Drama care i-a marcat viața lui Florin Piersic. «Noi am trăit cea mai mare tragedie a familiei noastre»

Ultima actualizare:

    Florin Piersic a fost invitatul lui Dan Negru, la emisiunea "Legendele"foto: Antena 1
Florin Piersic a fost invitatul lui Dan Negru, la emisiunea "Legendele"foto: Antena 1

Fire veselă și optimistă, Florin Piersic (85 de ani) vorbește arareori despre dramele din viața lui. La emisiunea „Legende” cu Dan Negru, marele actor a povestit însă ce tragedie i-a lovit familia pe când el era doar un copil.

Seria interviurilor de colecție ”Legendele, cu Dan Negru” a continuat sâmbătă, de la 23.30, la Antena 1, când Dan Negru l-a avut ca invitat pe marele actor Florin Piersic. Maestrul și-a deschis sufletul și a povestit întâmplări care i-au marcat existența.

Florin Piersic: "Sora mea, la 15 ani, s-a înecat în Prut"

"Noi am trăit cea mai mare tragedie a familiei noastre. Când joc în piesă mă gândesc la părinții mei și la Lucica, sora mea, care la 15 ani s-a înecat în Prut, sărind să își salveze o colegă. A luat-o un vârtej. La 11 km, în Basarabia, au găsit-o niște pescari plutind. Apoi pe ai mei nu i-am mai văzut o lună de zile. Au plecat la București să facă spiritism. O lună am stat la familia Spânu. Stăteam la geam și așteptam. Într-una dintre zile, au coborât mama și tata dintr-o birjă. Mama mea mi-a spus: Florinel, Lucica nu mai vine!”, a povestit Florin Piersic. Ani mai târziu, când deja pornise pe drumul actoriei, Piersic a trăit o întâmplare atât de stranie încât a început să creadă cu tărie că sora lui i-a fost alături și de dincolo de moarte. “Când am fost pentru prima dată la Paris, mi-au apărut în față niște pictori. Uitându-mă la un portret, am văzut-o pe Lucica. Scria: 5 franci, pentru un tablou făcut în peniță. Pictorul m-a privit zâmbind. I-am spus: peste câteva minute mă întorc și îl cumpăr. M-am întors în 5-10 minute, dar tabloul nu mai era. Mi-a spus că a trecut cineva și l-a cumpărat. I-am povestit mamei și mi-a spus: a fost Lucica cu tine, pentru că era prima dată când plecai de acasă”, a mai spus Piersic. 

Citește și:

Viaţa secretă a lui Florin Piersic! Era urmărit de Securitate şi o înşela pe Ana Szeles cu o actriţă stabilită în Israel

Florin Piersic a împlinit 85 de ani. S-ar fi bătut cu Nicu Ceaușescu pe dragostea Annei Széles

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
image png
image png
image png
Vlad Gherman și Oana Moșneagu se căsătoresc la doi ani de relație
cub nicoleta luciu png
WhatsApp Image 2024 04 22 at 19 15 39 jpeg
Banner gina pistol png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net