Solistul Ellias, poveste de film. Ieri, frizer în sat, azi, stilist cu prezentări la New York

Unii oameni care s-au lovit de greutăți în copilărie au știut să nu se piardă cu firea și să își urmeze visul cu orice preț. Este și cazul lui Ellias, solistul care lucrează ca stylist, dar și creează haine și care are o poveste de viață impresionantă, pe care a povestit-o pentru Click!.

Ellias are o poveste de viață impresionantă foto: Arhivă persoanală
Ellias are o poveste de viață impresionantă foto: Arhivă persoanală

L-am descoperit pe Ellias la sfârșitul anului, când i-am ascultat piesa "Oprește planeta", lansată de Crăciun împreună cu un videoclip special și atunci am aflat mai multe detalii despre el și o poveste impresionantă.

Numele său real este Alin Deju și s-a născut în satul Hosman la 20 de km de Sibiu. A crescut cu muzica în casă, unchiul său fiind un cunoscut acordeonist în sat.

"Am crescut cu muzică în casă, familia mea toată a fost pasionată de muzică, unchiul meu era foarte cunoscut ca și acordeonist, la mine la țară, era invitat peste tot la toate evenimentele care se țineau. Fratele meu cânta la mai multe instrumente. Eu nu cânt la niciun instrument, din păcate pentru că nu am avut posibilitatea să învăț. Însă cântăm în corul bisericii, avem 16 ani când am intrat în cor prima oară și chiar mi-a plăcut foarte mult. Când cântai acolo te simțeai eliberat de tot ce inseamnă lume, de rău”, ne-a povestit Ellias.

”Atunci când ești în conexiune cu Dumnezeu parcă este altceva. Sunt credincios, cred în Dumnezeu, am o relație cu el, întodeauna am vorbit cu el. Rugăciunea mea nu e un mecanism, vorbesc ca și când aș vorbi cu cineva. Mi s-a răspuns întotdeauna la întrebări, la dileme, la tot ce am avut de întrebat, cerințe. Nu vorbesc de lucruri materile ci de lucruri spiritual”, a mai spus solistul.

Ar fi vrut să urmeze un liceu de muzică, dar nu a putut, pentru că ai lui nu au avut bani. Admiterea la liceul socio-uman pe care l-a urmat a fost dată pe ascuns, pentru că, altfel, poate părinții nu ar fi fost de acord.

”Din păcate nu am urmat un liceu de muzică, ci unul cu profil socio-uman. Ai mei nu au avut bani să mă trimită la liceu, eu m am dus și mi-am dat examenul fără că ei să știe asta, am intrat la liceu și am ajuns să fac și școală că poate altfel rămâneam pe la țară", ne-a povestit tânărul.

Primii bani, câștigați din tuns

Ellias a făcut naveta până la Sibiu, la liceu, însă părinții nu aveau bani de autobuz. Așa se face că a muncit de la 14 ani, când a început să tundă oamenii de sat.

"Ai mei nu aveau bani să-mi dea de abonament. Părinții îmi spuneau să stau acasă că mama mă ajută cu ce trebuie. Bani nu aveam, în schimb aveam ce ne trebuie, pentru că locuiam la țară. Eu am muncit tot timpul, de mic, am fost silitor, în fiecare an până în clasa a 12 a am fost premiant la școală. Primii bani mi i-am câștigat de la 14 ani, tundeam tot satul. În fiecare zi tundeam pe cineva și făceam un bănuț să cumpăr ce trebuie pentru școală, rechizite și ce mai aveam nevoie", ne-a mai spus el.

Lucrează ca hairstylist din facultate

După ce a terminat liceul, a dat bacalaureatul și s-a înscris la Facultatea de psihologie . În paralel, a început să lucreze de la 18 ani într-un salon de frumusețe.

"Am început serios cu muzică acum nouă ani. A plecat din mine totul. Dar că să faci muzică  îți trebuie cunoștiinte, bani, cine să te ajute. Când am început să lucrez și am făcut bani, am început să investesc în muzică. Nimeni nu mi-a dat nimic, fiecare videoclip mi l-am plătit singur, cu cine am lucrat i-am plătit, Prima piesă s-a numit "Mii și mii de versuri" și apoi am mai lansat câteva. M-am gândit să merg și la "X Factor", însă o să mă mai gândesc", ne-a povestit solistul care și tunde și care crede că lunar îi trec prin mâna 1000 oameni.

Și-a lansat o colecție de haine în biserică la New York

În pandemie a descoperit și o altă pasiune și anume moda. Totul a pornit după o operație, când a fost obligat să stea în casă și a început să picteze pe haine. Prima colecție a prezentat-o la festivalul de modă de la Sibiu.

”De modă și make-up am fost mereu pasionat, când eram la țară eram cel mai bine îmbrăcat din sat. Tot timpul mi-a plăcut și să-i ajut pe alții să se îmbrace. Prima creație a fost în pandemie, la început, când m-am operat de deviație de sept și a trebuit să stau în casă fără să lucrez și atunci mi-am luat din hainele mele pe care nu le mai purtăm și am început să le pictez în actril. Am făcut o colecție de 32 de ținute care mi-a fost și prezentată la Big Creative, la Sibiu, la festivalul de modă”, a spus Ellias.

Hainele făcute de el au succes și peste hotare.  Una dintre colecțiile sale a fost prezentată chiar la New York Fashion Week, într-un loc inedit, o biserică.

”Următoarea a fost tot acolo și care a fost cea mai mare colecție din concurs, care se numește Confident By Ellias - a fost All black, fiecare ținută în parte desenată de mine și cusută de altcineva pentru că eu nu știu să coș la mașină. A avut un impact foarte mare. A două colecție, una dramatică, a fost în septembrie la Fashion Week la NewYork, am trimis pozele la ei, mi-au fost acceptate, și am avut prezentre într-o biserică. Trebuia să fie prezentată în altă parte și mi s-a spus cu o zi înainte că va fi într-o biserică și am rămas fără cuvinte. S-ar părea că în viața mea se întâmplă lucruri importante în jurul bisericilor, am cântat în biserică, am filmat videoclip acolo și mă simt bine în biserici. Mi-ar fi plăcut să fiu preot", mai spune bărbatul.

Își face singur hainele pe care le poartă

Iubește mult hainele,  iar multe piese pe care le poartă sunt făcute de el. "Majoritatea hainelor mi-o fac singur, ador să port hainele mele și să fiu unic, să nu văd că și ceilalți poartă la fel. E o bucurie să văd hainele mele pe ceilalți. Părinții sunt foarte mândrii de mine, mai ales mama care m-a crescut cu frică de Dumnezeu și corectitudine", spune Ellias.

Ce urmeză pentru el? "Să mai fac o colecție de haine, am o invitație la LA Fashion week în martie. Îmi doresc și alte piese, să lucrez în muzică, am multe idei", a mai povestit solistul ale cărui vise devin realitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
banner cinci farfuze png
 Concertul lui Ed Sheeran de la București, care va avea loc în data de 24 august 2024, pe Arena Națională, îi va surprinde pe fani cu un concept de scenă unic în lumeCredit foto: Zak Walters
carmen trandafir jpg
dan bordeianu si adela popescu jpg
madalina ghenea jpg
dem rădulescu webp
shakira getty jpg
banner Alexandra Ungureanu si Sanziana Negru png
image
actualitate.net
image
actualitate.net