Diva care a înnebunit bărbaţii cu scena de striptease din „La Dolce Vita“ şi care a îngenuncheat Hollywood-ul. Românca avea o frumuseţe răpitoare

Ultima actualizare:

Nadia Gray, actrița româncă de o frumusețe fantastică, a captivat inimile a milioane de oameni cu prezența sa magnifică pe marile ecrane și cu talentul ei de excepție. De la scriitorul Ionel Teodoreanu, la celebrul regizor Federico Fellini, viața și cariera ei au fost marcate de întâlniri cu personalități remarcabile și de momente de neuitat în lumea filmului.

Diva româncă care a înnebunit bărbaţii cu scena de striptease din „La Dolce Vita“
Diva româncă care a înnebunit bărbaţii cu scena de striptease din „La Dolce Vita“

Diva româncă care a înnebunit bărbaţii cu scena de striptease din „La Dolce Vita“

Născută ca Nadia Kujnir-Herescu în București, pe 23 noiembrie 1923, Nadia Gray și-a făcut debutul în lumea cinematografiei la vârsta de doar 15 ani, la Majestic. Inițial numită Nadia Gray, ea și-a croit un drum spre celebritate cu o viteză uluitoare, iar biletul spre succes a fost plecarea sa din țară din 1940. De la Frank Sinatra la Audrey Hepburn, ea a strălucit pe marile scene alături de cele mai mari nume din industrie. Primul rol important a fost în filmul franco-austriac „L'Inconnu d'un soir", iar de aici a început să își clădească o carieră strălucitoare. Aici a jucat rolul principal, cel al unei ospătărițe care visează la viața de artist, iar alături i-a fost Claude Dauphin.

Scriitorul Ionel Teodoreanu a fost extrem de îndrăgostit de ea, însă artista nu i-a răspuns la iubire. În schimb, dagostea vieții ei a fost Constantin Cantacuzino, cu care s-a căsătorit și cu care a trăit o viață minunată împreună, însă dragostea le-a fost prea scurtă. Cei doi s-au cunoscut într-un avion pe care Cantacuzino îl conducea și în care Nadia era pasageră. Asta se întâmpla în 1947, iar la scurt timp s-au și căsătorit. Cei doi au fugit din țară pentru a scăpa de regimul comunist și s-au stabilit în Spania, unde au continuat să își construiască carierele. Din nefericire, Constantin a murit prea devreme în 1958, la Madrid.

Cariera internațională a Nadiei Gray a atins culmile cele mai înalte odată cu colaborarea sa cu celebrul regizor Federico Fellini în capodopera „La Dolce Vita". Scenele sale memorabile, precum cea de striptease, au cucerit inimile publicului și au rămas întipărite în memoria colectivă.

După o lungă și fructuoasă carieră în cinematografie, Nadia Gray s-a retras la sfârșitul anilor '70 și s-a mutat în Statele Unite, unde a continuat să se afirme ca artistă în saloanele de cabaret. Tragedia a lovit din nou în 1994, când a murit în urma unui atac cerebral, lăsând în urmă o moștenire artistică de neegalat. Aceasta se recăsătorise și avea doi copii vitregi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
image png
mihai bendeac jpg
monica anghel jpg
banner anamaria prodan laurentiu reghecampf png
image png
pepe 1 jpg
banner casa stela popescu png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net