Dragoș Săvulescu, băiat rău și în filme: "Până în clasa a 8-a eram cel mai bun la bătaie". Cum a ajuns coleg cu Kevin Costner și ce spune despre el

Ultima actualizare:

    Kevin Costner, regizorul Ariel Vromen și actorul Dragoș Săvulescu, la premiera peliculei "Criminal"(2016)foto: GettyImages
Kevin Costner, regizorul Ariel Vromen și actorul Dragoș Săvulescu, la premiera peliculei "Criminal"(2016)foto: GettyImages

Dragoș Săvulescu și-a adăugat în CV și statutul nedorit de "condamnat", însă puțini știu că biografia sa cuprinde și meseria de actor. După ce s-a lăsat de investiții în fotbal, la Dinamo, Săvulescu a prins gustul filmelor de Hollywood, alături de monștri sacri ai ecranului mondial. A făcut 5 pelicule într-un an și jumătate, a ajuns să fure meserie de la Kevin Costner și chiar să joace într-un film cu el. Coincidență sau nu, rolurile care i-au venit mănușă lui Săvulescu au fost tot cele de "bad boy".

Dragoș Săvulescu (46 de ani), condamnat definitiv în România la 5 ani și jumătate de închisoare pentru fapte de corupție în dosarul Retrocedărilor, a fost reținut în Grecia, unde se afla cu soția și cu prietenii. Autoritățile i-au luat urma după ce soția sa, Angela Martini, a publicat pe Instagram imagini din vacanță. Pare un scenariu de film pe care, cu siguranță, Săvulescu nu-l va pune prea curând pe hârtie. Sau niciodată.

Dragoș Săvulescu a făcut 5 filme într-un an și jumătate

Dragoș Săvulescu a intrat în lumea filmului în 2013, când a achiziționat Kentauros Studios din București, iar apoi s-a asociat cu Mandragora Studios, deținute de Bobby Păunescu. A făcut această cotitură după 8 ani petrecuți ca acționar la Dinamo, însă se pare că lumea filmului i-a adus satisfacții mai mari și un anturaj la care unii doar visează.


    Dragoș Săvulescu, alături de Bobby Păunescu și Irina Margareta Nistorfoto: GettyImages
Dragoș Săvulescu, alături de Bobby Păunescu și Irina Margareta Nistorfoto: GettyImages

Săvulescu a debutat ca actor în filmul „Love by Design” (2014), în regia lui Michael Damian, dându-i replica celebrei Jane Seymour (serialul „Dr. Quinn”). A continuat cu apariţii din ce în ce mai consistente în filmele „Palatul Pionierilor” (2015), în regia Bobby Păunescu, unde a jucat un pictor escroc, „High Strung” (2016), în regia Michael Damian, „Limani” (2016), regizat de Viorel Sergovici, unde a jucat alături de frumoasa Monica Bârlădeanu, rolul unui agent secret convertit în șef de cazinou. A urmat celebra peliculă "Criminal" (2016), unde a primit tot un rol negativ. 5 filme într-un an și jumătate, un record pentru un debutant în cinematografie.

Ce a învățat de la Kevin Costner: "Așa fac și eu acum"

Cel mai important film al lui Dragoș Săvulescu a fost și este "Criminal" (2016), unde a avut parte de o distribuție de lux: Kevin Costner, Gary Oldman, Tomy Lee Jones, Ryan Reynolds, Gal Gadot etc. Practic, este primul român care a jucat într-un film cu Kevin Costner. Iată ce spunea, în 2014, într-un interviu pentru Evz.ro, despre colaborarea cu starul din "The Bodyguard". „Kevin este șocant prin simplitatea comportamentului său. E foarte natural! Mai greu a fost să-l fac să-mi pronunțe numele corect. N-am reușit! Îmi zice Dragos, fără ș… Într-o noapte am avut insomnie… Fus orar, stres, oboseală… I-am zis dimineață că am dormit doar două ore. A râs și m-a întrebat de ce nu am venit la el la o cafea, că nici el nu prea dormise!”. Spune că a furat de la Kevin Costner meserie. „Întodeauna, după fiecare dublă, omul se duce în spatele camerei și își vizionează scena. Așa fac și eu acum!”, povestea, la vremea aceea, Săvulescu. Thriller-ul "Criminal", care a avut premiara în România în aprilie 2016, a avut cel mai mare buget de până acum, dintre toate filmele la care a participat Dragoș Săvulescu: 50 milioane dolari.

Cum se descrie Dragoș Săvulescu pe blog. "Premiant, bun la șah și la bătaie"

Dragoș Săvulescu și-a întocmit o biografie pe blog-ul personal, din care aflăm că era și premiant la școală, și foarte bun la șah, dar și as la bătaie. Iată ce scrie afacersitul despre prima parte a vieții lui!

"Premiant în școală generală, deși nu eram genul tocilar (ba din contră) și olimpic la limba română și matematică, am absolvit unul dintre cele mai bune licee din București – de matematică-fizică. Am studii superioare economice și juridice.

Fire sportivă și cu personalitate încă de copil, la grădiniță eram simpatia educatoarelor. Nu mai știu ce le spuneam, dar deseori mă luau la ele acasă. În școală eram foarte bun la fotbal, dar eram și lider al clasei. Până în clasa a 8-a, eram recunoscut că ”cel mai bun la bătaie’’(sic!). La 12 ani obțineam o categorie importantă la șah, succes urmat de câteva premii școlare în domeniu. În școală jucăm deseori șah cu unii profesori, având astfel un statut privilegiat. Până la majorat am făcut și tenis de masă de performanță, cu rezultate notabile.

După Revoluție am început să mă specializez în afaceri imobiliare. Am început că agent imobiliar și mi-am deschis propria firma. Munceam, mergeam în paralel și la facultate, dar mă și distram din plin. Nu mi-au scăpat prea multe din cele ce se întâmplau în viață de noapte a Bucureștiului. Am trăit experiențe în zona asta, care m-au ajutat din plin mai târziu. Voi scrie cândva despre asta.

Dragoș Săvulescu: "Următoarele ținte sunt scenariul și regia"

Am muncit extrem de mult, timp de foarte mulți ani, de luni dimineață până duminică seară. Extrem de mult stres și extrem de mare consum psihic. Succesul în afaceri a fost însă notabil, atingând un nivel important. Am activat în domeniul imobiliar, al valorilor mobiliare, presei, domeniul juridic, sport. Timp de 8 ani am fost acționar al Clubului Dinamo și aproape 2 ani Președinte delegat. Experiențe interesante, activitate specifică domeniului fotbalistic, dar și business-ului. O perioadă care mi-a adus o notorietate în România, cu plusurile și minusurile inerente.

Deși am rămas activ în zona de business, am ieșit complet din domeniul sportului. Motivele țin în principal de caracteristicile mediului fotbalistic, ce nu mă prea reprezenta. Probabil sorții, dar și propria maturizare psihologică, au făcut că ulterior să îmi schimb complet modul de a vedea și a-mi trăi viața. Și sunt extrem de fericit pentru asta. Am abordat – inițial în joacă – un domeniu extrem de diferit, care a ajuns să reprezinte în timp principalul domeniu de activitate și de interes – industria filmului. În prezent, în afară de anumite business-uri rămase, îmi desfășor activitatea că producător de film și actor. Următoarele ținte vizate în domeniul filmului sunt scenariul și regia".

Filmul arestării și eliberării lui Dragoș Săvulescu

Unul dintre citatele celebre despre care spune că îl reprezintă este cel al lui Abraham Lincoln: „Când fac bine, mă simt bine. Când fac rău, mă simt rău”. Însă Dragoș Săvulescu nu pare că se simte deloc rău, chiar dacă a prejudiciat statul român cu peste 100 de milioane de euro. Este adevărat, el și-a primit pedeapsa, însă doar pe hârtie: 5 ani jumătate de închisoare cu executare pentru  complicitate la abuz în serviciu în formă continuată, în dosarul retrocedărilor ilegale de pe litoral. Însă, încercând să-și facă lui însuși un bine, nicidecum celor din jur, Săvulescu încearcă să fenteze din nou legile din România și fuge - înainte de aflarea sentinței - în Italia. Mai mult ca sigur, știa ce-l așteaptă dacă rămâne în țară. Asta se întâmpla în 2019. Și dus a fost! Căci, odată ajuns în Peninsulă, a intrat automat sub incidența legilor italiene. Aici, judecătorii refuză României solicitarea de extrădare a omului de afaceri și, mai mult, îi reduc pedeapsa de cinci ani de închisoare la doar doi ani și aceștia luați cu suspendare, Totul se decide printr-o hotărâre definitivă. Prin urmare, Săvulescu este liber ca pasărea cerului atâta timp cât nu pleacă din țară. Tot din Italia, fostul acționar dela Dinamo contestă condamnarea din România, însă Înalta Curte de Casație și Justiție îi respinge cererea, iar decizia este dată în martie 2021.

Ridicat de polițiști de la masă

Săvulescu nu pare afectat și-și vede în continuare, liniștit, de viață. Chiar planifică anul acesta o vacanță în Grecia, alături de soția sa și câțiva prieteni, deși știa foarte bine ce riscă: pe numele său era emis un mandat internațional de arestare, astfel că putea fi reținut de autoritățile din orice țară europeană sau nu. Evident, dacă era prins. Și iată că a fost! Iar asta se datorează chiar soției care l-a dat de gol publicând mai multe poze cu ei în insula Mykonos. Femeia nu a postat și locația în care se afla cu soțul ei. De asta a avut grijă o prietenă care a distribuit fotografiile.

Deconspirat fără să știe, Săvulescu lua masa cu prietenii când la ușă i-a bătut poliția. Trecuseră aproape două ore de la publicarea fotografiilor pe Instagram. Nu a opus rezistență când a fost încătușat pentru că nu a vrut să-și îngreuneze și mai mult situația. La doar două zile după arestarea sa, instanța judecătorească din Grecia care i-a preluat cazul, îl eliberează și îl plasează sub control judiciar. Asta, în timp ce procesul de extrădare în România continuă. Potrivit unor surse judiciare,m Săvulescu ar putea fi dat pe mâna autorităților române abia în septembrie.

Citește și:

Dragoș Săvulescu, reținut în Mykonos după o gafă a soției. Cine e senzuala Angela Martini, Miss Universe Albania

Românul Dragoş Săvulescu s-a făcut coleg cu celebrii Kevin Costner şi Brad Pitt

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net