EXCLUSIV Elena Merișoreanu: «O să facem chetă pentru înmormântare». Ce i-a spus ultima oară Cornelia Catanga


    Elena Merișoreanufoto: Click!
Elena Merișoreanufoto: Click!

Moartea fulgerătoare a Corneliei Catanga a căzut ce un trăsnet peste lumea artistică de la noi. Cântăreața a fost răpusă de Covid la 63 de ani. S-a stins în urma unui stop cardiorespirator, iar colegii sunt în stare de șoc! Cei care au luat legătura cu artista în ultimele două săptămâni spun că aceasta nu a vrut să dezvăluie în ruptul capului faptul că era bolnavă de Covid.

Din spusele colegilor, și Aurel Pădureanu, soțul Corneliei Catanga, ar avea coronavirus. După anunțul morții reginei muzicii lăutărești, colegii au umplut pagina de socializare a unicului fiu al Corneliei Catanga, Alexandru Pădureanu, cu mesaje de „Adio!” pentru marea solistă, trecută în neființă în această dimineață.

Elena Merișoreanu: "Se plângea că nu mai avea deloc bani"

Elena Merișoreanu, prietenă bună cu Cornelia Catanga, a luat legătura cu ea ultima dată chiar săptămâna trecută. Cântăreața i-a ascuns faptul că este bolnavă și s-a văitat, în schimb, că nu mai are deloc bani. „Am vorbit chiar de ziua ei, acum două saptămâni și apoi iar săptămâna trecută. Nu mi-a spuns că e bolnavă, ea se plângea de Gabi Luncă că e în spital. Se plângea mai degrabă că nu mai avea deloc bani. Nu are bani nici de înmormântare, am decis noi colegii să facem o chetă !Eu nu mă duc la înmormântare că nu avem voie. Are loc de veci, din câte știu eu în satul ei, lângă Buzău!Din câte știu și soțul ei, Aurel Pădureanu are Covid!”, a declarat Elena Merișoreanu în exclusivitate, pentru Click!

Marcel Pavel: "Regret profund dispariția prietenei noastre dragi!"

Marel Pavel a fost printre primii soliști șocați de moartea Corneliei Catanga. „Cornelia Catanga a plecat la stele! Lumea muzicii lăutărești a pierdut o artistă de o valoare autentică de necontestat! Regret profund dispariția prietenei noastre dragi! Dumnezeu să o odihnească în pace! Condoleanțe familiei”, a scris acesta pe pagina de socializare a lui Alex Pădureanu, fiul Corneliei Catanga.

Nicoleta Voicu :”Nu vă este rușine obrazului să comentați că nu au bani de înmormântare?!”

Solista Nicoleta Voicu a avut și ea un mesaj foarte acid la adresa celor care au comentat că familia Pădureanu nu are bani pentru înmormântarea Cornelei Catanga. Membri familiei Pădureanu au cerut chiar ajutorul lui Gigi Becali. „Rușine să vă fie celor care comentați urât despre Cornelia Catanga, chiar și astăzi! Ce știți voi despre nopțile nedormite ale artiștilor? Nu vă este rușine obrazului să comentați că nu au bani de înmormântare?! Studiile lui Alex Pădureanu, fiul ei, o somitate a muzicii clasice, jazz, lăutărească, orice, credeți că le-a făcut pe datorie? Nu, pe muncă cinstită și cu sudoarea frunții. Ce știți voi cei care criticați un artist despre durerile lui sufletești?! Il puneți la zid și-l ciuruiti în cuvinte. De doi ani de zile, pandemia asta a tăiat orice sursă de existență a multor artiști. Credeți că îi era ușor să povestească despre faptul că Alex este cel care o susține financiar? A murit într-o zi de Vineri a Postului Paștelui, asta să vă dea de gandit despre curățenia ei sufletească, iar veninul cuvintelor voastre să vă trezească conștiința și să vă lumineze mintea în drumul vostru spre iad. Fiți creștini, că e gratis!”, a scris artista, înverșunată, pe Facebook.


    Anamaria Rosa Preda, alături de Cornelia Catanga și de fiul acesteia, Alexfoto: arhivă personală
Anamaria Rosa Preda, alături de Cornelia Catanga și de fiul acesteia, Alexfoto: arhivă personală

Anamaria Rosa Preda: "Îi mulțumesc pentru ceea ce m-a lăsat să învăț de la ea"

Anamaria Rosa Preda, fiica regretatului Aurelian Preda, a lăsat și ea un mesaj de condoleanțe pe pagina fiului artistei. „O veste tristă, o veste care a șocat pe toate lumea. Regina muzicii lăutărești a trecut în neființă în această dimineață! Este incredibil cum timpul trece și valorile cele mai mari ale României se pierd ușor. Îmi aduc aminte cu drag momentele frumoase alaturi de Cornelia Catanga și familia ei frumoasă. Ultima oară când ne-am întâlnit mi-a spus: <Fata mea, ai grijă la oamenii de lângă tine, că nu sunt sinceri și îți vor face rău!> Tot ce a spus, s-a adeverit la foarte scurt timp. Și acum îmi pare rău, căci m-a invitat să fac Crăciunul alături de ea, dar cum timpul este dușmanul nostru nu am reușit să ajung. Îi mulțumesc pentru prietenia cu tatăl meu dar și pentru ceea ce m-a lăsat să învăț de la ea și pentru tot ceea ce mi-a oferit. Dragul meu, Alex, mă uit în postări și văd câți artiști par șocați de dispariția mamei tale, dar câți dintre ei au sunat-o sau au vorbit macar o dată să o întrebe dacă are nevoie de ceva pentru că și ea, la rândul ei a ajutat foarte multa lume. Condoleanțe și multă putere!”, a postat aceasta.

Cezar Ouatu: "Drum lin către stele unei adevărate doamne"

Cezar Ouatu s-a numărat și el printre artiștii care au transmis condoleanțe și spijinul lui familei Pădureanu. „Drum lin către stele unei adevărate doamne și unui om frumos pe care am avut onoarea să-l cunosc și să mă bucur de prețuirea domniei sale! M-a întristat foarte mult această veste! Alex, sunt alături de tine cu orice ai nevoie! Doamna muzicii lăutărești, Cornelia Catanga, ne-a părăsit probabil pentru o lume mai bună ! Dumnezeu să o ierte!”, a transmis artistul.


    Sonia Trifan se ocupa de ținutele Corneliei Catangafoto: arhivă personală
Sonia Trifan se ocupa de ținutele Corneliei Catangafoto: arhivă personală

Sonia Trifan a presimțit moartea Corneliei Catanga

Sonia Trifan, creatorea de modă care obișnuia să o îmbrace pe Cornelia Catanga la evenimente, spune că a presimțit moartea marii artiste. „La ora 6 în dimineața aceasta m-am trezit fără niciun motiv, doar că auzeam un stol de păsări la geamul meu, care efectiv strigau. Era o gălăgie nefirească, nu am mai putut sa dorm deloc. Se pare că în jurul orei 6, draga și scumpa mea prietenă Cornelia Catanga ne-a părăsit. Un înger de om, o ființă extraordinară, o doamnă fără cusur. Îți mulțumesc din suflet, Cornelia, pentru prietenia noastră frumoasă, deosebită, pentru toate sfaturile de viață pe care mi le-ai dat de atâția ani și mai ales pentru ca mă alegeai de fiecare dată să te îmbrac cu cele mai frumoase ținute....tu, o floare! O regină a muzicii lăutărești! Să ai un drum lin și odihnă veșnică!”, a scris Sonia Trifan pe Facebook.

Cornelia Catanga a murit la 63 de ani

Cântăreaţa Cornelia Catanga, în vârstă de 63 de ani, a murit vineri, la Spitalul Universitar din Capitală, unde era internată după ce a fost diagnosticată cu Covid-19. Cântăreaţa de muzică lăutărească a fost spitalizată joi, în stare gravă. Ea prezenta comorbidităţi.

Născută pe 9 martie 1958, într-o familie de lăutari din satul buzoian Zeletin, Cornelia Catanga este unul dintre cei mai cunoscuţi interpreţi de muzică lăutărească din România. Inspirată de muzica unora ca Romica Puceanu, Dona Dumitru Siminică, Ioana Radu şi Maria Tănase, ea a început să cânte la acordeon în copilărie. A fost descoperită de Toni Iordache şi a ajuns să cânte cu cei mai mari lăutari ai anilor 1970. Primul album l-a lansat abia în 1989. Ea a interpretat atât melodii ţigăneşti, cât şi ruseşti, şi a colaborat, între alţii, cu Sfinx Experience, Nicu Constantin şi Loredana.

Catanga era căsătorită cu Aurel Pădureanu, cu care a interpretat pe aceeaşi scenă mai bine de 20 de ani.

Citește și:

Cornelia Catanga a murit! Cântăreața a fost răpusă de Covid-19 la 63 de ani

Prima reacție a lui Aurel Pădureanu după decesul Corneliei Catanga: «A murit sufletul meu»

Cornelia Catanga nu credea în Covid. ”Din păcate, a stat acasă și a luat ivermectină”

Cornelia Catanga, ultimii ani au fost un coșmar: banca i-a luat casa, a vrut să se sinucidă, era în pragul divorțului

dog 1168663 1920 jpg
FotoJet jpg
4 printesa diana 2 jpg jpeg
6 anamaria prodan fiica jpg jpeg
ramona si cazacu jpeg
ruxi bas  crop 1635169168 jpg
FotoJet (3) jpg
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
1669494557875057 1XMKigNP jpg
Bataie intre suporteri jpg
image
image
image
image
FotoJet jpg
ramona si cazacu jpeg
foto1 parada GettyImages jpg
dana rogoz sot radu dragomir jpg
diana sucu si dan sucu jpg
mihai morar il critica dur pe culita sterp jpg