Dragă Gică Hagi,

Ultima actualizare:

Retrage-te pe malul mării, cu valurile şi vântul. Cugetă! Gică, mă doare să ţi-o spun, dar nu eşti antrenor. Încă. Sau niciodată. Nu ai calităţi.

Ştii jocul acesta ca un magician, ca un Rege în ţara lui, dar nu poţi să te exprimi. Probabil, dorind să antrenezi ai mizat pe faima ta. De jucător. Mare.

Dar, antrenoratul nu are legătură cu substanţa jocului. E altă meserie. Ai început ca antrenor pe cai mari. Ca Beckenbauer. Nu ţi-a ieşit. Nu e regulă că marii jucători devin mari antrenori.

Uită-te la Gicu Dobrin, „rivalul" tău peste timp. Nu a putut să treacă de şcoala lui de la Valea Ursului. Invers, vezi la Ţiţi, un jucător mediocru -„second foot", nu "hand" - dar cu ceva rezultate ca antrenor; uită-te la Dinu, ins inteligent care s-a retras în management, în comentariu tv unde briază; dar, antrenor, nu! Să mai spun de Mourinho, „translator de fotbal", care nu le are deloc cu mingea, un Neyk Nimeni pus lângă tine ce este azi?

Etc etc. Gică, dacă anturajul tău care a vrut să scoată din tine maximum de profit - lucru minunat şi pentru tine - era ponderat, realist, te lăsa, te sfătuia să iei Farul-copii sau seniorii din B, doi-trei ani, să o promovezi, să o menţii, să construieşti să te maturizezi.

P-ormă, nene, Timişoara, Steaua, alea, alea. Dar, tu ai fost copt cu sila ca pătlăgica verde. Direct la Naţională! Ai căzut fracturat. Şi nu te-ai învăţat. Acum, te-ai dus pe Everest. Galata e o culme. Nu ai aer! Ai să cazi şi mai rău. Praf e, pe turceşte, gloria ta de jucător!

Gică, dacă mai ai răbdare, mai încearcă o dată. De jos. Acasă. N-o faci pentru bani, ştim. Altfel, sunt o mie de alte soluţii. Cumnatul Gică Popescu a înţeles că nu are răbdare, tact, viclenie de a sta la mâna unor puşti, şefi de vestiar, care pot să te „facă" pe tine ca antrenor, apropo, aşa cum tu şi el - deloc puţoi chiar mari - "l-aţi făcut" pe Piţurcă. Dar... De ce vrei musai antrenor şi nu manager, preşedinte, patron, oficial în fotbal?

Dar, orice drum începe cu primul pas. Tu ai luat-o de la al o miilea. Şi, orice greşeală pe lume se plăteşte. Învaţă Gicuţă, Majestate! Eşti tăbăcit, ai deja experienţă. Poţi gândi cu capul tău!

George Stanca

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
monica birladeanu instagram jpg
FotoJet (20) jpg
FotoJet (18) jpg
FotoJet (16) jpg
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net