Doinița Oancea: «Mănânc mereu exact ce am poftă»

Ultima actualizare:

Admiraţi-o pe frumoasa actriţă Doiniţa Oancea, dar nu faceţi ca ea! Regimul ei alimentar ar putea fi dat ca exemplu negativ de toţi nutriţioniştii. Bruneta însă îşi cunoaşte organismul şi ştie cum să-şi păstreze silueta, mâncând, în acelaşi timp, după pofta inimii.

„Stilul meu alimentar este haotic din cauza programului agitat. Tot timpul sunt pe fugă, de cele mai multe ori sar peste micul dejun, iar prima masă a zilei e undeva în intervalul 13-16. Chiar şi atunci greşesc pentru că îmi aleg mâncarea în funcţie de ce-mi cere organismul, de pofta de moment”, recunoaşte Doiniţa.  Ce îi cere ei organismul? Cartofi prăjiţi, paste, crochete de pui, caşcaval pane, pizza şi prăjituri cu ciocolată. „Sunt foarte pofticioasă şi nu pot să-mi impun, să ţin diete. Ciocolata îmi place cel mai mult. Dacă îmi dai o prăjitură sau ceva cu ciocolată, sunt cea mai fericită”, spune ea. 

Cum de nu se îngraşă, în aceste condiţii? Pentru că, deşi îşi face toate poftele, nu mănâncă mult. Are doar una – maximum două mese pe zi şi la fiecare alege doar un singur fel de mâncare. „Niciodată  nu pot să mănânc două feluri la masă. Iar cina, de multe ori, nu mai există. După cum vedeţi, prefer să mănânc puţin, dar ce îmi place. Am învăţat să-mi ascult organismul. Sunt perioade în care simt nevoia de salate, de iaurturi, de supe-creme. Atunci mănânc sănătos”. Doiniţa are 52 kg la o înălţime de 1,65 metri. Ar vrea să mai dea jos 3 kg, dar dieta nu este o prioritate în viaţa ei. „Atât timp cât eu sunt ok cu mine şi mă simt bine, nu am de ce. Frumuseţea vine din interior, prin ceea ce transmiţi”, mai spune bruneta. 

Paste cu ciuperci

Pe Doiniţa am întâlnit-o într-o după-amiază la restaurantul Gatto Lounge din Bucureşti, acolo unde mai merge să mănânce de prânz. Îşi comandase paste, preferatele ei, şi, ca să ne arate ca şi ea se pricepe la gătit, a intrat în bucătăria localului să-i dea bucătarului şef o mână de ajutor. În acelaşi timp, să „fure” reţeta. Iat-o mai jos.

Ingrediente: 100 g hribi, un căţel de usturoi, 20 g ceapă, 100 g pene, 70 ml smântână, supă de legume, 20-30 g parmezan, 20 ml vin alb, sare, piper, ulei de măsline, pătrunjel.

Mod de preparare: pastele se fierb în apă cu sare şi ulei timp de 6 minute. Între timp, pui în tigaie ciupercile cu ceapa tocată, usturoiul, sare, piper, laşi puţin să se rumenească, stingi cu vin alb, adaugi smântâna şi pătrunjelul. Scoţi pastele, le scurgi şi le adaugi în acest sos, lăsându-le să mai fiarbă încă două minute. La sfârşit, adaugi parmezan.

Acasă îşi face doar gustări uşoare

Doiniţa Oancea s-a obişnuit să mănânce mai mult la restaurant. Cel puţin prima masă din zi. Nu are timp să-şi gătească acasă şi oricum preferă să facă altceva cu puţinul timp pe care îl petrece în intimitatea propriei locuinţe. „Încerc să mă relaxez, să citesc, să dorm, să mă uit la un film bun... nu să gătesc. Ce mănânc e prea puţin important. Seara, dacă îmi mai e foame, îmi iau de la supermarket ingrediente pentru salată sau pentru bruschete şi îmi preprar ceva rapid. Dar ştiu să gătesc şi o fac la modul mai serios doar pentru prieteni, când am musafiri”, spune ea. 

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net