Dramă după dramă pentru Ioana Tufaru! De ce nu a putut să-și înscrie copilul la școală: „Am plecat plângând”

Ultima actualizare:

Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu și a lui Dan Tufaru, are parte de dramă după dramă. Ultimul eveniment care a întristat-o profund pe aceasta a fost înainte de acest început de an școlar când ea a încercat să-și înscrie copilul la o unitate de învățământ și a întâmpinat mai multe probleme din cauza căreia a reușit să facă acest lucru cu mare greutate. Mai întâi, s-a lovit de refuzul a patru școli. Ce a dus la această situație?

Ioana Tufaru și băiatul acesteia, Luca. Foto: Click.
Ioana Tufaru și băiatul acesteia, Luca. Foto: Click.

Cum s-a ajuns în această situație

Ioana Tufaru are un băiețel pe nume Luca, iar anul acesta a încercat să-l înscrie la școală, dar mai multe unități de învățământ au refuzat-o. De ce s-a întâmplat acest lucru? Ioana a vrut să renunțe la numele de familie al tatălui ei și să-l preia pe al soțului, dar a avut parte de mai multe probleme. 

Cu toate că, Ioana Tufaru are domiciliul în Sectoul 6 din București, buletinul acesteia este emis în Sectorul 3. Și pentru că, legea spune că părinții sunt obligați să-și înscrie copiii la unitățile de învățământ din sectorul în care locuiesc, mai multe unități de învățământ nu l-au acceptat pe Luca.

Patru școli au refuzat înscrierea băiatului Ioanei Tufaru

Aceasta a fost extrem de supărată pentru că patru școli au refuzat să-l accepte pe băiețel din cauza acestei situații. „A fost anulat, s-a făcut o gaură, pentru că în buletin eram Tufaru și a trebuit să merg mai departe la Poliție să îl schimb pe Mardare, ceea ce din păcate nu s-a mai putut pentru că eu aveam buletinul pe Sectorul 3 făcut la socrul meu(…) în momentul în care a fost grav avariat la primărie, avea o gaură. El avea o găurică mică pe margine. Am întâmpinat și probleme pe chestia asta pentru că mi-a fost foarte greu să-l înscriu pe Luca, noi locuim în Sectorul 6 și mi-a fost foarte greu să-l înscriu la grădiniță.

Până mi-a spus cineva să încerc la Grădinița Germană. Apoi a urmat școala, unde patru școli m-au refuzat și m-au trimis să înscriu copilul în Sectorul 3, acolo unde este adresa mea din buletin. Noroc ca prin bunăvoința cuiva s-a putut să-l înscriu și în Sectorul 6.

M-am dus în prima zi de înscriere, cu toate actele pregătite să-l înscriu la școală. Patru școli m-au refuzat. Mă luase plânsul! Am plecat plângând pentru că nu mai știam ce să fac. Era foarte greu să merg cu copilul din Militari unde stăm în Sectorul 6, până în Titan care este Sectorul 3. Am zis o excepție se poate face. Dacă nu as fi reusit nici aici, m-a fi dus la Inspectoratul Școlar", a povestit cu amărăciune ea la Wownews.

image
image
image
image
image
image
banner ioana nastase png
banner america express png
 “Se încheie un an agitat din viața mea și îmi doresc mai mult ca oricând să îi am lângă mine pe cei mai apropiați prieteni și colaboratori la o super petrecere", spune Oana Radu
Smiley Neversea
image png
ruby jpg
mariah carey profimedia 0108119864 jpeg
Dan Negru jpg