Dumitru Lupu, condus pe ultimul drum cu fanfară. Arșinel și Iordăchioaie l-au plâns

simeon stalpnicul png
Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Dumitru LupuFoto: Mariana Iancu

Marele compozitor Dumitru Lupu este a fost condus pe ultimul drum luni, 24 iulie de către familie, prieteni, apropiați, dar și oameni care nu l-au cunoscut personal, dar l-au apreciat și respectat pentru munca depusă de-a lungul carierei sale. La ceremonia de înmormântare au participat mai multe personalități publice care

Dumitru Lupu s-a stins din viață sâmbătată, 22 iulie, chiar de ziua soției sale, Ileana Șipoteanu. Vestea cumplită a îndoliat întreaga țară, mai ales că nimeni nu prevestea acest eveniment tragic. Lacrimi amare și durere imensă în inimile alaiului prezent la ceremonia de înmormântare. Marele artist a fost condus pe ultimul drum de o mulțime de oameni, dar și de o fanfară civilă care a interpretat câteva din melodiile celebrului compozitor.

Imagini de la înmormântarea lui Dumitru Lupu

Pe ultimul drum l-au însoțit și Alexanru Arșinel și Daniel Iordăchioaie, cel care a declarat că i-a fost prieten și tată.

„În ultima vreme se întâmplă foarte des să vin la astfel de evenimente. Singurul gând care îmi trece acum prin minte este să îi rog pe cei care ne aud să-și iubească artiștii atunci când ei sunt în viață“, a declarat Daniel Iordăchioaie.

Alexandru Arșinel a ținut neapărat să-și ia rămas bun de la ce care i-a compus primul său cuplet. „Faptul că astăzi am făcut un drum de peste 500 de kilometri doar ca să asist la această înmormântare nu este întâmplător. Sunt prieten cu Mitică încă de la primele lui apariții când s-a angajat în radio și pot să spun că primul cuplet muzical care mi l-a scris cineva vreodată a fost Mitică Lupu. Se intitula «Eu sunt frumos, deștept, șarmant». Versurile erau ale socrului primei sale soții, Filip. A fost chiar un moment al meu de succes în acea vară. Țin minte că l-am făcut și pe litoral și la radio și la televiziune“, a declarat Arșinel.

Apoi, a legat o strânsă prietenie cu Mitică, așa cum îi zicea el. „L-am invitat în urmă cu câteva luni la un concert „Glume pe portativ“, pentru fostele glorii, spectacol care a avut loc la Teatrul Constantin Tănase“, a mai spus actorul.

Din păcate, Gabriel Dorobanțu, cel care a devenit vedetă pe melodia lui Dumitru Lupu, nu a putut să ajungă, fiind plecat la un concert în străinătate, însă a trimis o coroană de flori ca un ultim omagiu unui mare compozitor. Coroane de flori au trimis și Fuego și Mirabela Dauer.  

Dumitru Lupu a fost purtat de alai, în acorduri de trompetă, de la casa mortuară până la teatrul Fantasio, locul în care marele compozitor a fost dirijor de orchestră între anii 1990-2004. Aici, astăzi, îl aștepta fanfara militară care a cântat unele melodii din repertoriul arstistului, după care, cortegiul s-a îndreptat spre Universitatea ”Ovidius”, ca foștii colegi și studenți să-și poată lua rămas bun de la maestru.

La ora 13.00, cortegiul funerar a ajuns la Biserica Sf. Gheorghe din Constanța, unde a slujit IPS Teodosie. Maestrul își are locul de veci la Cimitirul Municipal din Constanța.

Dumitru Lupu a murit sâmbătă, 22 iulie, la vârsta de 65 de ani, chiar în ziua în care soția sa, Ileana Șipoteanu, a împlinit 50 de ani. Compozitorul lasă în urma sa o vastă activitate artistică, o soție îndurerată și o fiica.

cub silvia chifiriuc png
Mama copilului mort în Găești 3 jpg
Alexandru Arsinel FOTO Mediafax
cub casă stela popescu png
2 alexandru arsinel jpg jpeg
rafael nadal si sotia sa
cub regina elisabeta doliu (1) png
BeFunky collage (13) jpg
Motoare de barcă gasite în Crișan FOTO garda de Coastă jpeg
Dr. Marian Gașpar FOTO arhivă
image
image
image
image
image png
arsinel jpg
Stela Popescu &  Alexandru Arşinel
Alexandru Arsinel
Alexandru Arsinel FOTO Mediafax
2 alexandru arsinel jpg jpeg