genunchiului, pentru că ea în luna mai a anului trecut a suferit o accidentare la genunchi, ceea ce a şi făcut-o să se retragă din sportul de performanţă. În primele săptămâni când am văzut-o la Exatlon chiar mă uitam dacă se bandajează sau nu la genunchiul ăla. A avut ruptură de tendon achilian şi la genunchi a avut şi ligamentele rupte şi condropatie (n.r. afecţiune a cartilajului articular), condromalacie (n.r. afectarea cartilajului articular al rotulei si uzura lui), de toate. Chiar şi aşa, traseul îl făcea bine, în partea de final, la aruncări avea probleme. Nu a jucat baschet sau handbal, pentru că le-am ferit pe fete de jocurile complementare 

I-au lipsit jocurile copilăriei, pentru că ea era la antrenamente", a mărturisit Cristian Moldovan, antrenorul Dianei Bulimar duplă eliminarea surpinzătoare a sportivei de la Rxatlon.    

Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
foto1 jpg
FotoJet (4) jpg
FotoJet (11) jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (10) jpg
Alina jpeg
alexandra dinub jpg
image
image
image
image
image
image
sotie tommy lee jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (11) jpg
oana roman marius elisei
FotoJet (8) jpg
cub nicoleta voicu png