Fiica lui Marius Țeicu a învins leucemia: «Am renăscut»

Ultima actualizare:

    Marius Țeicu a luptat alături de fiica lui, PatriciaFoto: arhivă personală
Marius Țeicu a luptat alături de fiica lui, PatriciaFoto: arhivă personală

Patricia (40 de ani), fata compozitorului Marius Țeicu, a dus doi ani de luptă cu leucemia. În 2015 a descoperit că are cumplita boală și de atunci a dus o bătălie lungă și dură.Din fericire, a învins. A primit o nouă șansă la viață și, așa cum spunea ea însăși, a a renăscut.

Patricia a fost invitată la emisiunea lui Cătălin Măruță, de la Pro Tv, acolo unde a vorbit despre dificilul drum pe care l-a parcurs, despre ce a însemnat diagnosticul primit și ce a făcut pentru ca acum să poată respira ușurată. A primit ajutor din partea medicilor și a oamenilor care au donat sânge pentru ea. Este recunoscătoare pentru ajutor și nu lasă nicio zi să treacă fără a nu le mulțumi tuturor celor implicați în salvarea ei.

"Am renăscut. Mă rog în fiecare zi și le mulțumesc oamenilor. În fiecare dimineață. Primul lucru e să-i iau la rând și să le mulțumesc: începând cu Dumnezeu și toți oamenii care m-au ajutat. Sunt alt om, ți se schimbă prioritățile", a spus femeia trecută printr-un adevărat coșmar.

Cum a descoperit boala


    Patricia poate zâmbi din nouFoto: captură Pro Tv
Patricia poate zâmbi din nouFoto: captură Pro Tv

Modul în care a descoperit boala este unul cu adevărat bizar. Niște pete asemănătoare unei alergii nu au alarmat-o prea tare pe fata cunoscutului compozitor. La două-trei luni a luat atitudine, de vreme ce bubițele nu-i dispăreau. "În 2015, mi-au apărut niște bubițe și am crezut că sunt pe fond nervos, că mă agit, pun pasiune în tot ce muncesc. Eu nu am avut nicio boală a copilăriei, nu răceam, nu am avut nimic, nu mă duceam la doctor. Și am crezut că totul e pe fond nervos, am stat vreo trei luni și apoi am fost la doctor. Am mers la dermatologie și acolo au descoperit că am tuberculoză. Nu aveam niciun simptom. Și-au pus întrebări: de ce tuberculoză?, că însemna că imunitatea e la pământ. Am făcut analize și am fost descoperită cu un retrovirus, HTLV. Eu am avut un tip de leucemie foarte nou. La noi nu prea există", a mai spus Patricia la emisiune.

Și-a păstrat optimismul pe toata durata luptei

Nu toată lumea care este infectată cu acest virus se și îmbolnăvește. Doar la 2% din cei infectați se declanșează o boală. Se poate lua din transfuzii de sânge, contact sexual sau altă manevră sângerândă.

"Am stat izolată o lună jumate acasă din cauza TBC-ului și apoi am mers direct la Fundeni. Am făcut chimioterapie un an, am fost în Franța și mi-au spus că sunt ok, apoi mi-a revenit boala în forță", s-a destăinuit femeia.

Patricia a fost supusă unor tratamente chinuitoare, dar șansa a fost de partea ei. Medicii i-au găsit destul de repede un donator compatibil și au început să se lupte cu boala.

Femeia de 40 de ani a trecut prin moment de-a dreptul cumplite: a fost operată pe cord deschis, a fost paralizată pe partea stângă, plus transplantul medular și multe alte obstacole în calea ei spre însănătoșire, care a durat doi ani. Cu toate acestea, Patricia nu și-a pierdut încrederea și optimismul. Tot ce a văzut în fața ochiilor au fost cei doi copii ai ei. Aceștia au devenit motivația ei principală și sursa de putere. Pe cei doi copii, Andrei (10 ani) și Casandra (7 ani), nu i-a văzut trei luni, iar asta a făcut-o să-și reorganizeze prioritățile.

Nimci nu este întâmplător, aşa că şi data transplantului a fost una cu semnificaţie. Deşi era programată pentru intervenţie cu două săptămâni înainte, nişte complicaţii au dus procedura să se întâmple chiar de ziua de naștere a Patriciei. Așadar, nu este de mirare de ce aceasta spune "Am renăscut".

image
image
image
image
image
image
culita implant png
marilyn monroe
Alain Delon jpg
lena enache instagram jpg
429803925 2634655390034738 3657243641912967614 n jpg
Dan Negru la Auchan FOTO Faceb D negru jpg
cristina siscanu gabriela cristea facebook jpg
banner oana roman plânsă png
image
actualitate.net
image
actualitate.net