Exclusiv! Iuliana Tudor, toate detaliile despre emisiunea secretă de la TVR

Ultima actualizare:

    Iuliana Tudor a întâlnit mulți români talentați la preselecții
Iuliana Tudor a întâlnit mulți români talentați la preselecții

Mulți tineri la preselecțiile talent show-ului de folclor, pregătit de TVR pentru toamna aceasta. Prezentatoarea Iuliana Tudor a luat țara la pas în căutare voci bune, iar surprizele la preselecții s-au ținut lanț. Vedeta ne-a povestit impresii la cald.

Muzica populară românească se bucură de fani în toată țara, iar Iuliana Tudor a mărturistit că, deși se aștepta să întâlnească mulți  români talentați, a fost plăcut impresionată de numărul mare copii, adolescenți și studenți ce s-au înscris la preselecții. „Cei tineri au văzut în talent show-ul pregătit de noi o șansă de afirmare. Pentru cei maturi însă, muzica populară este ceva din familie. Îmi spunea o învățătoare că ea cântă în gospodărie, la școală, cu copiii… dar când a auzit că venim la Constanța a vrut să ne cunoască”, a povestit Iuliana Tudor. TVR pregăteşte un spectacol unic de televiziune, ținut momentan la secret, dar pe care îl putem asemăna ca amploare și ca format, cu un talent-show de folclor. Cei care visează să devină celebri şi iubesc muzica populară mai au o singură șansă să înscrie la preselecţiile din București, pe 31 august, la sediul TVR, Intrarea Pangrati, între orele 10.00-18.00. Despre legătura puternică dintre generația tânără și muzica populară, dar și despre cum și-a făcut Iuliana Tudor debutul, a vorbit vedeta TVR, în exclusivitate pentru click.ro.

simeon stalpnicul png

Click: Ce îi motivează pe tineri să vină la un talent-show-ul de folclor?

Iuliana Tudor: Văd în concursul TVR o experiență profesionistă. Vor să câștige experiență și vor să câștige și un premiu, convinși fiind că vor avea parte de o expunere importantă și de un context din care să învețe.

Generația tânără mai este atrasă de muzica populară?

Da, pentru că le place! În multe cazuri vorbim de un transfer din familie. Au prins drag de muzica populară de acasă. Printre cei care au venit la preselecții s-au numărat și mulți copii de artiști de muzică populară. Și mai e ceva, emisiunile noastre. Majoritatea au spus că ne-au urmărit și au încredere că TVR a lansat și lansează vedete. Pentru ei este o oportunitate majoră să se afirme.

Ce te-a întrebat Tudor, fiul tău, despre preselecții?

Zilnic, Tudor mă provoacă să-i spun ce am făcut haios la serviciu. Nu am ratat să-i vorbesc despre omul-orchestră din Constanța, dar și despre micuțul concurent de șase ani, din Sibiu. I-am zis că am întâlnit un copil de vârsta lui, care este născut să fie artist. Puștiul se simțea bine la microfon și a reținut un text de vreo două pagini, pe care ni l-a redat întocmai. Tudor a fost captivat. Apoi m-a întrebat dacă o să-l învăț și pe el melodii și a spus că e nerăbdător să-l vadă pe băiat la televizor.


    Iuliana, alături de fiul ei, Tudor
Iuliana, alături de fiul ei, Tudor

Te-ai fi înscris într-un talent-show?

Preselecțiile mi-au amintit de anii în care mergeam la concursuri. Îmi aduc aminte că aveam în repertoriu o baladă de război și un cântecel de la mine, din Prahova. Era foarte simplu și necântat de nimeni. Nu am mers niciodată la un concurs promovând melodii cunoscute. M-am dus cu un repertoriu propriu, pe care l-am cules de prin satele din Prahova. Acum s-a mai schiat puțin lucrurile. Sunt și oameni care aleg să cânte piese cunoscute pe radio și TV și nu un repertoriu propriu. Este motivul pentru care și noi am lăsat această libertate la preselecții. Însă, dacă m-aș fi înscris acum și nu mi s-ar fi impus un  repertoriu propriu, tot cântece culese de mine aș fi prezentat. Mai mult, m-aș fi îmbrăcat în costumul meu de acasă, din Prahova și mi-aș fi făcut două codițe împletite, așa cum am și debutat. (râde)

Ce așteptări are juriul?

Este foarte important ca cei care vin să știe să cânte corect, să transmită o emoție și să simți că-I place să cânte și să transmită o stare de bine celor din fața lui. Repertoriul să facă parte din folclorul românesc, pentru că am avut cazuri când oamenii au prezentat melodii care nu făceau parte din folclor, fie fiind creații contemporane, fie melodii ce fac parte din alte genuri muzicale. Dincolo de asta, importantă este și charisma personală și cunoștințe de bază despre folclor.


    Iuliana, într-un popas la Constanța
Iuliana, într-un popas la Constanța

Cea mai mare surpriză?

În fiecare oraș pe unde am trecut, la finalul preselecțiilor, colegii care m-au însoțit pe teren și-au pus numere de înregistrare și au intrat în concurs. Deci, la fiecare oprire a caravanei, membrii echipei au fost ultimii care au urcat pe scenă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 creier shutterstock 65181187 jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
andrei versace a murit jpg
ilona jpg
banner mirabela dauer png
iulia vantur colaj instagram jpg
andrei versace a murit jpg
andrei versace jpg
adelina nunta de lemn jpg
angelina jolie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net