EXCLUSIV Temişan şi Davideasca îşi vând casa din cauza datoriilor. Trebuie să restituie dublu creditului luat pentru construcţia vilei

Ultima actualizare:
Actriţa a dansat pentru George Boghian
Actriţa a dansat pentru George Boghian

Aurelian Temişan şi Monica Davidescu se numără printre românii împovăraţi de creditele bancare, după ce au luat şi ei un împrumut în franci elveţieni. Artiştii au ajuns să se războiască în instanţă cu banca de la care au luat creditul pentru a-şi construi o locuinţă. La şase ani de la împrumut, s-au trezit că au de plătit dublu şi sunt nevoiţi să-şi vândă acum şi casa mult visată.

Într-o situaţie disperată! Aşa au ajuns Temişan (42 de ani) şi Monica Davidescu (42 de ani), care sperau să se mute din apartamentul cu două camere din Bucureşti, într-o casă spaţioasă. Pentru a-şi îndeplini visul, ei au luat, în urmă cu şase ani, un credit în franci elveţieni, atraşi, ca majoritatea românilor, de dobânda foarte mică. Numai că moneda în care s-au împrumutat a crescut foarte mult, şi s-au trezit că au de plătit acum de două ori mai mult decât au luat.

„După şase ani în care am plătit rata în mod cinstit, creditul s-a dublat. Am fost şi eu influenţată de bunele produse de la bancă pe care angajaţii încearcă să ţi le bage pe gât. Probabil la cum se dublează, îl voi achita în 400 de ani”, a declarat, pentru Click!, Monica Davidescu. Deranjaţi de situaţie, actriţa şi soţul ei au declarat război în justiţie băncii respective. Ei au depus, recent, o cerere la Judecătoria Sectorului 1, care are ca obiect “clauze abuzive”, şi aşteaptă să înceapă procesul.

„Noi am sesizat mai târziu când, în fiecare lună, trebuia să muncim doar pentru bancă. Eu nu am  de gând să trăiesc şase vieţi, vreau să termin cu creditul ăsta. Nu pot dormi noaptea dacă am datorii. Când îmi cumpăr ceva pentru mine mă gândesc de şase ori pentru că am credit la bancă. Şi atunci mă duc la bancă şi întreb cât mai am de plată din creditul ăsta, ca să ştiu cât mai stau fără să mănânc. Şi ei îmi spun «dublu»! Nu pot să-mi ofer o vacanţă de Crăciun în Laponia cum îşi oferă directorii de bănci pentru că eu trebuie să le plătesc lor. Eu achit în continuare de când am iniţiat procesul. O să văd cum se soluţionează”, ne-a spus, cu indignare, soţia lui Temişan. Cea mai mare supărare a familiei este faptul că nu-şi mai permite să termine casa în care voia să se mute.

„Mi-a trebuit creditul ca să-mi fac o casă  şi am început-o. Dar, cu banii ăia nu am terminat-o, evident. Am pus casa la vânzare, şi tot în două camere stau, că bani să o termin nu am. Trebuie să-i dau la banca”, a conchis artista.

Monica Davidescu şi Aurelian Temişan formează un cuplu de 19 ani. Ei au o fetiţă în vârstă de patru ani, pe micuţa Dora Maria. Din 1998, Monica joacă pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. Temişan cântă, joacă în spectacole şi este jurat la emisiunea “Te cunosc de undeva”, de la Antena 1.

Monica cere daune pentru genunchiul distrus


    Actriţa a dansat pentru George Boghian
Actriţa a dansat pentru George Boghian

Monica Davidescu aşteaptă să înceapă şi procesul deschis postului PRO TV. În toamna anului 2012, ea s-a accidentat în timp ce participa la emisiunea “Dansez pentru tine”. Atunci, piciorul drept a fost grav afectat, vedeta fiind supusă unor intervenţii chirurgicale. Pentru suferinţa cumplită, dar şi pentru banii pe care îi scoate permanent din propriul buzunar pentru tratamente, vedeta vrea ca postul de televiziune să plătească. Aşa că a depus anul trecut o cerere la Judecătoria Sectorului 2 prin care solicita instanţei să-şi recupereze banii cheltuiţi, dar şi daune morale, de la compania care producea show-ul „Dansez pentru tine“. Procesul a fost mutat la Judecătoria Buftea, dar încă nu are stabilit un prim termen. 

Mii de români cu credite în franci elveţieni au apelat la instanţă 

Foarte mulţi români s-au grăbit în urmă cu şase ani să facă credite în franci elveţieni. Atunci, un franc era în jur de 2 lei, dobânzile erau mai mici, iar băncile ofereau credite mai mari în franci decât în valute clasice. Scurtă le-a fost bucuria celor care au luat credite în această monedă, pentru că ratele au crescut puternic în ultimii ani, odată cu deprecierea leului în raport cu francul elveţian. Acum un franc elveţian valorează 3,68 lei. Pentru că nu-şi mai permit să achite împrumuturile uriaşe, creditorii au apelat, rând pe rând, la instanţă. Ei cer în instanţă să-şi plătească ratele la valoarea cursului de schimb de la data la care s-au împrumutat sau transformarea creditului din franci elveţieni în lei. Iar un client a şi câştigat. Este vorba de o femeie din Brăila care a obţinut în instanţă prima decizie irevocabilă a justiţiei române care dispune convertirea în lei a creditului în franci elveţieni, la cursul de schimb de la data acordării creditului.

image
image
image
image
image
image
phoebe price lnejerie intima profimedia (1) jpg
image png
culita sterp webp
Ramona Olaru jpeg
image png
dorian popa hp jpg
image png
colaj gina pistol  irina fodor png