Elian & Marius, cei mai tari cofetari de pe TikTok, au plecat cu mamele într-o vacanță de vis

Ultima actualizare:

Toată lumea îi știe pe Elian și Marius, cei doi TikTokeri care pregătesc cele mai tari dulciuri, însă puțini le cunosc pe mamele celor doi, care stau și ele în spatele preparatelor speciale. Iar cei doi le-au surprins pe cele care le-au dat viață și le-au făcut cadou o vacanță de vis. Au plecat împreună și s-au îmbrăcat la fel!

Marius si Elian alaturi de mamele lor, în vacanță
Marius si Elian alaturi de mamele lor, în vacanță

Click! a stat de vorbă cu Elian Miță și a aflat cum au decurs vacanțele lor, care sunt locurile publice și inedite unde au gătit dulciuri sau cum s-a născut povestea cu delicatesele. După cum știți, cofetarul face dulciuri pentru toată lumea, iar recent i-a făcut un candy bar și lui Emi de la Noaptea Târziu, care tocmai s-a însurat.

Click!: Am observat că recent ați fost cu mamele voastre într-o vacanță, două cadouri speciale... Mamele voastre sunt foarte implicate...

Elian: Da, mamele noastre sunt alături de noi și ne ajută cât pot ele de mult. Fie că este vorba de producție prăjituri sau aprovizionare de marfă ori livrare de comenzi, mamele noastre sunt acolo mereu să ne ajute. Într-adevăr, anul trecut, Moș Crăciun a venit la ele cu un cadou special, un concediu în Hawaii. Anul trecut au muncit foarte mult și știam că își doresc să vadă Hawaii-ul, așa că nu am stat mult pe gânduri când a trebuit să ne gândim la cadoul perfect pentru ele pe care să îl găsească sub bradul de Crăciun.

elian tort jpeg

Pe unde ați colindat?

Cu mamele, pe lângă America și Hawaii, am mai fost în Panama, dar le-am oferit și concedii în care să meargă fără noi. Au fost în Barcelona, dar și în Cipru (țara în care noi încă nu am ajuns). Iar noi cutreierăm lumea în lung și în lat. De la Bora Bora, Bali, Thailanda până la țările nordice sau America Centrală. Așa ne vine inspirația pentru a crea prăjituri unice, gustând și experimentând prin produse din alte părți ale lumii.

Cum v-a venit ideea cu dulciurile?

Am început acum aproximativ 5 ani, când locuiam în Timișoara, și am încasat primii bani din vânzarea unui tort. Iar după livrarea tortului, în drum spre casă ne-a venit în minte întrebarea asta: “Cum s-ar numi cofetăria noastră dacă o să ajungem să avem una?”. Răspunsul a venit rapid și fără prea multă gândire și dezbare asupra numelui. EM Sweets, adică Elian&Marius Sweets. Atât de simplu, doar că pe atunci nu vizualizam o astfel de anvergură, cu laborator propriu, angajați și cozi de oameni care să ne dorească prăjiturile. Ne-am lăsat duși de val, dar în continuare am păstrat același nume și același logo făcut încă de la început.

„Marius n-are treabă cu prăjituritul. Lucrează în IT”

image

Cum l-ai cunoscut pe Marius Ghiță ? El ce a făcut înainte și dacă mai face și altceva acum.

Cu Marius Ghiță mă cunosc de foarte mult timp, iar el nu a avut și nici nu prea are treabă cu prăjituritul. A lucrat și lucrează în IT, doar că văzând că toată treaba asta ia amploare, am decis să ne asociem și să deschidem un laborator de cofetărie, unde să avem mai mult spațiu de producție și să vedem în ce o să se transforme toată nebunia asta, care a pornit neplanificată și neașteptată.

Câte persoane vă ajută la prepararea de dulciuri?

Elian Mita si Marius Ghiță
Elian Mita si Marius Ghiță

În acest moment suntem 7 persoane care producem și lucrăm în laborator. Deja ne-a rămas mic și acest laborator și gândim o extindere a lui având în vedere că cererea pentru produsele noastre este din ce în ce mai mare, doar că principala noastră problemă rămâne lipsa forței de muncă pe care sperăm să o rezolvăm cât de curând.

Au gătit pe Walk of Fame și la Cascada Niagara

Ați putea intra în Cartea recordurilor pentru că faceți dulciuri în cele mai neobișnuite locuri. Unde ați gătit cel mai periculos?

Ne plac locurile virgine și experiențele inedite, așa că de fiecare dată când ajungem într-un loc spectaculos, încercăm să pregătim un desert acolo. Cel mai periculos loc de până acum a fost în România, în Munții Făgărașului pe un viscol teribil și un ger cumplit, am făcut un tort diplomat. Pe lângă faptul că ne înghețau mâinile, înghețau și ingredientele și a trebuit să ne mișcăm foarte rapid, dar în final a ieșit un tort frumos și o amintire ce o să ne rămână în minte toată viața. La Hollywood pe faimoasa alee Walk of Fame am făcut un Funfetty Cake (foarte popular în America), la Cascada Niagara am făcut un tort de vanilie cu Oreo, în Bora Bora am făcut cozonaci (nu știu cum s-a întâmplat, dar au fost printre cei mai gustoși cozoanci făcuți de noi). Pe Vârful Parângu Mare am făcut o pavlova și așteptăm cu nerăbdarea următoarea destinație inedită unde să mai facem un tort.

Cu ce torturi sau prăjituri ați putea intra în Cartea recordurilor?

În acest moment cred că SUMO Macaronul Însărcinat ar avea câteva șanse pentru complexitate, arome și greutatea lui. Este o prăjitura inspirată din Miami, care este dorită de foarte mulți pofticioși.

Elian, livrând o comandă uriașă jpeg

Ați inventat și alte feluri de prăjituri?

Inventat poate că este cam mult spus, dar de adaptat rețete sau prăjituri clasice în forme sau combinații noi și inedite am făcut. Fie că este vorba de macarons cu aromă de colivă, cheesecake pe băț ori torturi comice sau Rubik, încercăm să aducem mereu ceva nou la noi în laborator.

Ce vă place și ce nu în bucătărie? Există dulciuri care nu vă plac?

Ne place să mâncam, atât sărat cât și dulce, așa că nu se pune problema să nu ne placă ceva, ci mai degrabă este vorba de pofte și context. Același desert poate nu ni-l dorim astăzi, dar mâine să îl adoram. Nouă ne place tot!

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa  pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicolae Ceaușescu (©„Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 184/1977)
image
image
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
oana roman judecatoare jpg
andreea marin mama colaj instagram jpg
iulia vantur colaj instagram jpg
Designerul vestimentar face parte din delegația Top Line România, alături de Diana Baicu, Daiana Anghel și Marisa Paloma
banner oleg burlacu
cub mariana moculescu horia moculescu png
banner Anamaria Ferentz png
image
actualitate.net
image
actualitate.net