Eurovision România 2019. Ascultă piesa Mirelei Vaida, trimisă în finală de public


    Vaida a fost salvată de public și trimisă în finala de la Eurovision România
Vaida a fost salvată de public și trimisă în finala de la Eurovision România

Mirela Vaida este foarte îndrăgită de public, astfel că participarea ei la Selecția Națională Eurovision 2019 i-a bucurat mult pe fanii ei. Piesa Vaidei cu care a concurat anul acesta la prima semifinală Eurovision de la Iași, a fost foarte apreciată de public, care a votat-o și a trimis-o în finala care se va desfășura la București.

Mirela Vaida a fost salvată de publicul care a vizionat prima semifinală Eurovision 2019 și care a considerat că Mirela Vaida trebuie să ajungă în finală și, poate chiar, să reprezinte România la Tel Aviv.

"Am ales piesa “Underground” dintre mai multe piese pe care le-am ascultat, negândindu-mă dacă e sau nu piesă pentru Eurovision! Am ales cu instinctul, cu inima, cu urechea! Este o piesă de stare, o poveste despre suferința în iubire și despre speranță, puterea de a o lua de la capăt, mai sensibil și, totuși, mai puternic! Sunt, mai degrabă, o artistă dramatică, predispusă la visare, iar piesele lirice, sau ușor mai triste, să zicem, mă atrag mai mult decât cele vesele, de show! Deși sunt un om care iubește viața, verva, vorba multă, lumea multă! Mi-a plăcut Undeground pentru că e o piesă despre putere și sperantă (Somebody save me, somebody take my frozen heart and set me free, I’m ready to be found....), deși mesajul e sfâșâietor ( you pull me underground, under the debris). Cred in puterea iubirii și intr-un nou inceput", a declarat Vaida cu privire la piesă.

Cum se desfășoară competiția Eurovision

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993. Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Ediția precedentă a concursului a avut loc la Lisabona și a fost câştigată de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa „Toy”. România a fost reprezentantă de trupa The Humans, care a participat cu piesa Goodbye.

Sub sloganul „Dare to dream”, Esc 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai. La ediția cu numărul 64 a competiției muzicale, alături de România s-au mai înscris 41 de țări.

cub vica blochina png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
Michael Klein, Facebook jpg
dani otil si razvan simion
anca turcasiu si loredana groza jpg
ceai somn jpg
7 vedete la sag awards jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
anca turcasiu si loredana groza jpg
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
Doc Foto Pro TV jpg
Vica Blochina 3 jpg
Gina pistol Smiley fiica jpg
cub Lorelai Moșneguțu png