EXCLUSIV Ana Morodan, cu degetul amputat în pungă la spital. Ce spun medicii despre şansele de recuperare

Ultima actualizare:

    Ana Morodan şi-a amputat degetul în timpul unui accident casnic absolut banal Foto: arhivă personală
Ana Morodan şi-a amputat degetul în timpul unui accident casnic absolut banal Foto: arhivă personală

Un banal accident casnic, produs săptămâna trecută, i-a pus grav sănătatea în pericol Anei Morodan şi a adus-o în imposibilitatea de a-şi folosi mâna dreaptă la capacitate maximă o lungă perioadă de timp. "Contesa digitală" şi-a pliat o masă direct peste deget, moment în care a fugit la spital cu un sfert din el, în punga cu gheaţă.

O echipă de medici, formată din estetician şi ortoped, i-a fixat degetul şi i-a reconstruit toate structurile anatomice din jur, într-o intervenţie de mare fineţe. Dacă acum vedeta respiră uşurată, o aşteaptă o perioadă lungă de recuperare la finalul căreia va afla cât de mult îşi mai poate folosi mâna ca înainte de accident.   

Expansivă şi jovială, Ana Morodan a trecută joia trecută de la extaz la agonie, fiind victima unui accident în urma căruia şi-a amputat un sfert din deget. Cuprinsă de panică, vedeta a cerut intervenţia celor de la SMURD şi a ajuns pe masa de operaţie, sub anestezie generală, la cerere, pentru o intervenţie de reconstrucţie a degetului. Click! cerut părerea unui specialist ortoped, pentru a înţelege mai bine prin ce a trecut fosta concurenta de la Asia Express. Deşi la câteva ore, vedeta a invocat că are un contract de onorat, medicii i-au recomandat ca potrivit protocolului să rămână internată încă o zi.

dr. Tarek Nazer, medic specialist Ortopedie-Traumatologie
dr. Tarek Nazer, medic specialist Ortopedie-Traumatologie

Cu ce sechele poate rămâne Ana Morodan după ce medicii i-au reconstruit degetul amputat 

"Traumatismul prin strivire este unul dintre cele mai dificile leziuni de tratat, pentru că efectiv toate structurile anatomice sunt distruse. Reconstrucția degetului după o amputare implică reconstrucția nu numai a osului, ci și a structurilor anatomice din jur, precum a nervilor și zonei de vascularizare, pentru a avea șanse cât mai mari ca pacientul să obţină degetul încă o dată funcțional și fără a apărea riscul de necroză a țesutului. Operația de reconstruire implică câteodată mai mulți medici, din diferite specialității chirurgicale. De cele mai multe ori este nevoie de un medic ortoped și de un medic plastician. Perioada de recuperare durează undeva până la şase săptămâni. Cele mai importante sunt primele 7-14 zile, timp în care se urmăresc semnele de vascularizație, cu restabilirea circulației sangvine, și sensibilitatea degetului.

Ana Morodan, prima imagine cu degetul operat
Ana Morodan, prima imagine cu degetul operat

Rata de succes variază în funcție de gradul de afectare a țesuturilor, mai ales când vorbim de traumatism de amputare prin strivire unde partea distrusă este foarte afectată și implică un efort foarte mare de reconstrucţie. Acest lucru presupune o recuperare intensă pentru a restabili mișcarea și simțul la nivelul degetului. Uneori, din păcate nu este posibil să se recupereze în totalitate, nici după operaţie. Zona poate rămâne cu parestezie parțială (n.r. furnicături) și redoare articulară (n.r. limitarea mişcării) mai ales atunci cândavem de-a face cu o fractură intra-articulară și care afectează cartilajul", a explicat pentru Click!, dr. Tarek Nazer, medic specialist Ortopedie-Traumatologie

Ana Morodan are mâna imobilizată în atelă gipsată

În prezent, vedeta poartă o atelă gipsată, care cel mai probabil în funcţie de evoluţie va fi schimbată cu o orteză după primele trei săptămâni.  Medicii declară că imobilizarea este un factor important în vindecare alături de o igienă locală riguroasă, protejarea pansamentului de umezeală şi nu în ultimul rând tratamentul cu antibiotic. După ce pansamentul va fi dat jos, "contesa digitală" poate începe un program personalizat de recuperare medicală, constând în fizio şi kinetoterapie, exerciţii care se poate întinde pe durata chiar şi a trei luni pentru ca pacienta să poată ajungă cât mai aproape de funcţiile normale.

Citeşte şi:

Ana Morodan, ţinută transparentă la şase luni după participarea la Asia Express

Cum arată Ana Morodan de la Asia Express în costum de baie

image
image
image
image
image
image
Andreea Mantea David
9 acasa 7  1col cezara dafinescu jpeg
eva longoria facebook jpg
smiley gina pistol nunta 1 jpg
iubit deea maxer webp
oscar jpg