Povestea uimitoare a actriței din România care a înnebunit bărbații într-o scenă din filmul La dolce vita. Cine a fost Nadia Gray

Ultima actualizare:

Născută la data de 23 noiembrie 1923, în București, Nadia Grey, pe numele său real Nadia Kujnir, a fost o actriță de o fumusețe uluitoare. I-a furat inima scriitorului Ionel Teodoreanu și a devenit faimoasă pentru rolul său din filmul „La dolce vita”, al lui Federico Fellini.

Povestea uimitoare actriței din România care a jucat în La dolce vita. Foto: colaj/captură youtube
Povestea uimitoare actriței din România care a jucat în La dolce vita. Foto: colaj/captură youtube

În ciuda faptului că numele său nu este foarte cunoscut pentru publicul român, Nadia a impresionat prin frumusețea sa.

La vârsta de 15 ani, a avut prima întâlnire cu scena, atunci când a debutat la Teatrul Majestic, locul în care scriitorul Ion Teodorescu s-a îndrăgostit nebunește de ea, în ciuda faptului că era deja căsătorit și era și mult mai mare, având 41 de ani atunci. Ulterior, Nadia a părăsit țara în 1940, fiind începutul unei spectaculoase cariere la Hollywood

Treptat, cariera Nadiei a început să înflorească

Prima ei mare dragoste, nerăspunzând avansurilor scriitorului Ionel Teodoreanu, a fost aristocratul Constantin Cantacuzino. După al Doilea Război Mondial, Nadia și-a întâlnit viitorul soț într-un avion. El era pilotul, iar ea pasageră. Un incident nefericit, motorul avionului a luat foc, nu a umbrit dragostea arzătoare dintre cei doi. S-au căsătorit în același an, iar în 1947, au hotărât să părăsească țara, pentru a scăpa de regimul comunist.

Pe atunci, „Bâzu”, cum îl numeau cu afecțiune rudele, era și pilotul privat al Anei Pauker, a reușit să-și ducă soția pe platouri de filmare în Italia. La 13 ianuarie 1948 a fost desemnat să efectueze un zbor de pasageri spre Milano, când a sosit, a predat avionul comandantului adjunct și a cerut azil politic.

Nadia a debutat în cinematografe în 1948, când a fost distribuită în filmul franco-austriac „L’Inconnu d’un soir”, în care a jucat alături de Claude Dauphin. 

Ea a primit chiar rolul principal, unde joacă rolul unei tinere chelnerițe care visează să devină vedetă. Treptat, cariera Nadiei a început să înflorească. A fost distribuită în multe filme, precum: Monsignor”, „The Spider and The Fly”, „Puccini”, „Valley of Eagles”, „Night Without Stars” şi „The Captain`s Table”, printre partenerii săi numărându-se Marcello Mastroianni, Vittorio de Sica, Rossano Brazzi, Errol Flynn, Maurice Ronet şi Gabriele Ferzetti. Totodată, a avut parteneri de scenă celebri, precum Frank Sinatra şi Audrey Hepburn.

S-a stins din viață la vârsta de 70 de ani

În anii 1950, Nadia și soțul ei s-au stabilit în Spania, iar în 1958, „Bâzu” a murit la Madrid, la vârsta de 53 de ani. Nadia Gray a devenit faimoasă în industria filmului internațional datorită scenei de striptease din capodopera lui Fellini „La dolce vita”. La sfârșitul filmului, Nadia, care joacă rolul unei dame de societate plictisită şi de moravuri uşoare, îşi sărbătoreşte divorţul făcând striptease în timpul unei petreceri date la ea acasă.

Cariera Nadiei a continuat și peste Ocean, unde s-a stabilit în anii 1960. În 1964, a obținut cetățenia franceză, iar trei ani mai târziu s-a căsătorit cu avocatul american Herbert Silverman, cu care s-a stabilit în Statele Unite ale Americii.

În 1976, s-a retras complet din cinematografie, dar a început să lucreze ca artistă în saloane de cabaret. A murit, la vârsta de 70 de ani, în urma unui accident vascular cerebral, pe 13 iunie 1994, în Manhattan, New York, lăsând în urmă un soț și doi copii. Celebra publicație New York Times i-a scris epitaful, potrivit Adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
semnare jpg
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
harold terens afp jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net